Česká golfová federace

Aktuality

TOP 20 pro Meleckou, ve Španělsku nejlepší Mrůzek, dařilo se i Spilkové

TOP 20 pro Meleckou, ve Španělsku nejlepší Mrůzek, dařilo se i Spilkové

Petr Šavrda, Pondělí 23. května 2022

Třetí cut v sezóně a doposud nejlepší umístění na LET zaznamenala Tereza Melecká. Dařilo se i Filipu Mrůzkovi, který na Challenge Tour obsadil solidní 37. místo. Nejlepšího výsledku sezóny dosáhla také Klára Spilková.

Tereza Melecká odehrála na Jabra Ladies Open, turnaji profesionální série Ladies European Tour, tři vyrovnaná kola a připsala si zatím svůj nejlepší výsledek ve stále ještě krátké profesionální kariéře. Po kolech 71, 74, 70 (+2) se zařadila na dělené dvacáté místo a odvezla si výhru ve výši 3 600 EUR. Dalším Češkám se tolik nedařilo. Profesionálka Šideri Váňová i mladá amatérka Klára Sionková skončily hluboko v poli poražených. Vítězkou turnaje se ve Francii stala Finka Tiia Koivisto s konečným výsledkem šest ran pod par hřiště.

Melecké patří v žebříčku Race to Costa del Sol (order of merit LET) sté místo. Na světovém ženském profesionálním žebříčku se posunula na 752. příčku.

Jako jediný český zástupce se do finálových kol na turnaji Challenge de Espana probojoval Filip Mrůzek. Po výsledku 72, 78, 70, 72 (+4) může jen litovat slabšího druhého kola. Je však potřeba zmínit, že druhý hrací den výrazně ovlivnilo počasí. Triumf si z Cadizu odvezl Švéd Jens Dantorp (-10). Nikdo další z trojice Ondřej Lieser, Gordan Brixi, Šimon Zach, neprošel cutem.

Nejlepšího letošního výsledku dosáhla také profesionálka Klára Spilková. Na turnaji druhé nejvyšší zámořské profesionální série Epson Tour obsadila dělené 15. místo. Na IOA Golf Classic zahrála na úvod 67 ran. Ve druhém kole sice trochu polevila, když zapsala 73, ale poslední kolo za 66 ran jí posunulo do nejlepší patnáctky. Spilková potřebuje sbírat body a tento výsledek by jí mohl psychicky povzbudit do dalších turnajů.

Druhá česká hráčka ve startovním poli Karolína Vlčková po kolech za 73, 71 (+2) neprošla cutem. Prvního vítězství na Epson Tour se dočkala Grace Kim z Austrálie.

Výsledky z turnaje Jabra Ladies Open
Výsledky z turnaje Challenge de Espana
Výsledky z turnaje IOA Golf Classic

Autor: Petr Šavrda 
Datum: Pondělí 23. května 2022
Všechny články autora

Související články

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Úspěšný český čtvrtek: Lieser třetí, smělé vykročení ...
Úspěšný český čtvrtek: Lieser třetí, smělé vykročení ...

09.09.2021 | Úspěšný čtvrtek na profesionálních sériích zaznamenali čeští golfisté. Ondřej Lieser dělí po prvním kole turnaje Challenge Tour v Německu třetí místo, směrem k postupu vyrazil i Gordan Brixi. A dobře si vede také Šideri Váňová na Ladies European Tour.

Solidní vstup Čechů ve Švédsku, skvělá Melichová ...
Solidní vstup Čechů ve Švédsku, skvělá Melichová ...

13.05.2021 | Solidní vstup mají za sebou čeští golfisté Šimon Zach a Filip Mrůzek na turnaji Challenge Tour ve Švédsku. Úvodní kolo začalo později kvůli bouřce, ale nebylo dohráno. Výtečně si v polovině portugalského amatérského šampionátu vede Jana Melichová (-8), která je v čele o tři rány.

Mrůzek se Zachem na Challenge Tour, tři Češky ...
Mrůzek se Zachem na Challenge Tour, tři Češky ...

12.05.2021 | Dva hráči na Challenge Tour ve Švédsku, tři české golfistky na premiérovém turnaji Ladies European Tour a také pokračování Symetra Tour. Šest českých profesionálů se představí v nejbližších dnech na významných sériích, tři amatérky dnes rozehrály Mezinárodní mistrovství Portugalska.

Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...
Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...

22.04.2022 | Pouze Kristýna Napoleaová si jako jediný zástupce českých profesionálů zahraje ve víkendovém programu dvou nejvyšších evropských sérií. Objev sezóny prošel cutem v Austrálii, ale její krajanky v soutěži končí stejně jako Ondřej Lieser ve Španělsku. Klára Spilková slibně rozehrála turnaj v Utahu.

V Austrálii rozehrály nejlépe Melecká s Napoleaovou.
V Austrálii rozehrály nejlépe Melecká s Napoleaovou.

21.04.2022 | V Austrálii a Španělsku dnes byly rozehrány turnaje nejvyšších evropských golfových sérií. V dámské soutěži na druhé straně zeměkoule si vedly shodně Kristýna Napoleaová a Tereza Melecká (+2), ve Španělsku se s výsledkem Even par pohybuje Ondřej Lieser na hranici cutu.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Lieser, Napoleaová i Melecká prošli cutem, slibný ...
Lieser, Napoleaová i Melecká prošli cutem, slibný ...

25.03.2022 | Nadějný den prožili čeští golfisté na profesionálních sériích. Cutem prošli Ondřej Lieser, Kristýna Napoleaová i Tereza Melecká, slibně začal třetí turnaj Pro Golf Tour pro Jana Cafourka.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde