Česká golfová federace

Aktuality

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ve Španělsku

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ve Španělsku

Petr Halaburda, Čtvrtek 31. března 2022

Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

Investec South Africa Open je druhým turnajem Ladies European Tour v řadě na jihoafrické půdě a také ve víkendových dvou kolech bude mít český golf ve hře dvě želízka. Kristýna Napoleaová +5 (75+74) i Šideri Váňová +6 (73+77) sice musely bojovat o cut do poslední chvíle, ale oběma se to podařilo. Smolně o jednu ránu neprošla dál přes dnešní zlepšený výkon Tereza Melecká +7 (77+74). V čele je velmi zkušená Becky Bewerton (-7) z Walesu.

Česká vlajka je vidět vysoko v leaderboardu na prvním významném měření amatérských golfistů sezóny ve španělském Sotogrande pod názvem Copa R.C.G. Sotogrande - European Nations Championship.

V dámské soutěži je na děleném prvním místě Denisa Vodičková se skóre +3 (74+75), v soutěži družstev postoupil český tým na čtvrté místo (+13) s minimální ztrátou na pódiová umístění. V českých barvách hrají i Agáta Vahalová +10 (80+74) a Anna Andrýsová +17 (81+80).

Obě finálová kola vysílá živě O2 TV Sport, páteční přenos od 12 do 17 hodin.

Také v mužské soutěži má Česko zastoupení, družstvo je před závěrečným kolem na čtvrtém místě (+25). Nejlepší je aktuálně jedenáctý Matěj Bača +7 (79+72). Další výsledky: Dominik Pavouček +9 (77+76), David Tomi +15 (82+77), Václav Tichý +15 (76+83).

Z Augusta National Women’s Amateur, na kterém hraje Sára Kousková, přicházely v průběhu dne nepříznivé zprávy o počasí, start druhého kola byl opakovaně odkládán do odpoledních hodin amerického času.

LEADERBOARD LET
LEADERBOARD Copa Sotogrande

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Čtvrtek 31. března 2022
Všechny články autora

Související články

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...
Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...

29.03.2022 | Tři roky snila Sára Kousková o startu na Augusta National Women’s Amateur a ve středu se jí sen vyplní. Kompletní čtyřdenní boje by rády absolvovaly Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová startující na turnaji Ladies European Tour v Africe.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová
V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová

30.03.2022 | Nejlepší úvodní kolo z českých golfistek na turnaji LET v Jihoafrické republice zaznamenala Šideri Váňová (+1) a je na děleném 22. místě, nad hranicí cutu je také Kristýna Napoleaová (+3). Méně se dařilo Tereze Melecké (+5).

Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...
Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...

24.03.2022 | Nejlépe do dalšího turnaje Ladies European Tour odstartovala v Jihoafrické republice z českého tria opět Kristýna Napoleaová (+1). Do akce DP World Tour v Kataru vstoupil Ondřej Lieser s výsledkem +2 a na hranici cutu ztrácí dvě rány.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Kristýna Napoleaová vede v polovině turnaj Ladies ...
Kristýna Napoleaová vede v polovině turnaj Ladies ...

18.03.2022 | Česká profesionálka Kristýna Napoleaová se probojovala do spoluvedení turnaje Ladies European Tour v Saudské Arábii. Dnes zapisovala ze všech 108 hráček nejlepší výsledek (66) a skóre -6 jí vyneslo finálový flight pro sobotní třetí kolo.

Výborný vstup Napoleaové, konečné 20.
Výborný vstup Napoleaové, konečné 20.

17.03.2022 | Výborný vstup má za sebou Kristýna Napoleaová na turnaji Ladies European Tour v Saudské Arábii. S výsledkem Even par dělí jedenácté místo a má výborně nakročeno k postupu do finále. Třetí kolo na premiérové akci Pro Golf Tour v Egyptě zvládnul výborně Jan Cafourek (69), což mu vyneslo 20.

Tři české profesionálky budou bojovat v silné ...
Tři české profesionálky budou bojovat v silné ...

16.03.2022 | Velká konkurence se sešla na turnaji Ladies European Tour, který se bude hrát od čtvrtka do neděle v Saudské Arábii. Na Aramco Saudi Ladies International se představí i české profesionálky Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová. Na americké EPSON Tour startuje Klára Spilková.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde