Česká golfová federace

Aktuality

Čeští hráči na Ladies European Tour, Challenge Tour i Epson Tour

Čeští hráči na Ladies European Tour, Challenge Tour i Epson Tour

Petr Šavrda, Čtvrtek 19. května 2022

Ondřej Lieser, Filip Mrůzek, Šimon Zach a Gordan Brixi se představí na turnaji Challenge de Espana, Tereza Melecká, Šideri Váňová a Klára Sionková na Jabra Ladies Open. Další start na Epson Tour čeká také Kláru Spilkovou a Karolínu Vlčkovou.

Hned čtveřice českých hráčů nastoupí od 19. do 22. května na turnaji Challenge de Espana. Podnik druhé nejvyšší evropské profesionální série Challenge Tour se koná v Cadizu. Největším želízkem v ohni by měl být 518. hráč světa Ondřej Lieser. Tomu se minulý týden na turnaji DP World Tour v Belgii vydařila první dvě kola, na která by jistě rád navázal. Kvalitní výsledek budou ve Španělsku vyhlížet také Filip Mrůzek,Šimon Zach Gordan Brixi.

Ladies European Tour má ve stejném termínu na programu zastávku ve Francii a ani zde nebude chybět česká stopa. Tříkolového turnaje Jabra Ladies Open s dotací 250 tis. EUR se zúčastní profesionálky Tereza Melecká a Šideri Váňová a mladá amatérka Klára Sionková. Ta bude startovat na divokou kartu. Hrát se bude na známém hřišti v Evian Golf Resortu, které je dějištěm jednoho z ženských Major turnajů. Titul bude obhajovat slovinská vycházející hvězda Pia Babnik. Před rokem to pro ni byl první triumf na LET v kariéře.

Na další start na Epson Tour se v USA chystají Klára Spilková Karolína Vlčková. Turnaj IOA Golf Classic presented by LPT Reality se odehraje od 20. do 22. května v Alaqua Country Clubu na Floridě. Na tamějším hřišti s parem 71 bude obhajovat titul z roku 2021 Američanka Allison Emrey. Spilkové patří v celkovém pořadí Epson Tour 67. místo, Vlčková má za sebou v letošní sezóně pouze jeden start a patří jí až 140. příčka.  

Minulý týden se podařilo českým amatérským hráčkám Sáře Kouskové a Janě Melichové postoupit v zámoří do univerzitního NCAA Championship. O podobný počin se od 16. do 18. května na NCCA Regionals marně pokoušeli v mužské kategorii Petr Hrubý a Jiří Zuska. University of Louisville, kde působí Jiří Zuska, se umístila v NCAA Norman Regional na 7. místě a do postupové pětky se nedostala. Zuska obsadil individuální dělené 28. místo. V NCAA Stockton Regional skončila na 8. místě University of Washington Petra Hrubého. Hrubý sám obsadil dělené 27. místo.    

Leaderboard z Challenge de Espana

Leaderboard z Jabra Ladies Open

Leaderboard z IOA Golf Classic

Výsledky NCAA Regionals

Autor: Petr Šavrda 
Datum: Čtvrtek 19. května 2022
Všechny články autora

Související články

Highlights českého golfu v roce 2024
Highlights českého golfu v roce 2024

07.01.2024 | Rok 2024 je nabitý sportovními událostmi, které natěšeně vyhlíží celá naše sportovní veřejnost včetně golfových fanoušků. Událostí č. 1 bude olympijský golfový turnaj s českým zastoupením. Vrcholy domácí scény obstarají mj. zastávky nejvyšších evropských okruhů DP World Tour, LET a Challenge Tour.

Jiří Zuska a Kristýna Napoleaová útočili na v ...
Jiří Zuska a Kristýna Napoleaová útočili na v ...

24.07.2023 | Český golf zažil na mezinárodní scéně skvělý víkend. Kristýna Napoleaová skončila ve Španělsku na samostatném čtvrtém místě. Mezi muži se ukázal novic mezi profesionály Jiří Zuska – poprvé v Evropě útočil i na Challenge Tour na celkové vítězství. Nakonec zůstal o ránu druhý.

Češi na mezinárodní scéně – 35. týden
Češi na mezinárodní scéně – 35. týden

02.09.2022 | Na přelomu týdne mohou čeští hráči dosáhnout dalších skvělých individuálních, ale také týmových výsledků. Po úspěchu družstva žen na mistrovství světa odehrávajícím se v minulém týdnu se o vylepšení svého maxima snaží i družstvo mužů. Sára Kousková bojuje o své další vítězství v sérii LETAS.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Belgie, Skotsko, USA. Kde všude sledovat české ...
Belgie, Skotsko, USA. Kde všude sledovat české ...

26.05.2022 | Aleš Kořínek a Gordan Brixi se zúčastní turnaje Challenge Tour ve Skotsku. Tereza Melecká a Šideri Váňová pokračují dalším startem na Ladies European Tour, tentokrát v Belgii. Klára Spilková a Karolína Vlčková se budou snažit o dobrý výsledek na Epson Tour.

TOP 20 pro Meleckou, ve Španělsku nejlepší Mrůzek, ...
TOP 20 pro Meleckou, ve Španělsku nejlepší Mrůzek, ...

23.05.2022 | Třetí cut v sezóně a doposud nejlepší umístění na LET zaznamenala Tereza Melecká. Dařilo se i Filipu Mrůzkovi, který na Challenge Tour obsadil solidní 37. místo. Nejlepšího výsledku sezóny dosáhla také Klára Spilková.

Závěr mládežnických týmových soutěží i české mistryn ...
Závěr mládežnických týmových soutěží i české mistryn ...

30.09.2021 | Druhá polovina týdne je pořádně bohatá na významné akce. Na třech tuzemských hřištích vyvrcholí týmové mládežnické soutěže, české šampiónky z Beskydského GK startují na turnaji pro národní mistrovské kluby, díky výsledku z minulého týdne čeká další turnaj Kláru Spilkovou na LPGA Tour.

Lieser s Brixim vypadli z elitní desítky
Lieser s Brixim vypadli z elitní desítky

11.09.2021 | Ondřej Lieser s Gordanem Brixi mají stále naději na velmi solidní umístění na turnaji Challenge Tour v Německu, ale z elitní desítky v dnešním třetím kole vypadli. Méně vydařený den stál také za poklesem ve výsledkové listině Šideri Váňové a Kristýny Napoleaové ve Švýcarsku.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde