Česká golfová federace

Aktuality

Druhý turnaj Challenge Tour v Indii: Zuska a Brixi v akci

Druhý turnaj Challenge Tour v Indii: Zuska a Brixi v akci

Tomáš Přikryl, Středa 20. března 2024

Challenge Tour má na programu od 21. do 24. března druhý ze dvou turnajů na půdě Indie. Dva čeští profesionálové Jiří Zuska a Gordan Brixi se opět postaví na start, tentokrát v rozpálené Kalkatě na Kolkata Challenge, který hostí indické top hřiště Royal Calcutta Golf Club.

Ve startovním poli je, stejně jako před týdnem v Dillí, velká konkurence 156 hráčů, včetně vítěze Johna Perry z Anglie. Hrát se bude o 300.000 dolarů na hřišti o délce 6665 m s parem 72. Oba čeští hráči se již hlásí z místa konání turnaje, kde se seznamují s hřištěm a přivykají náročnému klimatu.

Jiří Zuska se po jedenáctém místě v Novém Dillí o minulém víkendu posunul vpřed ve World Golf Ranking o 77 míst na 823. pozici, pouhé dva starty v sérii Challenge Tour mu vynesly aktuální 63. příčku v sezónním žebříčku Road to Mallorca. V Kalkatě by rád atakoval TOP 10, které by mu přineslo další start na turnaji v Emirátech.

V pondělí Zuska odpočíval a cestoval do dějiště druhého turnaje, v úterý si stačil osmnáctku Royal Calcutta Golf Club osahat. „Jde o zcela jiný typ hřiště, než v Dillí. Rozhodně je v lepším stavu, kvalitnější a na první pohled zelenější. Ale je úzké, klíčem k úspěchu bude trefovat fairwaye. A rozdíl je zde také v klimatu – je zde pořádné vedro, právě nám přišla zpráva od vedení soutěže, že díky tepelnému indexu máme úlevu a během celého turnaje můžeme nosit krátké kalhoty,“ přidal aktuální informace z dějiště český golfista.

Z Kalkaty už se ozval s indickými postřehy také Gordan Brixi: „Hotely, ve kterých tady bydlíme, a golfové kluby jsou velice dobré. Mám v nich stejný pocit jako kdekoliv jinde. Mimo hotely a kluby jsme však v jiném světě. Pohyb aut, skútrů, lidí a všeho možného v ulicích mě překvapuje. Znečištění, o kterém se tolik mluví je cítit. Minulý týden jsem se poučil, že si musím dávat větší pozor na to, co jím a piju.“

Vysoko hodnotí Brixi i úroveň indického golfu i hřišť, na která padla volba při letošní Challenge Tour: „Obě hřiště jsou super, velice dobře udržovány, prý jedny z nejlepších v Indii. Royal Calcutta, kde se hraje tento týden, má být mimo britské ostrovy nejstarší golfový klub na světě. Golf v Indii má tedy dlouhou tradici a je to velice populární sport indické elity. Na rozdíl od Evropy, kde jsou veřejná hřiště a tréninkové plochy dostupné všem, v Indii jsou golfové kluby privátní a pouze pro členy.“

Do turnaje vstoupí oba čeští hráči ve čtvrtek z jamky č. 1 v po sobě následujících flightech. První Gordan Brixi v 10:50 místního času (6:20 SEČ) a Jiří Zuska v 11:00 místního času (6:30 SEČ). Ve druhém kole půjdou oba hráči opět hned po sobě, tentokrát z jamky č. 10. Brixi v 6:05 místního času (1:35 SEČ) a Zuska v 6:15 (1:45 SEČ).

Výsledky Kolkata Challenge série Challenge Tour sledujte zde.

Po indickém březnu pokračuje Challenge Tour 18. - 21. dubna a 25. – 28. dubna dvěma turnaji ve Spojených Arabských Emirátech. V květnu se série přestěhuje poprvé letos na evropský kontinent do Španělska, Dánska a také do Čech turnajem v Berouně 30. května – 2. června. Následuje další turnaj ve Španělsku a pak druhá česká akce na Kaskádě (13. – 16. června), což bude současně poslední soutěž započítávaná do redukovaného olympijského žebříčku pro 60 vyvolených. Jeho uzávěrka je 17. června.

Připravil: -vrk-
Foto: Zdeněk Sluka / Relmost

Datum: Středa 20. března 2024
Všechny články autora

Související články

Zuska i Brixi prošli cutem na Challenge Tour v ...
Zuska i Brixi prošli cutem na Challenge Tour v ...

24.03.2024 | Druhá nejvyšší evropská série Challenge Tour završila v neděli 24.3. druhý ze dvou březnových turnajů v Indii. Na Kolkata Challenge na hřišti Royal Calcutta prošli do finálových kol i oba čeští zástupci. Lépe skončil Gordan Brixi na dělené 26. příčce, Jiří Zuska přes dobrý začátek dělil 38.

Zuska na Challenge Tour v Indii o jedinou ránu ...
Zuska na Challenge Tour v Indii o jedinou ránu ...

17.03.2024 | Česká jednička Jiří Zuska byl na indickém podniku druhé nejvyšší evropská série Challenge Tour hodně vidět. Na Delhi Challenge se tři kola držel ve hře o vítězství, nakonec uzavřel turnaj jednu ránu od TOP10 na výborném 11. místě. Druhý z Čechů Gordan Brixi do víkendového finále neprošel.

Challenge Tour v Indii si zahrají dva čeští p ...
Challenge Tour v Indii si zahrají dva čeští p ...

13.03.2024 | Druhá nejvyšší evropská série Challenge Tour pokračuje dvěma turnaji v Indii. Na startu obou z nich budou i dva čeští profesionálové, současná česká jednička Jiří Zuska a Gordan Brixi. Jako první je čeká od 14. do 17. března Delhi Challenge s dotací 300 tisíc dolarů.

Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové
Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové

20.09.2023 | V Challenge tour zbývá odehrát poslední čtyři turnaje. Ve čtvrtek do turnaje Swiss Challenge zasáhne vedle Jiřího Zusky a Filipa Mrůzka také Šimon Zach a Marek Siakala. Mrůzek se pokusí navázat na své poslední skvělé výsledky. Zach a Siakala vezou nadějnou formu z předešlých turnajů.

Jiří Zuska a Filip Mrůzek na Challenge de España
Jiří Zuska a Filip Mrůzek na Challenge de España

06.09.2023 | Vedení Challenge Tour zařadilo do startovního pole další zastávky Challenge Tour ve Španělsku i Jiřího Zusku. Společně s ním se v turnaji představí také Filip Mrůzek. Challenge de España se odehraje od 7. do 10. září na hřišti Club de Golf Playa Serena v Almeiře.

Skvělé první kolo předvedl ve Finsku Jiří Zuska
Skvělé první kolo předvedl ve Finsku Jiří Zuska

17.08.2023 | Na poslední chvíli změnil své plány a odhlásil se z Czech Open v Berouně. Jiří Zuska se rozhodl sbírat body do celkového žebříčku Challenge Tour, aby případně získal plnou kartu na příští sezónu. Generálku na Czech Masters hraje na turnaji Vierumäki Finnish Challenge.

Jiří Zuska a Kristýna Napoleaová útočili na v ...
Jiří Zuska a Kristýna Napoleaová útočili na v ...

24.07.2023 | Český golf zažil na mezinárodní scéně skvělý víkend. Kristýna Napoleaová skončila ve Španělsku na samostatném čtvrtém místě. Mezi muži se ukázal novic mezi profesionály Jiří Zuska – poprvé v Evropě útočil i na Challenge Tour na celkové vítězství. Nakonec zůstal o ránu druhý.

Jiří Zuska na Kaskádě poprvé jako profesionál
Jiří Zuska na Kaskádě poprvé jako profesionál

15.06.2023 | Challenge Tour se po zastávce ve Španělsku vrací tento měsíc už podruhé do Česka na 3. ročník Kaskáda Golf Challenge. Česká scéna, zastoupená 14 hráči, bude se zájmem sledovat výkony Jiřího Zusky při jeho prvním startu mezi profesionály nebo nejmladšího hráče v poli 13letého Louise Kleina.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde