Česká golfová federace

Aktuality

Veronika Kedroňová zvítězila ve svém prvním turnaji

Veronika Kedroňová zvítězila ve svém prvním turnaji

Tomáš Přikryl, Sobota 16. září 2023

Zámořská golfová sezóna odstartovala skvělými výsledky českých hráčů. Výborný vstup do svého nového angažmá v Kent State University předvedla Veronika Kedroňová. Z Nového Mexika ze hřiště UNM Championship Course si odváží vítězství z jejího první ostrého startu.

Na americké univerzity v letošním roce vyrazilo 29 hráčů, kteří budou v nové golfové sezóně v první a druhé americké divizi reprezentovat český golf. Mezi 18 hráčkami figuruje na amatérském žebříčku nejvýše postavená česká hráčka Patricie Macková, stejně tak jako nejvýše postavený amatér Petr Hrubý. Oba se již skvěle prezentovali ve svých týmech. Patricie Macková si z turnaje Cougar Classic odvezla dělené patnácté místo a Petr Hrubý v turnaji 2023 Sahalee Players Championship bral dělené páté místo. Navíc se ve stejném turnaji ještě lépe umístil druhý český reprezentant Filip Jakubčík, a to na samostatném třetím místě.

Skvělé entrée si pro svůj tým připravila Veronika Kedroňová, která na sebe jako nováček v týmu okamžitě upozornila svým prvním vítězstvím v prvním ostrém startu svého týmu. Svoji pozici přitom neměla vůbec jistou a musela si svoji účast vybojovat v týmové kvalifikaci: „Kouč Van Damme pro nás připravil sedm kvalifikačních kol. Hrálo se na dvou hřištích o tři místa. Zbylá dvě vybíral kouč sám. V obou částech jsem ale skončila těsně pod hranicí, a nakonec jsem se do týmu dostala až na základě nejlepšího součtu všech kol. Musím říct, že kvalifikace byla víc stresující než samotný turnaj. Věřím, že se kvaldě do dalšího turnaje díky vítězství vyhnu,“ s úlevou komentuje Veronika Kedroňová svůj začátek v univerzitním týmu.

Turnaj Branch Law Firm Dick McGuire se odehrál na hřišti UNM Championship Course (Par 72) ve státě New Mexico. Česká reprezentantka do turnaje vstoupila skvělým kolem za 66 ran. Druhé kolo zahrála ránu pod par hřiště a v posledním kole ubrala z normy hřiště ještě dvě rány. Právě lepší závěrečné kolo bylo při celkovém součtu 207 ran společně s další hráčkou rozhodující pro celkové vítězství v turnaji. Ve druhém kole zaváhala na 15. jamce: „Byla to bláznivá jamka. Po běžném drivu, který skončil v roughu, jsem se postupně podívala snad úplně na celé hřiště. Bunker bez písku, chippy, putty, …. bylo toho mnoho. Ale asi bych si ji nevyčítala. Taková prostě někdy přijde.“

Tak jako každý nováček na školách v zahraničí i Veronika si zatím hledá svůj režim: „Adaptace probíhá celkem poklidně. Trochu válčím s občasnými úniky českých slov uprostřed konverzace po dlouhém dni a s nekonečným hledáním utajených místností, ve kterých se údajně přednáší. Škola už běží naplno, a i když to zatím není moc náročné, je toho opravdu hodně. Snažím se vše zvládat, ale i tak mají dny stále dost málo hodin.“

Přejeme všem českým hráčům skvělou sezónu za oceánem.

Připravil: Tomáš Burda
Foto: Mid-American Conference

Datum: Sobota 16. září 2023
Všechny články autora

Související články

Filip Jakubčík získal nominaci na Arnold Palmer Cup
Filip Jakubčík získal nominaci na Arnold Palmer Cup

27.04.2024 | Filip Jakubčík se po svém vítězství v turnaji „The Western“ stal prvním českým golfistou, který se zúčastní Arnold Palmer Cupu. Turnaj se odehraje 5. až 7. července na hřišti Lahinch Golf Clubu. Jakubčík je dalším českým hráčem, který v tomto roce přepisuje historii českého golfu.

Filip Jakubčík triumfoval v USA na prestižním ...
Filip Jakubčík triumfoval v USA na prestižním ...

18.04.2024 | Český talent, působící aktuálně v zámoří jako hráč Arizona Wildcat, se stal vítězem jednoho z nejprestižnějších turnajů univerzitního golfu, Western Intercollegiate. Jakubčíkovo jméno tak přibylo na historický seznam účastníků a vítězů vedle hvězd jako Tiger Woods nebo Scottie Scheffler.

Hrubý letos nejviditelnější z Čechů v univerzitním ...
Hrubý letos nejviditelnější z Čechů v univerzitním ...

28.02.2024 | Mezi více než čtyřmi desítkami mladých českých hráčů působících v zámořském univerzitním golfu je na začátku roku nejvýraznější Petr Hrubý jr. z University of Washington. Dařilo se i Veronice Kedroňové.

Univerzitní golf v USA: příležitost pro české hráče
Univerzitní golf v USA: příležitost pro české hráče

07.12.2023 | Desítky českých mladých golfových nadějí odcházejí každoročně za oceán, aby tam spojily studium s golfem. Zámořské univerzitní podmínky momentálně využívá pro svůj golfový rozvoj na čtyři desítky mladých Čechů. O jejich úspěších se z médií dočteme. Co ale víme o tamním systému univerzitního golfu?...

Dagmar Urbánková má za sebou skvělou část univerzitn ...
Dagmar Urbánková má za sebou skvělou část univerzitn ...

14.11.2023 | Český golf se na amatérské úrovni v zahraničí prezentuje skvělými výsledky. Na amerických univerzitách působí v první a druhé divizi 39 hráčů. Skvělý vstup do sezóny předvedla v týmu University of Illinois Chicago Dagmar Urbánková, která před začátkem třetího ročníku přestoupila na novou školu.

Patricie Macková sbírá další úspěchy ve své univerzi ...
Patricie Macková sbírá další úspěchy ve své univerzi ...

21.04.2023 | Česká amatérská dvojka Patricie Macková působící v univerzitním týmu Marylandu v USA zaznamenala další velký úspěch děleným vítězstvím na turnaji Lady Buckeye Invitational v Ohio. Jejích -8 ran znamenalo rekord turnaje a její sedmou top 10 v sezóně, včetně vítězství na turnaji Yale Invitational.

Zářivé momenty českých univerzitních mladíků na ...
Zářivé momenty českých univerzitních mladíků na ...

14.04.2023 | S optimismem se dívá český mužský golf za moře na jarní výkony trojice mladíků v týmech amerických univerzit. Rekordních 66 ran Jakubčíka v prvním kole Western Intercollegiate, historicky první start Čecha na PGA včetně projití cutem v podání Zusky nebo 3.

Václav Tichý má v zámoří skvělou formu
Václav Tichý má v zámoří skvělou formu

30.03.2023 | Vizitka Václava Tichého, hráče James Madison University ve Virginii, je za poslední dva turnaje v řadě impozantní. Dvě TOP 10, navíc čistá skórkarta a 65 ran v posledním kole v turnaji UNCW Seahawk Intercollegiate v Severní Karolíně je zároveň školním rekordem jeho univerzity.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde