Česká golfová federace

Aktuality

Veronika Kedroňová startuje ve finále NCAA

Veronika Kedroňová startuje ve finále NCAA

Tomáš Přikryl, Pátek 17. května 2024

Veronika Kedroňová je jedinou českou hráčkou, která v americké univerzitní soutěži díky svému individuálnímu výsledku postoupila do závěrečného finále NCAA, které se hraje od 17. do 22. května na hřišti Omni La Costa Resort & Spa v kalifornském Carlsbadu.

Golfová sezóna americké univerzitní organizace NCAA je rozdělena do čtyř stupňů: do základní části (regular season), následného finále jednotlivých konferencí, regionálního finále a na závěr národního finále. Celý systém hodnocení je postavený tak, že jednotlivé týmy mezi sebou bojují na dálku a jejich výsledky jsou vzájemně porovnávány, aniž by hrály ve stejném čase na stejném hřišti.

Finále jednotlivých konferencí, které sdružují týmy bez ohledu na jejich geografickou příslušnost, posouvají své vítěze automaticky do regionálního finále, byť je tento název poněkud zavádějící, protože ani v těchto turnajích neexistuje žádný geografický systém. Podle počtu vítězů konferencí jsou týmy následně doplňovány na základě umístění v žebříčku.

Český golf má každoročně na těchto turnajích své zástupce a ani letošek není výjimkou. Mezi ženami se regionálního finále zúčastnila Dominika Burdová, Michaela Kverková a Hana Ryšková (v turnaji v East Lansingu, Michigan), Patricie Macková (v turnaji v Bryanu, Texas), Natálie Saint Germain a Barbora Bujáková (v turnaji v Auburnu, North Carolina).

Do národního finále postoupila jediná česká hráčka, a to Veronika Kedroňová (v turnaji v Las Vegas, Nevada), ve kterém se umístila na dělené šesté příčce a byť se její tým z Kent State University do národního finále neprobojoval, tento výsledek jí zajistil účast v individuální soutěži.

Kedroňová se postaví na start v 8:52 (17:52 středoevropského času) a její výsledky můžete sledovat zde.

Mužské národní finále se odehraje přesně za týden na stejném hřišti, a i v tomto turnaji bude Česká republika mít ve startovním poli svého zástupce. Do národního finále se probojoval Filip Jakubčík (v turnaji ve West Lafayette, Indiana).

Připravil: Tomáš Burda
Foto: Zdeněk Sluka

Datum: Pátek 17. května 2024
Všechny články autora

Související články

Filip Jakubčík zakončí univerzitní sezónu národním ...
Filip Jakubčík zakončí univerzitní sezónu národním ...

23.05.2024 | V pátek 24. května odstartuje Filip Jakubčík do svého posledního univerzitního turnaje tohoto školního roku. Na hřišti Omni La Costa Resort & Spa v kalifornském Carlsbadu se pokusí navázat na své skvělé výsledky. Díky pozvánce na Arnold Palmer Cup si však nejspíše svůj pobyt v Americe prodlouží.

Univerzita Karlova vítězí v prvním ročníku UNI ...
Univerzita Karlova vítězí v prvním ročníku UNI ...

14.05.2024 | Hráči týmu Univerzity Karlovy přehráli v pátek 10. 5. v soutěži univerzitních týmů UNI 2024 MATCH PLAY Západočeskou univerzitou v Plzni. Smíšené golfové týmy univerzit se utkaly ve formátu každý s každým. Předání cen se zúčastnil také prezident České golfové federace Vratislav Janda.

Filip Jakubčík získal nominaci na Arnold Palmer Cup
Filip Jakubčík získal nominaci na Arnold Palmer Cup

27.04.2024 | Filip Jakubčík se po svém vítězství v turnaji „The Western“ stal prvním českým golfistou, který se zúčastní Arnold Palmer Cupu. Turnaj se odehraje 5. až 7. července na hřišti Lahinch Golf Clubu. Jakubčík je dalším českým hráčem, který v tomto roce přepisuje historii českého golfu.

Filip Jakubčík triumfoval v USA na prestižním ...
Filip Jakubčík triumfoval v USA na prestižním ...

18.04.2024 | Český talent, působící aktuálně v zámoří jako hráč Arizona Wildcat, se stal vítězem jednoho z nejprestižnějších turnajů univerzitního golfu, Western Intercollegiate. Jakubčíkovo jméno tak přibylo na historický seznam účastníků a vítězů vedle hvězd jako Tiger Woods nebo Scottie Scheffler.

Hrubý letos nejviditelnější z Čechů v univerzitním ...
Hrubý letos nejviditelnější z Čechů v univerzitním ...

28.02.2024 | Mezi více než čtyřmi desítkami mladých českých hráčů působících v zámořském univerzitním golfu je na začátku roku nejvýraznější Petr Hrubý jr. z University of Washington. Dařilo se i Veronice Kedroňové.

Univerzitní golf v USA: příležitost pro české hráče
Univerzitní golf v USA: příležitost pro české hráče

07.12.2023 | Desítky českých mladých golfových nadějí odcházejí každoročně za oceán, aby tam spojily studium s golfem. Zámořské univerzitní podmínky momentálně využívá pro svůj golfový rozvoj na čtyři desítky mladých Čechů. O jejich úspěších se z médií dočteme. Co ale víme o tamním systému univerzitního golfu?...

Dagmar Urbánková má za sebou skvělou část univerzitn ...
Dagmar Urbánková má za sebou skvělou část univerzitn ...

14.11.2023 | Český golf se na amatérské úrovni v zahraničí prezentuje skvělými výsledky. Na amerických univerzitách působí v první a druhé divizi 39 hráčů. Skvělý vstup do sezóny předvedla v týmu University of Illinois Chicago Dagmar Urbánková, která před začátkem třetího ročníku přestoupila na novou školu.

Veronika Kedroňová zvítězila ve svém prvním turnaji
Veronika Kedroňová zvítězila ve svém prvním turnaji

16.09.2023 | Zámořská golfová sezóna odstartovala skvělými výsledky českých hráčů. Výborný vstup do svého nového angažmá v Kent State University předvedla Veronika Kedroňová. Z Nového Mexika ze hřiště UNM Championship Course si odváží vítězství z jejího první ostrého startu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde