Česká golfová federace

Aktuality

Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové

Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové

Tomáš Přikryl, Středa 20. září 2023

V Challenge tour zbývá odehrát poslední čtyři turnaje. Ve čtvrtek do turnaje Swiss Challenge zasáhne vedle Jiřího Zusky a Filipa Mrůzka také Šimon Zach a Marek Siakala. Mrůzek se pokusí navázat na své poslední skvělé výsledky. Zach a Siakala vezou nadějnou formu z předešlých turnajů.

Na Challenge tour sice zbývají odehrát poslední čtyři turnaje, ale jelikož třetí v řadě se odehraje v Čínské lidové republice a posledním turnajem je finále celé série, je pro české zástupce turnaj Swiss Challenge jednou z posledních možností, jak výrazně promluvit do celkového žebříčku Road to Mallorca. V něm si zatím nejlépe stojí Jiří Zuska na 91. příčce. Výrazně se mu přiblížil Filip Mrůzek, který je aktuálně na 126. pozici.

Plnou kartu na Challenge tour v příštím roce si zajistí hráči, kteří se umístí do 70. místa. Nicméně v loňském roce se Filip Mrůzek umístil na 145. místě a v tom letošním již odehrál devět turnajů série a na další se chystá. Proto i současné umístění je pro české hráče nadějné.

Bilance Filipa Mrůzka je z posledních dvou turnajů skvělá. V minulém turnaji Open de Portugal at Royal Óbidos obsadil dělenou patnáctou příčku. V předcházejícím Challenge de España ve Španělsku byl dokonce dělený osmý. V případě, že by uhrál podobný výsledek na turnaji Swiss Challenge, mohl by vylepšit své dosavadní maximum v sérii a tím je 110. příčka z roku 2018.

Jiřího Zusku vystřelil v žebříčku start na Big Green Egg German Challenge powered by VcG, kde se umístil na děleném druhém místě. V následném turnaji obsadil dělenou dvanáctou příčku. V posledním turnaji však zažil i nepříjemné okamžiky, kdy musel hrát s vypůjčenými holemi a neprošel cutem. „Vymlouvat se na to nebudu... Vypůjčené hole nebyly špatné, zvláště železa, ale putter a dřeva jsou vždy takové více individuální hole a ty mně dnes chyběly. Ale nedá se nic dělat, i ty zkušenosti z cestování patří k profesionálnímu golfu,“ komentoval ještě z dějiště turnaje Jiří Zuska ztracená zavazdadla leteckou společností.

Po vítězství na Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na Karlštejně obdržel do turnaje pozvánku také Šimon Zach. Své vítězství v Grand finále české tour si užíval: Mám z toho radost, protože golfová úroveň i množství domácích hráčů, kteří umí hrát stabilně pod par, se každoročně zvyšuje. Proto je pro mne tohle vítězství dost cenné. V tréninku se už delší dobu cítím dobře, ale do tohoto týdne se mi to nedařilo přenést na hřiště při turnaji. Doufám, že s takovými výsledky budu pokračovat i v zahraničí a budu další česká vlajka, která v neděli svítí vysoko na leaderboardu.“ Na svůj výsledek v zahraničí od vstupu do profesionální kariéry stále čeká a snad využije svoji formu.

Posledním českým zástupcem v turnaji je Marek Siakala, který zvítězil v turnaji Penati Slovak Open 2023. Své pevné nervy udržel v rozehrávce s českým olympionikem a vítězem Challenge tour z roku 2020 Ondřejem Liesrem, když ho na Slovensku porazil až na sedmé dodatečné jamce.

Turnaj Swiss Challenge se hraje na francouzském hřišti Golf Saint Apollinaire, které je situováno nedalo švýcarských hranic u Basileje. Jako první z českých zástupců odstartuje Filip Mrůzek9:10 z první jamky. Ihned po něm v 9:20 z desáté jamky Jiří Zuska a ze stejné jamky v 10:00 Šimon Zach. V odpoledním okně začne ve 13:00 z desáté jamky Marek Siakala.

Výsledky turnaje můžete sledovat zde

Foto: Getty Images

Datum: Středa 20. září 2023
Všechny články autora

Související články

Jiří Zuska a Filip Mrůzek na Challenge de España
Jiří Zuska a Filip Mrůzek na Challenge de España

06.09.2023 | Vedení Challenge Tour zařadilo do startovního pole další zastávky Challenge Tour ve Španělsku i Jiřího Zusku. Společně s ním se v turnaji představí také Filip Mrůzek. Challenge de España se odehraje od 7. do 10. září na hřišti Club de Golf Playa Serena v Almeiře.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

TOP 20 pro Meleckou, ve Španělsku nejlepší Mrůzek, ...
TOP 20 pro Meleckou, ve Španělsku nejlepší Mrůzek, ...

23.05.2022 | Třetí cut v sezóně a doposud nejlepší umístění na LET zaznamenala Tereza Melecká. Dařilo se i Filipu Mrůzkovi, který na Challenge Tour obsadil solidní 37. místo. Nejlepšího výsledku sezóny dosáhla také Klára Spilková.

Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...
Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...

19.08.2021 | Hned na úvod Czech Masters na Albatrossu byl vidět skvělý golf a výborné výsledky českých golfistů potěšily spousty diváků. Nadšení vyvolával především flight, v kterém šli lídr Henrik Stenson (-5), Pádraig Harrington (-2) a také Ondřej Lieser (-4), který dělí třetí místo.

Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...
Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...

17.08.2021 | Šestnáct českých golfistů se představí na turnaji D+D REAL Czech Masters, které startuje ve čtvrtek v Golf Resortu Albatross. Dvanáct profesionálů v čele s Ondřejem Lieserem doplní čtveřice amatérů včetně Matěje Bači, který obdržel kartu za svůj výkon na víkendovém Czech Open v Berouně.

Challenge Tour, Adamstal: Matuš, Kořínek a Bareš ...
Challenge Tour, Adamstal: Matuš, Kořínek a Bareš ...

15.07.2021 | Třetina z devíti českých golfistů startujících na turnaji Challenge Tour v rakouském Adamstalu je po úvodním kole nad předpokládanou hranicí cutu. Nejlépe odstartovali Stanislav Matuš, Aleš Kořínek (oba -2) a Jakub Bareš (-1), po divokém kole má blízko do víkendových kol také Šimon Zach (even).

Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge
Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge

02.07.2021 | Do víkendových kol turnaje Kaskáda Golf Challenge ze série Challenge Tour se probojovali tři Češi. Nejlépe si vede Stanislav Matuš na děleném pátém místě. Cutem prošli také Jan Cafourek a Šimon Zach. Ve vedení je Němec Marcel Schneider. ...

Na ME prošel cutem pouze Zuska, na evropských ...
Na ME prošel cutem pouze Zuska, na evropských ...

25.06.2021 | Na individuálním mistrovství Evropy mužů prošel cutem do finálového kola ze čtveřice českých hráčů pouze Jiří Zuska (-2). Finálový víkend si nezahraje ani jeden ze tří českých golfistů startujících na European Tour a Challenge Tour.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde