Česká golfová federace

Aktuality

Jiří Zuska na Kaskádě poprvé jako profesionál

Jiří Zuska na Kaskádě poprvé jako profesionál

Čtvrtek 15. června 2023

Challenge Tour se po zastávce ve Španělsku vrací tento měsíc už podruhé do Česka na 3. ročník Kaskáda Golf Challenge. Česká scéna, zastoupená 14 hráči, bude se zájmem sledovat výkony Jiřího Zusky při jeho prvním startu mezi profesionály nebo nejmladšího hráče v poli 13letého Louise Kleina.

Na Kaskádě se od čtvrtka 15.6. do neděle 18.6. představí téměř kompletní česká špička vedená jediným naším zástupcem v žebříčku Road to Mallorka profesionálem Ondřejem Lieserem. Z domácích profesionálů se představí ještě Filip Mrůzek, Aleš Kořínek, Jan Cafourek, Michal Pospíšil, Šimon Zach a Jan Hejna. Nejlepší z Čechů loni byl ale na Kaskáda Golf Challenge amatér Filip Jakubčík, proto očekávání jsou i od dalších amatérů Davida Tomiho, Maxe Jelínka, Filipa Jakubčíka nebo mladičkého pokořitele profesionálů z Czech Open na Ypsilonce 13letého Louise Kleina.

Největší pozornost ale bude asi poutat premiérový start 24letého Jiřího Zusky mezi profesionály. Ještě jako amatér hrající v USA za University of Louisville byl historicky prvním Čechem, který startoval a prošel cutem na turnaji elitní série PGA v Puerto Rico.

„Momentálně mám slíbené starty na Challenge Tour, kromě aktuální Kaskády, ještě v rakouském Adamstalu a v Německu na Big Green Egg German Challenge. A pak D+D REAL Czech Masters na DP World Tour. Je možné, že se třeba někde uvolní další místo, a samozřejmě hodně bude záležet na tom, jak se mi bude dařit,“ uvedl Jiří Zuska pro portál GolfExtra.cz. Celý rozhovor před prvním profesionálním startem si můžete na tomto portálu přečíst zde.

Turnaj s dotací odměn 265.000 Eur přivítá ze zahraničí kromě tří Slováků také hned šestici z TOP 10 žebříčku Road to Mallorca Caseyho Jarvise, Adama Blomma, Jespera Svensona, JJ Senekala, Jaca Prinsloo nebo Ricarda Gouveiu.

Hráči odehrají turnaj systémem na čtyři kola s cutem po druhém kole. Ze tří devítek Kaskády je pro nejvyšší standard mezinárodních profesionálních turnajů tradičně určená kombinace Kamenná + Dřevěná s parem 71 a délkou 6.449 metrů.

Pro pole 156 přihlášených hráčů rozdělených do 52 flightů byl naplánován start na čtvrtek ráno v 7:30, pro prvního z Čechů Filipa Mrůzka pak o hodinu později.

Průběžné i celkové výsledky a informace k turnaji můžete sledovat zde.

Připravil: -vrk-

 
Datum: Čtvrtek 15. června 2023
Všechny články autora

Související články

Jiří Zuska po Kaskádě zpět na Challenge Tour v ...
Jiří Zuska po Kaskádě zpět na Challenge Tour v ...

08.05.2024 | Od čtvrtka 9.5. do neděle 12.5. oslaví Challenge de España jubilejní 25. ročník, kdy je součástí programu Challenge Tour. Podnik hostí jedno z nejkrásnějších hřišť Španělska Real Club Sevilla Golf a jako jediný Čech u toho bude profesionál Jiří Zuska.

Zuska i Brixi prošli cutem na Challenge Tour v ...
Zuska i Brixi prošli cutem na Challenge Tour v ...

24.03.2024 | Druhá nejvyšší evropská série Challenge Tour završila v neděli 24.3. druhý ze dvou březnových turnajů v Indii. Na Kolkata Challenge na hřišti Royal Calcutta prošli do finálových kol i oba čeští zástupci. Lépe skončil Gordan Brixi na dělené 26. příčce, Jiří Zuska přes dobrý začátek dělil 38.

Druhý turnaj Challenge Tour v Indii: Zuska a Brixi ...
Druhý turnaj Challenge Tour v Indii: Zuska a Brixi ...

20.03.2024 | Challenge Tour má na programu od 21. do 24. března druhý ze dvou turnajů na půdě Indie. Dva čeští profesionálové Jiří Zuska a Gordan Brixi se opět postaví na start, tentokrát v rozpálené Kalkatě na Kolkata Challenge, který hostí indické top hřiště Royal Calcutta Golf Club.

Zuska na Challenge Tour v Indii o jedinou ránu ...
Zuska na Challenge Tour v Indii o jedinou ránu ...

17.03.2024 | Česká jednička Jiří Zuska byl na indickém podniku druhé nejvyšší evropská série Challenge Tour hodně vidět. Na Delhi Challenge se tři kola držel ve hře o vítězství, nakonec uzavřel turnaj jednu ránu od TOP10 na výborném 11. místě. Druhý z Čechů Gordan Brixi do víkendového finále neprošel.

Challenge Tour v Indii si zahrají dva čeští p ...
Challenge Tour v Indii si zahrají dva čeští p ...

13.03.2024 | Druhá nejvyšší evropská série Challenge Tour pokračuje dvěma turnaji v Indii. Na startu obou z nich budou i dva čeští profesionálové, současná česká jednička Jiří Zuska a Gordan Brixi. Jako první je čeká od 14. do 17. března Delhi Challenge s dotací 300 tisíc dolarů.

Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové
Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové

20.09.2023 | V Challenge tour zbývá odehrát poslední čtyři turnaje. Ve čtvrtek do turnaje Swiss Challenge zasáhne vedle Jiřího Zusky a Filipa Mrůzka také Šimon Zach a Marek Siakala. Mrůzek se pokusí navázat na své poslední skvělé výsledky. Zach a Siakala vezou nadějnou formu z předešlých turnajů.

Jiří Zuska a Filip Mrůzek na Challenge de España
Jiří Zuska a Filip Mrůzek na Challenge de España

06.09.2023 | Vedení Challenge Tour zařadilo do startovního pole další zastávky Challenge Tour ve Španělsku i Jiřího Zusku. Společně s ním se v turnaji představí také Filip Mrůzek. Challenge de España se odehraje od 7. do 10. září na hřišti Club de Golf Playa Serena v Almeiře.

Skvělé první kolo předvedl ve Finsku Jiří Zuska
Skvělé první kolo předvedl ve Finsku Jiří Zuska

17.08.2023 | Na poslední chvíli změnil své plány a odhlásil se z Czech Open v Berouně. Jiří Zuska se rozhodl sbírat body do celkového žebříčku Challenge Tour, aby případně získal plnou kartu na příští sezónu. Generálku na Czech Masters hraje na turnaji Vierumäki Finnish Challenge.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde