Česká golfová federace

Aktuality

Univerzita Karlova vítězí v prvním ročníku UNI 2024 MATCH PLAY

Univerzita Karlova vítězí v prvním ročníku UNI 2024 MATCH PLAY

Tomáš Přikryl, Úterý 14. května 2024

Hráči týmu Univerzity Karlovy přehráli v pátek 10. 5. v soutěži univerzitních týmů UNI 2024 MATCH PLAY Západočeskou univerzitou v Plzni. Smíšené golfové týmy univerzit se utkaly ve formátu každý s každým. Předání cen se zúčastnil také prezident České golfové federace Vratislav Janda.

V pátek 10. 5. se odehrálo 4. a 5. kolo soutěže univerzitních týmů UNI 2024 MATCH PLAY – smíšené golfové týmy univerzit se utkaly ve formátu každý s každým. Vždy dva zápasy v singlu a jeden zápas ve fomátu foursome.

Hned úvodní  zápas dopoledního kola mezi Západočskou univerzitou v Plzni a týmem Univerzity Karlovy, rozhodl o celkovém vítězství, právě týmu UK. Toto vítězství se nerodilo snadno, po 9 jamkách měli Plzeňáci v singlech navrch, ale nakonec jasná výhra ve forsomu a jeden vyhraný single vedl k vítězství.

„Známe naše hráče na univerzitě. A v letošním ročníku nás podržely jisté výhry ve foursomech. Soutěž UNI 2024 MATCH PLAY nás moc bavila. Výběr hřišť, formát jamkovky a termín před plnou golfovou sezónou nám přišel moc fajn,“ dodává Tomáš Gryc, kapitán týmu Univerzita Karlova. 

Podobně si vedl i druhý tým Univerzity Karlovy, kde hráčky a hráči navázali na výkony z minulého hracího dne v Pyšelých a dokráčeli k druhému místu. Třetí místo si, i za účasti Jana Cafourka, pro sebe zajistili tým České zemědělské univerzity.  Čtvrté místo obsadil Tým Západočeské univerzity, před týmem Vysoké školy ekonomické a týmem Českého vysokého učení technického.

„Ve vyspělých golfových zemích je akademický golf základem pro reprezentace a i další rozvoj našeho krásného sportu. A proto mě těší, že podobné akce přibývají i u nás, jako třeba právě UNI 2024 MATCH PLAY.  Podpora a sjednocení akademického sportu je jedna z priorit ČGF a proto je třeba také poděkovat partnerům, bez nichž by se tato akce nedala zorganizovat!,“ říká Vratislav Janda, prezident České golfové federace, pod jehož patronací se akce odehrála.

„My za Czech Golf Production musíme poděkovat jak všem zúčastněným hráčům, kdy víme, že organizace týmu nebila kolikrát úplně jednoduchá, tak i ČGF a hlavně partnerům akce, bez nich by jsme neměli šanci akci uskutečnit,“ říká Ladislav Bien, Czech Golf Production.

A Milan Ostrý, Czech Golf Production, dodává, „Těšíme se na další ročník UNI 2025 MATCH PLAY, samozřejmě budeme pracovat se zpětnou vazbou od zúčastněných univerzit. Společně s našimi partnery máme připravenu i možnost na rozšíření soutěže až na osm univerzitních týmů. Věříme, že další ročník bude minimálně stejně zábavný jako ten letošní.“

Další informace na Instagramu unigolf.matchplay nebo na stránkách www.czgp.cz

Text: Czech Golf Production
Foto: Jiří Bartošek

Datum: Úterý 14. května 2024
Všechny články autora

Související články

Filip Jakubčík zakončí univerzitní sezónu národním ...
Filip Jakubčík zakončí univerzitní sezónu národním ...

23.05.2024 | V pátek 24. května odstartuje Filip Jakubčík do svého posledního univerzitního turnaje tohoto školního roku. Na hřišti Omni La Costa Resort & Spa v kalifornském Carlsbadu se pokusí navázat na své skvělé výsledky. Díky pozvánce na Arnold Palmer Cup si však nejspíše svůj pobyt v Americe prodlouží.

Veronika Kedroňová startuje ve finále NCAA
Veronika Kedroňová startuje ve finále NCAA

17.05.2024 | Veronika Kedroňová je jedinou českou hráčkou, která v americké univerzitní soutěži díky svému individuálnímu výsledku postoupila do závěrečného finále NCAA, které se hraje od 17. do 22. května na hřišti Omni La Costa Resort & Spa v kalifornském Carlsbadu.

Filip Jakubčík získal nominaci na Arnold Palmer Cup
Filip Jakubčík získal nominaci na Arnold Palmer Cup

27.04.2024 | Filip Jakubčík se po svém vítězství v turnaji „The Western“ stal prvním českým golfistou, který se zúčastní Arnold Palmer Cupu. Turnaj se odehraje 5. až 7. července na hřišti Lahinch Golf Clubu. Jakubčík je dalším českým hráčem, který v tomto roce přepisuje historii českého golfu.

Filip Jakubčík triumfoval v USA na prestižním ...
Filip Jakubčík triumfoval v USA na prestižním ...

18.04.2024 | Český talent, působící aktuálně v zámoří jako hráč Arizona Wildcat, se stal vítězem jednoho z nejprestižnějších turnajů univerzitního golfu, Western Intercollegiate. Jakubčíkovo jméno tak přibylo na historický seznam účastníků a vítězů vedle hvězd jako Tiger Woods nebo Scottie Scheffler.

Hrubý letos nejviditelnější z Čechů v univerzitním ...
Hrubý letos nejviditelnější z Čechů v univerzitním ...

28.02.2024 | Mezi více než čtyřmi desítkami mladých českých hráčů působících v zámořském univerzitním golfu je na začátku roku nejvýraznější Petr Hrubý jr. z University of Washington. Dařilo se i Veronice Kedroňové.

Univerzitní golf v USA: příležitost pro české hráče
Univerzitní golf v USA: příležitost pro české hráče

07.12.2023 | Desítky českých mladých golfových nadějí odcházejí každoročně za oceán, aby tam spojily studium s golfem. Zámořské univerzitní podmínky momentálně využívá pro svůj golfový rozvoj na čtyři desítky mladých Čechů. O jejich úspěších se z médií dočteme. Co ale víme o tamním systému univerzitního golfu?...

Dagmar Urbánková má za sebou skvělou část univerzitn ...
Dagmar Urbánková má za sebou skvělou část univerzitn ...

14.11.2023 | Český golf se na amatérské úrovni v zahraničí prezentuje skvělými výsledky. Na amerických univerzitách působí v první a druhé divizi 39 hráčů. Skvělý vstup do sezóny předvedla v týmu University of Illinois Chicago Dagmar Urbánková, která před začátkem třetího ročníku přestoupila na novou školu.

Veronika Kedroňová zvítězila ve svém prvním turnaji
Veronika Kedroňová zvítězila ve svém prvním turnaji

16.09.2023 | Zámořská golfová sezóna odstartovala skvělými výsledky českých hráčů. Výborný vstup do svého nového angažmá v Kent State University předvedla Veronika Kedroňová. Z Nového Mexika ze hřiště UNM Championship Course si odváží vítězství z jejího první ostrého startu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde