Česká golfová federace

Aktuality

Belgie, Skotsko, USA. Kde všude sledovat české hráče tento týden

Belgie, Skotsko, USA. Kde všude sledovat české hráče tento týden

Petr Šavrda, Čtvrtek 26. května 2022

Aleš Kořínek a Gordan Brixi se zúčastní turnaje Challenge Tour ve Skotsku. Tereza Melecká a Šideri Váňová pokračují dalším startem na Ladies European Tour, tentokrát v Belgii. Klára Spilková a Karolína Vlčková se budou snažit o dobrý výsledek na Epson Tour.

DP World Tour tento týden start českého hráče neuvidí. Ondřej Lieser byl smolně prvním, který se nedostal do turnaje Dutch Open v Nizozemsku. Smůla je to především proto, že se Lieserovi loni na tomto podniku velmi dařilo. Obsadil tehdy dělené 19. místo. Další start ho tak čeká příští týden na německém Porsche European Open.

Na Challenge Tour ve Skotsku se už česká vlajka objeví, a to dokonce ve dvojím podání. Na Scottish Challenge v Newmachar Golf Clubu se od 26. do 29. května představí profesionálové Aleš Kořínek a Gordan Brixi.

Minulý týden na Jabra Ladies Open ve Francii zaznamenala profesionálka Tereza Melecká zatím svůj nejlepší výsledek na Ladies European Tour, když obsadila dělené 20. místo. Na Mithra Belgian Ladies Open tak může nastoupit plná optimismu. Na hřišti v Naxhelet Golf Clubu se bude hrát od 27. do 29. května. Druhou Češkou ve startovním poli bude Šideri Váňová.

Další účinkování na zámořské Epson Tour čeká také Kláru Spilkovou a Karolínu Vlčkovou. Turnaj Inova Mission Inn Resort and Club Championship se uskuteční na Floridě od 27. do 29. května. Spilková se bude snažit navázat na zlepšený výkon z minulého týdne, kdy obsadila dělené 15. místo na IOA Golf Classic.

Leaderboard turnaje Scottish Challenge 

Leaderboard turnaje Mithra Belgian Ladies Open

Leaderboard turnaje Inova Mission Inn and Club Championship

Autor: Petr Šavrda 
Datum: Čtvrtek 26. května 2022
Všechny články autora

Související články

Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají
Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají

30.12.2020 | Zatím pouze některé z profesionálních sérií s českou účastí oznámily program pro následující sezónu. Pořadatelé sice vesměs věří, že se život brzy vrátí do obvyklých kolejí, ale zdaleka ne všechny kalendáře již byly zveřejněny.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...
Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...

22.04.2022 | Pouze Kristýna Napoleaová si jako jediný zástupce českých profesionálů zahraje ve víkendovém programu dvou nejvyšších evropských sérií. Objev sezóny prošel cutem v Austrálii, ale její krajanky v soutěži končí stejně jako Ondřej Lieser ve Španělsku. Klára Spilková slibně rozehrála turnaj v Utahu.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Ondřej Lieser skončil v Nizozemsku devatenáctý
Ondřej Lieser skončil v Nizozemsku devatenáctý

19.09.2021 | Své dosud nejlepší umístění na okruhu European Tour vybojoval Ondřej Lieser na Dutch Open. S výsledkem -10 si došel pro dělené devatenácté místo. Druhý český profesionál Filip Mrůzek (-2) v konečném pořadí akce Challenge Tour ve Francii bere dělenou 51.

Lieser klesal leaderbordem, ale TOP 10 má stále ...
Lieser klesal leaderbordem, ale TOP 10 má stále ...

18.09.2021 | Ondřej Lieser první víkendové kolo odehrál na turnaji European Tour v paru, vypadl z elitní desítky, ale mezi nejlepší má stále velmi blízko. Filip Mrůzek má už třetí výsledek pod par, ale před nedělí je na 43. pozici. Velkou bojovnost předvedla ve druhém kole LPGA Klára Spilková a prošla cutem.

Lieser v útoku, v polovině turnaje dělí šesté místo
Lieser v útoku, v polovině turnaje dělí šesté místo

17.09.2021 | Čeští golfisté v zahraničí znovu útočili vysoko. Ondřej Lieser (-9) na European Tour je na šestém místě, Filip Mrůzek (-4) se dlouho pohyboval mezi nejlepšími, poté klesl za 30. místo. Méně se dařilo Češkám, které si na LETAS vesměs pohoršily, nevydařený vstup má za sebou Klára Spliková na LPGA.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde