Česká golfová federace

Aktuality

Češi na mezinárodní scéně – 35. týden

Češi na mezinárodní scéně – 35. týden

redakce, Pátek 2. září 2022

Na přelomu týdne mohou čeští hráči dosáhnout dalších skvělých individuálních, ale také týmových výsledků. Po úspěchu družstva žen na mistrovství světa odehrávajícím se v minulém týdnu se o vylepšení svého maxima snaží i družstvo mužů. Sára Kousková bojuje o své další vítězství v sérii LETAS.

LET Access Series pokračuje dalším turnajem ve Švédsku na hřišti Jönköpings Golfklubb. Sára Kousková potvrzuje svoji skvělou formu a do závěrečného třetího kola odstartovala dnes v 9:30 z průběžného prvního místa s náskokem tří ran.

Třináctý turnaj sezony Epson Tour 2022, z toho druhý na západním pobřeží USA, čeká Kláru Spilkovou v Oregonu. Wildhorse Ladies Golf Classic se koná jako obvykle na tři kola, od pátku 2. září do neděle 4. září. „V Oregonu nás zřejmě čekají náročné podmínky. Zatím tu bylo čtyřicet stupňů Celsia. O víkendu se má ochladit, ale jen trochu,“ řekla Klára Spilková před koncem tzv. West Coast Swing. „Hřiště bude kvůli velkému suchu hodně tvrdé. Záleží na tom, jak se bude zavlažovat. Hra vypadá dobře a zdraví drží, takže se zase těším,“ dodala česká profesionálka.

Série Challenge Tour navazuje turnajem B-NL Challenge Trophy by Hulencourt v belgickém Golf Club D'Hulencourt a české barvy hájí společně Filip Mrůzek a Šimon Zach. První kolo se vydařilo hlavně Filipovi, který s výsledkem 66 ran drží dělené sedmé místo.

Také Ladies European Tour se hraje v severní Evropě, a to ve finském Ålands Golfklubb, kde pod českou vlajkou hrají Šideri Váňová, Tereza Malecká a Denisa Vodičková. Ve tříkolovém turnaji mají průběžně všechny naše hráčky ještě naději na cut.

Mistrovství světa družstev mužů ve francouzském Golf de Saint-Nom-la-Bretèche je právě ve své polovině. Reprezentační tým ve složení Jiří Zuska, Filip Jakubčík a Dominik Pavouček je po druhém dnu na děleném 29. místě ze 71 zemí. Na mistroství se hrají čtyři kola na rány, přičemž každý den se počítají dva nejlepší výsledky týmu. Český tým se snaží vylepšit historické maximum – 22. místo z roku 2018. Zvláště pro Dominika Pavoučka je tento turnaj poslední příležitostí se představit jako amatérský hráč. Jak uvedl na svých sociálních sítích, plánuje po tomto turnaji přejít mezi profesionální hráče.

Odkazy:

Leaderboard turnaje Elite Hotels Open (LET Access Series)

Leaderboard turnaje Wildhorse Ladies Golf Classic

Leaderboard turnaje B-NL Challenge Trophy by Hulencourt

Leaderboard turnaje Aland 100 Ladies Open By Alandsbanken

Leaderboard turnaje Eisenhower Trophy – týmová soutěž

Autor: redakce 
Datum: Pátek 2. září 2022
Všechny články autora

Související články

Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...
Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...

10.02.2022 | Sára Kousková sice v prosinci uhrála plné členství na Ladies European Tour, ale kvůli odloženému přestupu k profesionálkám se ho letos definitivně nedočká. Zůstává u plánu dokončit univerzitní studium v zámoří, do kolotoče evropských turnajů se chce zapojit v červnu po návratu.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Golfový svátek na českých hřištích: 29 hráček ...
Golfový svátek na českých hřištích: 29 hráček ...

01.06.2021 | Finišují přípravy na dva velké mezinárodní profesionální turnaje, které shodně odstartují ve čtvrtek na českém území. Na Amundi Czech Ladies Challenge bude startovat 29 tuzemských golfistek, na D+D REAL Czech Challenge se představí patnáct českých mužů.

Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají
Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají

30.12.2020 | Zatím pouze některé z profesionálních sérií s českou účastí oznámily program pro následující sezónu. Pořadatelé sice vesměs věří, že se život brzy vrátí do obvyklých kolejí, ale zdaleka ne všechny kalendáře již byly zveřejněny.

Na turnaji LET v Berouně skončila Spilková třináctá, ...
Na turnaji LET v Berouně skončila Spilková třináctá, ...

30.08.2020 | Na děleném třináctém místě skončila Klára Spilková na turnaji Tipsport Czech Ladies Open, který byl dnes završen v Berouně. Ovace si vysloužila rovněž Sára Kousková, která obsadila 20. místo a byla vyhlášena nejlepší amatérkou turnaje. Vítězkou je Dánka Emily Kristine Pedersen.

Čtyři Češky ve finále Tipsport Czech Ladies Open
Čtyři Češky ve finále Tipsport Czech Ladies Open

24.08.2019 | Na turnaji Tipsport Czech Ladies Open prošly cutem čtyři české hráčky. Nejlepší Češkou zůstává Patricie Macková, která se drží na děleném sedmém místě. Finále si zahrají také Kateřina Vlašínová a amatérky Tereza Melecká s Janou Melichovou.

Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je ...
Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je ...

23.08.2019 | Dorostenka Patricie Macková je v úvodu turnaje Tipsport Czech Ladies Open na vrcholu leaderbordu po skvělých 66 ranách. V cutu jsou po prvním kole také Jana Melichová (70), Kateřina Vlašínová (72) a Sára Kousková (73).

Srpnové golfové žně nekončí, na Karlštejn dorazil ...
Srpnové golfové žně nekončí, na Karlštejn dorazil ...

20.08.2019 | V prvním srpnovém týdnu turnaj LETAS na Konopišti, v neděli skončily boje European Tour na Albatrossu a měsíc skvělého golfu na českých hřištích vyvrcholí v tomto týdnu na Karlštejně, kam dorazil společný turnaj LET a LETAS. Tipsport Czech Ladies Open se bude hrát v závěru týdne od 23.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde