Česká golfová federace

Aktuality

Highlights českého golfu v roce 2024

Highlights českého golfu v roce 2024

Tomáš Přikryl, Neděle 7. ledna 2024

Rok 2024 je nabitý sportovními událostmi, které natěšeně vyhlíží celá naše sportovní veřejnost včetně golfových fanoušků. Událostí č. 1 bude olympijský golfový turnaj s českým zastoupením. Vrcholy domácí scény obstarají mj. zastávky nejvyšších evropských okruhů DP World Tour, LET a Challenge Tour.

Svátkem světového golfu budou jednoznačně golfové turnaje olympijských her v Paříži. Ty se budou hrát od 1. do 10. srpna 2024, přičemž můžeme s jistotou říct, že v ženské kategorii to bude s dvojnásobnou českou účastí. První z dvojice Češek je s jistotou Klára Davidson Spilková. Kdo se stane její olympijskou parťačkou, se s největší pravděpodobností rozhodne mezi Sárou Kouskovou a Kristýnou Napoleaovou. Klíčem k postupu je lepší umístění na světovém golfovém žebříčku, a to v tuto chvíli mluví pro Kouskovou. Její odstup od Napoleaové je momentálně pouhých 20 příček a před sebou tedy mají téměř půlroční souboj o Paříž.

Olympijská brána není zatím zavřená ani pro naše mužské zastoupení. Jiřího Zusku, v současné době figurujícího na 873. příčce světového golfového žebříčku, dělí od posledního 60. postupového místa 534 příček. Pomoci mu můžou výsledky na bodově silně dotovaných turnajích, včetně zámořské Korn Ferry Tour. Spíš v teoretické rovině se pohybují šance na postup pro Filipa Mrůzka a Jana Cafourka, jejichž úkolem k postupu je v tuto chvíli vystoupat o 845, resp. 957 příček.

Definitivní řešení postupové hádanky budeme znát u žen 17. června a u mužů o týden později 24. června, kdy se definitivně uzavřou oficiální olympijské golfové žebříčky OGR.

Český fanoušek ale musí zpozornět už v první polovině února, kdy tři z pěti našich profesionálek na okruhu Ladies European Tour zahájí sezónu turnajem Magical Kenya Ladies Open.

I domácí scéna nabídne během letošního roku opět několik golfových vrcholů. Vedení Royal Beroun Golf Clubu se rozhodlo přijmout velkou výzvu v podobě hostování hned tří prestižních mezinárodních akcí během jediné sezóny, a tak zde uvidíme na přelomu května a června turnaj druhé nejvyšší evropské soutěže Challenge Tour, o měsíc později Tipsport Czech Ladies Open ze série Ladies European Tour a na konci srpna Czech Open.

Dodejme, že Challenge Tour má letos v ČR dvě zastávky, z nichž ta druhá bude v polovině června na brněnské Kaskádě.

Obvyklý vrchol sezony, D+D Real Czech Masters v rámci DP World Tour, drží dál svůj srpnový termín, ovšem po letech mění místo konání. To na Večeru českého golfu 2023 slavnostně odtajnil majitel Relmostu Petr Dědek. Jubilejní 10. ročník se odehraje od 15. do 18. srpna na PGA National Prague Oaks.

Nejprestižnější domácí tour pod hlavičkou České golfové federace vstoupí do svého třetího ročníku a díky pokračující spolupráci s klíčovým partnerem českého golfu si zachová i svůj název Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour. Série otevřených turnajů pro amatéry i profesionály odstartuje na počátku května na brněnské Kaskádě a své Grand Final bude mít v polovině září na hřišti Beřovice.

Připravil: -vrk-
Foto: Tomáš Přikryl – Klára Davidson Spilková při focení pro ČOV.

Datum: Neděle 7. ledna 2024
Všechny články autora

Související články

Jiří Zuska a Kristýna Napoleaová útočili na v ...
Jiří Zuska a Kristýna Napoleaová útočili na v ...

24.07.2023 | Český golf zažil na mezinárodní scéně skvělý víkend. Kristýna Napoleaová skončila ve Španělsku na samostatném čtvrtém místě. Mezi muži se ukázal novic mezi profesionály Jiří Zuska – poprvé v Evropě útočil i na Challenge Tour na celkové vítězství. Nakonec zůstal o ránu druhý.

Poznejte golf i z jeho druhé stránky, buďte součástí ...
Poznejte golf i z jeho druhé stránky, buďte součástí ...

15.05.2023 | Hrajete golf a myslíte si, že znáte všechny jeho tváře? Tak zpozorněte, protože ne každý vášnivý golfista si vyzkoušel z golfového pohledu opravdu všechny možné zážitky, které tento sport zvláště zapáleným hráčům nabízí. Zkuste si zažít atmosféru velkého turnaje přímo na hřišti, buďte jeho součástí.

Češi na mezinárodní scéně – 35. týden
Češi na mezinárodní scéně – 35. týden

02.09.2022 | Na přelomu týdne mohou čeští hráči dosáhnout dalších skvělých individuálních, ale také týmových výsledků. Po úspěchu družstva žen na mistrovství světa odehrávajícím se v minulém týdnu se o vylepšení svého maxima snaží i družstvo mužů. Sára Kousková bojuje o své další vítězství v sérii LETAS.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Belgie, Skotsko, USA. Kde všude sledovat české ...
Belgie, Skotsko, USA. Kde všude sledovat české ...

26.05.2022 | Aleš Kořínek a Gordan Brixi se zúčastní turnaje Challenge Tour ve Skotsku. Tereza Melecká a Šideri Váňová pokračují dalším startem na Ladies European Tour, tentokrát v Belgii. Klára Spilková a Karolína Vlčková se budou snažit o dobrý výsledek na Epson Tour.

TOP 20 pro Meleckou, ve Španělsku nejlepší Mrůzek, ...
TOP 20 pro Meleckou, ve Španělsku nejlepší Mrůzek, ...

23.05.2022 | Třetí cut v sezóně a doposud nejlepší umístění na LET zaznamenala Tereza Melecká. Dařilo se i Filipu Mrůzkovi, který na Challenge Tour obsadil solidní 37. místo. Nejlepšího výsledku sezóny dosáhla také Klára Spilková.

Čeští hráči na Ladies European Tour, Challenge ...
Čeští hráči na Ladies European Tour, Challenge ...

19.05.2022 | Ondřej Lieser, Filip Mrůzek, Šimon Zach a Gordan Brixi se představí na turnaji Challenge de Espana, Tereza Melecká, Šideri Váňová a Klára Sionková na Jabra Ladies Open. Další start na Epson Tour čeká také Kláru Spilkovou a Karolínu Vlčkovou.

Závěr mládežnických týmových soutěží i české mistryn ...
Závěr mládežnických týmových soutěží i české mistryn ...

30.09.2021 | Druhá polovina týdne je pořádně bohatá na významné akce. Na třech tuzemských hřištích vyvrcholí týmové mládežnické soutěže, české šampiónky z Beskydského GK startují na turnaji pro národní mistrovské kluby, díky výsledku z minulého týdne čeká další turnaj Kláru Spilkovou na LPGA Tour.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde