Česká golfová federace

Aktuality

Čeká nás turnajový „supertýden“

Čeká nás turnajový „supertýden“

Petr Šavrda, Čtvrtek 2. června 2022

Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Minulý týden se Ondřej Lieser do startovního pole turnaje Dutch Open těsně nevešel. Na Porsche European Open ho však již uvidíme. Turnaj profesionální série DP World Tour s dotací 1,75 mil. Euro se odehraje od 2. do 5. června v Německu na hřišti Green Eagle Golf Courses v Hamburku. Titul z roku 2021 bude obhajovat Angličan Marcus Armitage.

Na Ladies European Tour v Itálii bude tento týden dokonce čtyřčlenné české zastoupení. Terezu Meleckou, Šideri Váňovou a Kateřinu Vlašínovou doplní vracející se Kristýna Napoleaová. Dvacátá pátá hráčka pořadí order of merit Race to Costa del Sol vynechala poslední tři turnaje v Evropě kvůli zdravotním problémům. Ladies Italian Open s dotací 200 tis. Euro se uskuteční v Golf Clubu Margara od 2. do 4. června.

Rovnou dvě významné profesionální akce se v tomto týdnu uskuteční na území České republiky. Kromě mužské Challenge Tour je to také turnaj ženské LET Access Series.

Do jubilejního desátého ročníku turnaje D+D REAL Czech Challenge na Kunětické Hoře zasáhne hned deset českých hráčů. Vedle sedmi profesionálů to jsou také tři amatéři. Hrát se bude tradičně od čtvrtka do neděle.  Mezi největší domácí naděje patří profesionálové Filip Mrůzek, Stanislav Matuš, Jan Cafourek nebo Aleš Kořínek. Mrůzek nedávno prošel cutem v těžkých podmínkách na Challenge de Espaňa, na domácí půdě si pak už letos připsal jedno vítězství na Kaskádě na prvním turnaji Czech Golf Amateur Tour.

Amundi Czech Ladies Challenge, turnaj ženské profesionální série, také není v České republice žádným nováčkem. Již šestý ročník se odehraje od 3. do 5. června v Praze na Zbraslavi. Ve startovním poli bude figurovat rekordní počet 35 českých hráček. Většinu z nich tvoří mladé amatérky, které budou především získávat cenné zkušenosti. Mezi největší české naděje patří bezesporu loňská vítězka a čerstvá profesionálka Sára Kousková, dále pak ostřílené amatérky Jana Melichová a Patricie Macková. Třeba ale překvapí i některé z mladých talentovaných děvčat.

Také amatérský kalendář má na programu velmi významnou a prestižní akci. Mezinárodní mistrovství Německa do 18 let pod názvem German Boys and Girls Open se každoročně koná na hřišti St. Leon Rot. Turnaj je velmi oblíbený nejen kvůli neoddiskutovatelné síle startovního pole, ale také kvůli kvalitě resortu a výborné organizaci. V turnaji chlapců se představí šest českých reprezentantů, mezi dívkami dokonce deset zástupkyň naší země. Všichni by rádi navázali na loňský úspěch Filipa Jakubčíka. On a Klára Spilková (2009, 2010) jsou jedinými Čechy, kterým se podařilo tento turnaj v minulosti ovládnout.

 

Leaderboard turnaje Porsche European Open

Leaderboard turnaje Ladies Italian Open

Leaderboard turnaje D+D REAL Czech Challenge

Leaderboard turnaje Amundi Czech Ladies Challenge

Leaderboard German Boys Open

Leaderboard German Girls Open

Autor: Petr Šavrda 
Datum: Čtvrtek 2. června 2022
Všechny články autora

Související články

TOP 20 pro Meleckou, ve Španělsku nejlepší Mrůzek, ...
TOP 20 pro Meleckou, ve Španělsku nejlepší Mrůzek, ...

23.05.2022 | Třetí cut v sezóně a doposud nejlepší umístění na LET zaznamenala Tereza Melecká. Dařilo se i Filipu Mrůzkovi, který na Challenge Tour obsadil solidní 37. místo. Nejlepšího výsledku sezóny dosáhla také Klára Spilková.

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají
Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají

30.12.2020 | Zatím pouze některé z profesionálních sérií s českou účastí oznámily program pro následující sezónu. Pořadatelé sice vesměs věří, že se život brzy vrátí do obvyklých kolejí, ale zdaleka ne všechny kalendáře již byly zveřejněny.

Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...
Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...

22.04.2022 | Pouze Kristýna Napoleaová si jako jediný zástupce českých profesionálů zahraje ve víkendovém programu dvou nejvyšších evropských sérií. Objev sezóny prošel cutem v Austrálii, ale její krajanky v soutěži končí stejně jako Ondřej Lieser ve Španělsku. Klára Spilková slibně rozehrála turnaj v Utahu.

V Austrálii rozehrály nejlépe Melecká s Napoleaovou.
V Austrálii rozehrály nejlépe Melecká s Napoleaovou.

21.04.2022 | V Austrálii a Španělsku dnes byly rozehrány turnaje nejvyšších evropských golfových sérií. V dámské soutěži na druhé straně zeměkoule si vedly shodně Kristýna Napoleaová a Tereza Melecká (+2), ve Španělsku se s výsledkem Even par pohybuje Ondřej Lieser na hranici cutu.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Lieser, Napoleaová i Melecká prošli cutem, slibný ...
Lieser, Napoleaová i Melecká prošli cutem, slibný ...

25.03.2022 | Nadějný den prožili čeští golfisté na profesionálních sériích. Cutem prošli Ondřej Lieser, Kristýna Napoleaová i Tereza Melecká, slibně začal třetí turnaj Pro Golf Tour pro Jana Cafourka.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde