Česká golfová federace

Aktuality

Jiří Zuska a Filip Mrůzek na Challenge de España

Jiří Zuska a Filip Mrůzek na Challenge de España

Tomáš Přikryl, Středa 6. září 2023

Vedení Challenge Tour zařadilo do startovního pole další zastávky Challenge Tour ve Španělsku i Jiřího Zusku. Společně s ním se v turnaji představí také Filip Mrůzek. Challenge de España se odehraje od 7. do 10. září na hřišti Club de Golf Playa Serena v Almeiře.

Domácí představení na D+D Real Czech Masters znamenalo pro čerstvého profesionála Jiřího Zusku i mnoho mediálních povinností. Týdenní odpočinek byl tak vítanou změnou a hlavně chvílí, kdy mohl zapracovat na své technice: „Už jsem dobrého půldruhého měsíce neměl prostor, abych věnoval tolik času přípravě, a tak jsme s mým trenérem zamakali na drajvu i krátké hře včetně putování. Trochu jsme nabrousili věci, které už nebyly v poslední době zcela v pořádku,“ komentoval náročný program Jiří Zuska.

V hledáčku Zusky byl další turnaj série Challenge Tour, který se od čtvrtka odehraje ve Španělsku. Cíl hráče zůstává stejný, vyhoupnout se do 70. místa v celkovém pořadí celé série. Aktuálně je na 83. místě žebříčku Road to Mallorca, přičemž právě pořadí do 70. místa zaručuje plnou hrací kartu Challenge Tour pro nadcházející sezónu. Nejlepších 30 hráčů navíc dostane možnost zabojovat o vstup do elitní DP World Tour ve finále tour, které se bude hrát od 2. do 5. listopadu na Mallorce.

„Dostal jsem opět pozvánku přímo od vedení Challenge Tour, za což tímto moc děkuji,“ svěřil se Jiří Zuska, který v pauze zvládl i podepsat novou smlouvu s tuzemskou sportovní agenturou Sport Invest.

Jiří Zuska vstoupí do turnaje z desáté jamky v posledním flajtu v 15:00. Společně s ním se v turnaji představí i Filip Mrůzek, který odstartuje v poledním flajtu dopoledního okna v 10:00 také z desáté jamky.

Turnaj Challenge de España v roce 2020 vyhrál na hřišti Iberostar Real Club de Golf Novo Sancti Petri Ondřej Lieser, kterého vítězství nasměrovalo až k účasti na LOH.

Výsledky turnaje můžete sledovat zde

Foto: Zdeněk Sluka / Relmost

Datum: Středa 6. září 2023
Všechny články autora

Související články

Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové
Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové

20.09.2023 | V Challenge tour zbývá odehrát poslední čtyři turnaje. Ve čtvrtek do turnaje Swiss Challenge zasáhne vedle Jiřího Zusky a Filipa Mrůzka také Šimon Zach a Marek Siakala. Mrůzek se pokusí navázat na své poslední skvělé výsledky. Zach a Siakala vezou nadějnou formu z předešlých turnajů.

Zuska i Brixi prošli cutem na Challenge Tour v ...
Zuska i Brixi prošli cutem na Challenge Tour v ...

24.03.2024 | Druhá nejvyšší evropská série Challenge Tour završila v neděli 24.3. druhý ze dvou březnových turnajů v Indii. Na Kolkata Challenge na hřišti Royal Calcutta prošli do finálových kol i oba čeští zástupci. Lépe skončil Gordan Brixi na dělené 26. příčce, Jiří Zuska přes dobrý začátek dělil 38.

Druhý turnaj Challenge Tour v Indii: Zuska a Brixi ...
Druhý turnaj Challenge Tour v Indii: Zuska a Brixi ...

20.03.2024 | Challenge Tour má na programu od 21. do 24. března druhý ze dvou turnajů na půdě Indie. Dva čeští profesionálové Jiří Zuska a Gordan Brixi se opět postaví na start, tentokrát v rozpálené Kalkatě na Kolkata Challenge, který hostí indické top hřiště Royal Calcutta Golf Club.

Zuska na Challenge Tour v Indii o jedinou ránu ...
Zuska na Challenge Tour v Indii o jedinou ránu ...

17.03.2024 | Česká jednička Jiří Zuska byl na indickém podniku druhé nejvyšší evropská série Challenge Tour hodně vidět. Na Delhi Challenge se tři kola držel ve hře o vítězství, nakonec uzavřel turnaj jednu ránu od TOP10 na výborném 11. místě. Druhý z Čechů Gordan Brixi do víkendového finále neprošel.

Challenge Tour v Indii si zahrají dva čeští p ...
Challenge Tour v Indii si zahrají dva čeští p ...

13.03.2024 | Druhá nejvyšší evropská série Challenge Tour pokračuje dvěma turnaji v Indii. Na startu obou z nich budou i dva čeští profesionálové, současná česká jednička Jiří Zuska a Gordan Brixi. Jako první je čeká od 14. do 17. března Delhi Challenge s dotací 300 tisíc dolarů.

Skvělé první kolo předvedl ve Finsku Jiří Zuska
Skvělé první kolo předvedl ve Finsku Jiří Zuska

17.08.2023 | Na poslední chvíli změnil své plány a odhlásil se z Czech Open v Berouně. Jiří Zuska se rozhodl sbírat body do celkového žebříčku Challenge Tour, aby případně získal plnou kartu na příští sezónu. Generálku na Czech Masters hraje na turnaji Vierumäki Finnish Challenge.

Jiří Zuska a Kristýna Napoleaová útočili na v ...
Jiří Zuska a Kristýna Napoleaová útočili na v ...

24.07.2023 | Český golf zažil na mezinárodní scéně skvělý víkend. Kristýna Napoleaová skončila ve Španělsku na samostatném čtvrtém místě. Mezi muži se ukázal novic mezi profesionály Jiří Zuska – poprvé v Evropě útočil i na Challenge Tour na celkové vítězství. Nakonec zůstal o ránu druhý.

Jiří Zuska na Kaskádě poprvé jako profesionál
Jiří Zuska na Kaskádě poprvé jako profesionál

15.06.2023 | Challenge Tour se po zastávce ve Španělsku vrací tento měsíc už podruhé do Česka na 3. ročník Kaskáda Golf Challenge. Česká scéna, zastoupená 14 hráči, bude se zájmem sledovat výkony Jiřího Zusky při jeho prvním startu mezi profesionály nebo nejmladšího hráče v poli 13letého Louise Kleina.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde