Česká golfová federace

Aktuality

Závěr mládežnických týmových soutěží i české mistryně na evropském finále

Závěr mládežnických týmových soutěží i české mistryně na evropském finále

Petr Halaburda, Čtvrtek 30. září 2021

Druhá polovina týdne je pořádně bohatá na významné akce. Na třech tuzemských hřištích vyvrcholí týmové mládežnické soutěže, české šampiónky z Beskydského GK startují na turnaji pro národní mistrovské kluby, díky výsledku z minulého týdne čeká další turnaj Kláru Spilkovou na LPGA Tour.

Třikrát finále týmových soutěží mládeže

Poslední tři mistrovské poháry v sezóně se budou rozdávat v mládežnických kategoriích: od pátku 1. do neděle 3. října se hrají finálové turnaje Mistrovství ČR smíšených družstev do 14 let (Memoriál Hanuše Goldscheidera), Mistrovství ČR družstev chlapců i dívek do 18 let.

Nejmladší kategorie smíšených týmů do 14 let bude hrát na hřišti ve Svratce, kam se sjíždí osm družstev, která čekají od pátku do neděle utkání ve hře na jamky počínaje pátečním čtvrtfinále až po nedělní finále.

Obdobným systémem se hrají také finálové soutěže chlapeckých družstev do 18 let v terezínské Kotlině a dívčích družstev do 18 let v pražském Motole.

Extraligové vítězky na turnaji šampiónek

Dámské družstvo Beskydského GK dnes zahajuje třídenní soutěž European Ladies’ Club Trophy na hřišti Golf de Fontainebleau ve Francii za účasti dalších 17 celků. V barvách českého klubu se představí Klára Hurtová, Agáta Vahalová a Denisa Vodičková.

Loni se soutěž kvůli koronaviru nehrála, letos se dámy sjely k jubilejnímu 20. ročníku. V každém kole se do výsledku družstva počítají dva nejlepší individuální výsledky.

Stránky turnaje

Spilková pokračuje na LPGA, hrají i další profesionálové

Klára Spilková si 19. místem na minulém turnaji zajistila účast i na další třídenní akci LPGA s názvem Shoprite LPGA Classic Presented by Ancer, která startuje v pátek v New Jersey.

Také na nejvyšší evropské sérii Ladies European Tour bude mít český golf zastoupení, neboť Šideri Váňová je na startovní listině Estrella Damm Ladies Open ve Španělsku, která se hraje od pátku do neděle na hřišti Club de Golf Terramar.

I na nižších sériích budou k vidění české barvy. Na předposledním turnaji americké Symetra Tour v Severní Karolíně startuje Karolína Vlčková, hraje se od čtvrtka do neděle.

Na mužské Challenge Tour tentokrát hraje pouze Šimon Zach, který se představí na dnes rozehraném Swiss Challenge ve Francii.

Od pátku do soboty se hraje také tradiční finále domácí profesionální série. V Golf Resortu Kaskáda startuje na Portiva Golf Trophy - Grandfinále Czech PGA Tour - s výjimkou hrajících v zahraničí - naprostá většina tuzemských profesionálů a profesionálek i 18 amatérů.  

LEADERBOARD LPGA
LEADERBOARD LET
LEADERBOARD Challenge Tour
LEADERBOARD Symetra

FOTO Lukáš Pavelka

Datum: Čtvrtek 30. září 2021
Všechny články autora

Související články

Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají
Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají

30.12.2020 | Zatím pouze některé z profesionálních sérií s českou účastí oznámily program pro následující sezónu. Pořadatelé sice vesměs věří, že se život brzy vrátí do obvyklých kolejí, ale zdaleka ne všechny kalendáře již byly zveřejněny.

Profesionálka roku Klára Spilková bilancuje sezónu ...
Profesionálka roku Klára Spilková bilancuje sezónu ...

31.12.2021 | Jako jednu ze svých lepších sezón vidí Klára Spilková rok 2021, byť si jeho závěr představovala jinak. Profesionálka, která znovu obhájila titul Golfistka roku ČGF, chce v roce 2022 hrát převážně ve Spojených státech, ale myslí rovněž na evropské turnaje.

Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...
Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...

23.09.2021 | Posledním letošním tuzemským turnajem předních amatérů bude Raiffeisenbank President Masters Invitational, které se uskuteční od pátku do neděle v Karlových Varech. Další start na LPGA Tour čeká Kláru Spilkovou, Karolínu Vlčkovou na Symetra Tour. Na Challenge Tour hraje Gordan Brixi.

Ondřej Lieser skončil v Nizozemsku devatenáctý
Ondřej Lieser skončil v Nizozemsku devatenáctý

19.09.2021 | Své dosud nejlepší umístění na okruhu European Tour vybojoval Ondřej Lieser na Dutch Open. S výsledkem -10 si došel pro dělené devatenácté místo. Druhý český profesionál Filip Mrůzek (-2) v konečném pořadí akce Challenge Tour ve Francii bere dělenou 51.

Lieser klesal leaderbordem, ale TOP 10 má stále ...
Lieser klesal leaderbordem, ale TOP 10 má stále ...

18.09.2021 | Ondřej Lieser první víkendové kolo odehrál na turnaji European Tour v paru, vypadl z elitní desítky, ale mezi nejlepší má stále velmi blízko. Filip Mrůzek má už třetí výsledek pod par, ale před nedělí je na 43. pozici. Velkou bojovnost předvedla ve druhém kole LPGA Klára Spilková a prošla cutem.

Denisa Vodičková zajistila vítězný bod evropského ...
Denisa Vodičková zajistila vítězný bod evropského ...

03.09.2021 | Česká dorostenka Denisa Vodičková skvěle reprezentovala Česko a Evropu v prestižním PING Junior Solheim Cupu. Evropský výběr zvládl otočit nepříznivý výsledek po prvním kole a po čtrnácti letech se raduje z vítězství nad USA (13:11), mladá Češka stvrdila vítězství na 17.

Golfový víkend: RB CGAT i profesionální série ...
Golfový víkend: RB CGAT i profesionální série ...

26.08.2021 | Také poslední prázdninový víkend přinese bohatý golfový program na českých i zahraničních hřištích. V Čeladné se bude hrát Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour, Sokolov s Kynžvartem přivítá turnaj Pro Golf Tour, v Evropě i zámoří pokračují další profesionální série s českými hráči.

Čtrnáct hráčů a hráček v zahraničí, doma se hrají ...
Čtrnáct hráčů a hráček v zahraničí, doma se hrají ...

14.07.2021 | Čtrnáct českých golfistů a golfistek se v následujících dnech představí na turnajích profesionálních sérií. Vrcholem domácí scény ve stejném termínu budou dva mezinárodní šampionáty v kategoriích dorostenců a juniorů (Kaskáda) a mid-amatérů (Černý Most).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde