Česká golfová federace

Aktuality

Challenge Tour v Indii si zahrají dva čeští profesionálové

Challenge Tour v Indii si zahrají dva čeští profesionálové

Tomáš Přikryl, Středa 13. března 2024

Druhá nejvyšší evropská série Challenge Tour pokračuje dvěma turnaji v Indii. Na startu obou z nich budou i dva čeští profesionálové, současná česká jednička Jiří Zuska a Gordan Brixi. Jako první je čeká od 14. do 17. března Delhi Challenge s dotací 300 tisíc dolarů.

Challenge Tour se v březnu přestěhovala z Jihoafrické republiky do Indie turnajem Delhi Challenge, prvním z turnajů pořádaných společně s Professional Golf Tour of India. Hostitelem je resort Classic Golf & Country Club u města Gurugram, ležícího nedaleko Nového Dillí. Na něj pak naváže 21. března rovněž čtyřdenní turnaj Kolkata Challenge. I tady to bude za účasti Jiřího Zusky a Gordana Brixi.

Jiří Zuska hrál poprvé v nové sezoně Challenge Tour na turnaji NMB Championship v Jihoafrické republice, kde neprošel o dvě rány cutem. Ve vzdálenější indické destinaci bude mít k úspěšnějšímu výsledku hned dvě šance díky divokým kartám od pořadatele. Zatímco před měsícem do JAR odjížděl z přípravného kempu v USA na poslední chvíli jako náhradník, tentokrát měl informaci o startu s předstihem, a tedy dostatek času se do vzdálené destinace přepravit. V minulém týdnu se několik dnů chystal v Německu, do Indie vyrazil v sobotu. „Samozřejmě na mě na místě čekalo naprosto odlišné klima, teplota se pohybuje ke třiceti stupňům a doprovázena je všudypřítomným smogem,“ svěřil se česky golfista.

Po zkušenostech s tamním chaosem na silnicích slibuje, že už si nebude nikdy stěžovat na pražskou dopravní špičku. Na zjišťováni dalších specifik indického života však nemá příliš prostoru, většinu času tráví přípravou na hřišti v resortu Classic Golf & Country Club. „Hřiště vypadá velmi dobře, přirovnal bych ho k těm, která jsem zažil během univerzitních turnajů v Texasu, včetně bermudy. Není příliš dlouhé, na dlouhá železa asi příliš nedojde. Očekávám, že se zde budou zapisovat hodně nízká skóre,“ předvídá Zuska.

Ve 156členném hráčském startovním poli najdeme i druhou českou vlaječku, a to u jména českého profesionála Gordana Brixi. Přestože od loňské sezony přesunul své účinkování převážně na asijský kontinent, start v Indii je pro něj premiérou v kariéře: „Je to pro mne poprvé, co jsem v Indii, takže poznávám novou kulturu. Moc se na turnaj těším. Hřiště je v dobrém stavu, není příliš dlouhé, takže strategie bude důležitá,“ vzkázal z Classic Golf & Country Clubu Brixi.

Turnaj se hraje na 72 jamek, s cutem po dvou kolech, na hřišti s parem 72 o délce 6504 m.

Jiří Zuska vyrazí do svého úvodního kola v 8:40 místního času (4:10 SEČ), do druhého ve 13:25 (8:55 SEČ). Startovní časy 1. a 2. kola pro Gordana Brixi jsou 13:15 (8:45 SEČ) a 8:30 (4:00 SEČ).

Výsledky turnaje Challenge Tour Delhi Challenge najdete zde.

V květnu se Challenge Tour přesune poprvé letos do Evropy, kde českého fanouška budou zajímat především dvě české zastávky. D+D REAL Czech Challenge v Berouně od 30. května do 2. června a o dva týdny později 13. až 16. června na brněnské Kaskádě.

Připravil: -vrk-
Foto: Patrik Jeřicha

Datum: Středa 13. března 2024
Všechny články autora

Související články

Zuska i Brixi prošli cutem na Challenge Tour v ...
Zuska i Brixi prošli cutem na Challenge Tour v ...

24.03.2024 | Druhá nejvyšší evropská série Challenge Tour završila v neděli 24.3. druhý ze dvou březnových turnajů v Indii. Na Kolkata Challenge na hřišti Royal Calcutta prošli do finálových kol i oba čeští zástupci. Lépe skončil Gordan Brixi na dělené 26. příčce, Jiří Zuska přes dobrý začátek dělil 38.

Druhý turnaj Challenge Tour v Indii: Zuska a Brixi ...
Druhý turnaj Challenge Tour v Indii: Zuska a Brixi ...

20.03.2024 | Challenge Tour má na programu od 21. do 24. března druhý ze dvou turnajů na půdě Indie. Dva čeští profesionálové Jiří Zuska a Gordan Brixi se opět postaví na start, tentokrát v rozpálené Kalkatě na Kolkata Challenge, který hostí indické top hřiště Royal Calcutta Golf Club.

Zuska na Challenge Tour v Indii o jedinou ránu ...
Zuska na Challenge Tour v Indii o jedinou ránu ...

17.03.2024 | Česká jednička Jiří Zuska byl na indickém podniku druhé nejvyšší evropská série Challenge Tour hodně vidět. Na Delhi Challenge se tři kola držel ve hře o vítězství, nakonec uzavřel turnaj jednu ránu od TOP10 na výborném 11. místě. Druhý z Čechů Gordan Brixi do víkendového finále neprošel.

Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové
Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové

20.09.2023 | V Challenge tour zbývá odehrát poslední čtyři turnaje. Ve čtvrtek do turnaje Swiss Challenge zasáhne vedle Jiřího Zusky a Filipa Mrůzka také Šimon Zach a Marek Siakala. Mrůzek se pokusí navázat na své poslední skvělé výsledky. Zach a Siakala vezou nadějnou formu z předešlých turnajů.

Jiří Zuska a Filip Mrůzek na Challenge de España
Jiří Zuska a Filip Mrůzek na Challenge de España

06.09.2023 | Vedení Challenge Tour zařadilo do startovního pole další zastávky Challenge Tour ve Španělsku i Jiřího Zusku. Společně s ním se v turnaji představí také Filip Mrůzek. Challenge de España se odehraje od 7. do 10. září na hřišti Club de Golf Playa Serena v Almeiře.

Skvělé první kolo předvedl ve Finsku Jiří Zuska
Skvělé první kolo předvedl ve Finsku Jiří Zuska

17.08.2023 | Na poslední chvíli změnil své plány a odhlásil se z Czech Open v Berouně. Jiří Zuska se rozhodl sbírat body do celkového žebříčku Challenge Tour, aby případně získal plnou kartu na příští sezónu. Generálku na Czech Masters hraje na turnaji Vierumäki Finnish Challenge.

Jiří Zuska a Kristýna Napoleaová útočili na v ...
Jiří Zuska a Kristýna Napoleaová útočili na v ...

24.07.2023 | Český golf zažil na mezinárodní scéně skvělý víkend. Kristýna Napoleaová skončila ve Španělsku na samostatném čtvrtém místě. Mezi muži se ukázal novic mezi profesionály Jiří Zuska – poprvé v Evropě útočil i na Challenge Tour na celkové vítězství. Nakonec zůstal o ránu druhý.

Jiří Zuska na Kaskádě poprvé jako profesionál
Jiří Zuska na Kaskádě poprvé jako profesionál

15.06.2023 | Challenge Tour se po zastávce ve Španělsku vrací tento měsíc už podruhé do Česka na 3. ročník Kaskáda Golf Challenge. Česká scéna, zastoupená 14 hráči, bude se zájmem sledovat výkony Jiřího Zusky při jeho prvním startu mezi profesionály nebo nejmladšího hráče v poli 13letého Louise Kleina.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde