Česká golfová federace

Aktuality

Poznejte golf i z jeho druhé stránky, buďte součástí velkého turnaje

Poznejte golf i z jeho druhé stránky, buďte součástí velkého turnaje

Tomáš Přikryl, Pondělí 15. května 2023

Hrajete golf a myslíte si, že znáte všechny jeho tváře? Tak zpozorněte, protože ne každý vášnivý golfista si vyzkoušel z golfového pohledu opravdu všechny možné zážitky, které tento sport zvláště zapáleným hráčům nabízí. Zkuste si zažít atmosféru velkého turnaje přímo na hřišti, buďte jeho součástí.

Sen asi každého golfisty je zúčastnit se největšího turnaje The Masters, nebo jiného major turnaje. Na evropském kontinentu je pro nás nejblíže The Open. Pokud by skoro kdokoliv z amatérských hráčů dostal pozvánku nebo nabídku se zapojit do příprav těchto turnajů, asi by těžko odolal. Přitom i u nás se hrají turnaje nejvyšších evropských sérií. Ať je to Ladies European tour na konci června v Berouně, nebo DP World Tour v srpnu na Albatrossu.

Oba promotéři těchto turnajů – společnost Premier Sports CZ, která pořádá turnaj TIPSPORT CZECH LADIES OPEN v termínu 23. – 25. června, a firma Relmost zajišťující D+D REAL Czech Masters – hledají v řadách vášnivých golfistů dobrovolníky, kteří by se podíleli na chodu turnajových kol. Možná vás odradí pojmenování dobrovolník, ale ve skutečnosti se jedná o skvělou příležitost, a ne zadarmo. Oba jmenovaní organizátoři nabízí za každý den na hřišti buď finanční odměnu, nebo si můžete svoji odměnu vybrat formou green fee na daném hřišti, což je u obou jmenovaných resortů více než lákavá nabídka.

Co bude vaší náplní práce, dá-li se to takto říct? Určitě znáte televizní záběry z turnajů, kdy se po hřišti pohybují nejen samotní hráči, ale i mnoho diváků, kteří – jak je v golfu zvykem – musí dodržovat golfovou etiketu. K tomu však pomáhají právě dobrovolníci, kteří diváky upozorní, že se hráč chystá na svoji ránu, a zvednutím cedule „Ticho prosím“ ukáží divákům okamžik, kdy je potřebné zklidnit jejich hovory. Popřípadě můžete „pochodovat“ v těsné blízkosti hráčů s jejich výsledkovou tabulí. Jednoduše řečeno, zažijete si golf z jeho druhé strany – „Inside the Ropes“, budete součástí turnaje a zažijete atmosféru turnaje přímo od greenu nebo na ferveji.

„Golfový turnaj Tipsport Czech Ladies Open 2023 se opět po roce vrací na hřiště Royal Beroun Golf Club. Na organizaci turnaje se vedle promotéra a jeho týmu podílí i podstatná část dobrovolníků. Každoročně spolupracujeme s více než šesti desítkami jedinců, kteří se chtějí podílet na turnaji, jenž je součásti globální série Ladies European Tour. Pokud i vy chcete nasát atmosféru takové akce a stát se golfovým dobrovolníkem, neváhejte napsat na pokorny@premiersports.cz,“ říká Milan Pokorný z promotérské společnosti Premier Sports CZ.

Na stránkách D+D REAL Czech Masters, který proběhne 24. – 27. 8. 2023 na hřišti Albatross Golf Resort, v sekci dobrovolníci, kde již začal jejich nábor, naleznete text: „Každý, kdo už někdy působil na pozici golfového dobrovolníka, jistě potvrdí, že se i přes rozmary počasí a osobní fyzické vypětí jedná o nezapomenutelný sportovní a společenský zážitek. Pojďte si s námi užít golf z jiného pohledu než diváckého a dostaňte se tak do těsné blízkosti profesionálních hráčů golfu.“

„Na Czech Masters jsme v minulosti přivítali hvězdy, jako jsou Lee Westwood, Ernie Els, Martin Kaymer, John Daly, Danny Willett nebo v loňském roce Ian Poulter. Letos je zatím hlavním tahákem evropský rydercupový kapitán Luke Donald a s dalšími hvězdami světového golfu jednáme. Naši dobrovolníci přitom mají možnost se těmto elitním světovým golfistům přiblížit ještě více než řadoví diváci. Jedná se o nezapomenutelné zážitky, kdy máte golfové hvězdy skutečně nadosah ruky,“ říká Petr Dědek junior z promotérské společnosti Relmost, která turnaj DP World Tour na Albatrossu koncem srpna pořádá.

Rozhodně si však oba termíny zapište do kalendáře. Právě tyto dva turnaje nabízí i divákům nezasvěceným do golfu to nejlepší, co můžete v České republice na golfu zažít. Od skvěle připraveného hřiště přes televizní štáby a všudypřítomné golfové rozhodčí, kteří se na rozdíl od jiných sportů zapojují do hry ojediněle, až po diváky. Ti se ale výhradně pohybují v místě pojmenovaném „Outside the Ropes“.

Foto: Zdeněk Sluka

Datum: Pondělí 15. května 2023
Všechny články autora

Související články

Highlights českého golfu v roce 2024
Highlights českého golfu v roce 2024

07.01.2024 | Rok 2024 je nabitý sportovními událostmi, které natěšeně vyhlíží celá naše sportovní veřejnost včetně golfových fanoušků. Událostí č. 1 bude olympijský golfový turnaj s českým zastoupením. Vrcholy domácí scény obstarají mj. zastávky nejvyšších evropských okruhů DP World Tour, LET a Challenge Tour.

Na D+D REAL Czech Masters 2024 dorazí Jason Dufner, ...
Na D+D REAL Czech Masters 2024 dorazí Jason Dufner, ...

03.05.2024 | Jubilejní 10. ročník D+D REAL Czech Masters představuje první hvězdy. Na hřiště PGA National OAKS Prague dorazí v polovině srpna tohoto roku mimo jiné Američan Jason Dufner (47), Angličan Luke Donald (46) a Ital Francesco Molinari (41). ...

Melichová s Napoleaovou bojovaly v čele leaderboardu
Melichová s Napoleaovou bojovaly v čele leaderboardu

28.04.2024 | Konec čekání na dobrý výsledek v sezoně na Ladies European Tour znamenal turnaj v Kapském Městě pro Janu Melichovou a Kristýnu Napoleaovou. Na Investec SA Women's Open prošly cutem a jejich 9. a 11. místo zapisují jako svá letošní top umístění. Sára Kousková poprvé v sérii LET 2024 neprošla cutem.

Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně
Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně

21.04.2024 | Po loňské ztrátě plné hrací karty LET vyšperkovala Tereza Melecká svůj návrat do elitní soutěže děleným 5.místem na Joburg Ladies Open. Po sebevědomém výkonu si zároveň vybojovala účast na turnaji LET v Berouně. Českému kvartetu hráček se letos premiérově podařilo projít v plném počtu cutem.

Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open
Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open

17.04.2024 | Po krátké přestávce po čtrnáctidenním pobytu v Austrálii se Ladies European Tour (LET) tento týden přesouvá do Johannesburgu, kde začíná jihoafrická část okruhu. Na hřiště Modderfontein Golf Club se ve dnech 18. až 21. dubna vydá 120 hráček, včetně čtyř Češek, aby si zahrály o podíl z 300.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde