Česká golfová federace

Aktuality

Filip Mrůzek dominoval na prvním turnaji COGT na Zbraslavi

Filip Mrůzek dominoval na prvním turnaji COGT na Zbraslavi

Tomáš Přikryl, Neděle 7. května 2023

Série turnajů nejprestižnější individuální túry ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 má své první letošní vítěze. Na Zbraslavi mužskou část ovládl „o parník“ profesionál Filip Mrůzek, mezi ženami navázala turnajovým vítězstvím na své loňské celkové prvenství Denisa Vodičková.

Profesionál Filip Mrůzek procházel turnajem s pohodlným náskokem už od prvního kola, které zakončil 64 ranami a nejlepším výsledkem kola v celém turnaji. Skvělou hrou pokračoval i ve druhém a třetím kole a na jeho skóre 64, 68, 65 (-19) neměl nikdo z hráčů odpověď. Mrůzek si tak odnáší šek pro vítěze na 55.000 Kč. S odstupem 19 ran a koly 74,71,71 bral druhé místo amatér Vojtěch Pavelka. Ten si navíc spolu s druhým nejlepším amatérem Timotejem Formánkem uhrál hrací kartu, včetně úhrady startovného, na turnaj D+D REAL Czech Challenge v Panorama Golf Resort Kácov (1. – 4. června).

O třetí místo se podělili dva profesionálové Štěpán Daněk a Michal Pospíšil, kteří zahráli všechna tři kola o jednu ránu nad par se shodným tříkolovým skóre 217.

Na papírovou favoritku Sáru Kouskovou, čerstvou profesionálku a účastnici Ladies European Tour si trochu nečekaně došláply amatérky a nechaly jí až třetí příčku. Loňská vítězka celé túry Denisa Vodičková začala skvěle první kolo za 67 ran a i přes slabší výsledek druhého kola za 77 pojistila vítězství 69 ranami v kole třetím. Přes třetí Sáru Kouskovou se protlačila na druhé místo i další amatérka Agáta Vahalová s výsledkem 71,74,71 (PAR).

Spokojený s bezproblémovým průběhem celého třídenního turnaje byl jeho ředitel Adam Kratochvíl: „Hřiště bylo s ohledem na současné deštivé období až překvapivě ve výborném stavu. Mnohá hřiště jsou v tuto dobu ještě podmáčená a na optimální kondici ještě čekají. Tady na Zbraslavi hráče místo počasí potrápily především velmi husté roughy.“

Podle statistik turnaje se zdá, že hřiště hráčům nekladlo zvláštní odpor a dovolilo jim celkem 15 eaglů, z toho o 2 eagly a 19 birdie se postaral vítězný Filip Mrůzek. Ženy zaznamenaly 3 eagly, vítězná Denisa Vodičková má na kontě 1 eagle a 13 birdie.

Cesta k zářijovému finálovému turnaji 5. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na Karlštejně bude mít ještě tři zastavení. Dalším je 2. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na hřišti Greensgate vDýšině a proběhne ve dnech 19. – 21. května.

Výsledky 1. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 Zbraslav (5. – 7. 5. 2023) najdete zde.

Připravil: -vrk-

 

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Datum: Neděle 7. května 2023
Všechny články autora

Související články

Češi mají sezonu za sebou.
Češi mají sezonu za sebou.

06.12.2022 | Golfová sezona českých hráčů je u konce. Reprezentanty teď čeká již zimní příprava na nadcházející ročník. Přinášíme ohlédnutí za posledními turnaji této sezony, na kterých čeští hráči dosáhli skvělých výsledků. ...

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Drtivý finiš a titul z Karlštejna veze Jakub Bareš
Drtivý finiš a titul z Karlštejna veze Jakub Bareš

05.09.2021 | Závěrečné kolo za 63 ran a vítězství o tři rány si připsal profesionál Jakub Bareš na druhém turnaji premiérové Czech Open Golf Tour v Golf Resortu Karlštejn. Druhý skončil Michal Pospíšil, třetí dokončil dosavadní lídr amatér Vojtěch Pavelka.

Druhý den na Karlštejně: Pavelka jde do čela, ...
Druhý den na Karlštejně: Pavelka jde do čela, ...

04.09.2021 | Nejlépe druhé kolo na druhém turnaji Czech Open Golf Tour na Karlštejně zvládl Filip Mrůzek (64) a z páté desítky se posunul již na páté místo, navíc přidal hole-in-one. V čele je po dvou výtečných kolech mladý amatér Vojtěch Pavelka. Výborné podmínky zužitkovalo patnáct hráčů k výsledku pod par.

2. Czech Open Golf Tour začalo zostra: deset hráčů ...
2. Czech Open Golf Tour začalo zostra: deset hráčů ...

03.09.2021 | Pořádně od podlahy se pustilo 72 účastníků do turnaje Czech Open Golf Tour, který dnes odstartoval úvodním kolem v Golf Resortu Karlštejn. Lídrem soutěže je po prvním kole profesionál Cyril Suk (64) s náskokem jedné rány před amatérem Vojtěchem Pavelkou.

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde