Česká golfová federace

Aktuality

2. Czech Open Golf Tour začalo zostra: deset hráčů pod parem hřiště

2. Czech Open Golf Tour začalo zostra: deset hráčů pod parem hřiště

Petr Halaburda, Pátek 3. září 2021

Pořádně od podlahy se pustilo 72 účastníků do turnaje Czech Open Golf Tour, který dnes odstartoval úvodním kolem v Golf Resortu Karlštejn. Lídrem soutěže je po prvním kole profesionál Cyril Suk (64) s náskokem jedné rány před amatérem Vojtěchem Pavelkou. Deset hráčů se dostalo pod par hřiště.

Turnaj Platon Life Karlštejn Open by Czech Golf Federation odstartoval na původní karlštejnské osmnáctce s padesátiminutovým zpožděním kvůli ranní mlze, ale hře pozdější vstup na hřiště neublížil. V krásném dnu za ideálního počasí se tak hodně skórovalo, šestkrát hráči zapisovali eagle a hned dvakrát se to podařilo Cyrilovi Sukovi na jamkách č. 1 a č. 15, v součtu jeho denní skóre -8 (64) znamenalo vedení.

Jeho pronásledovatel Vojtěch Pavelka sice nezapisoval eagle, ale čistá skórkarta se sedmi birdie včetně série na posledních třech jamkách ho udržuje v kontaktu s lídrem při skóre -7 (65). O další čtyři rány zpět s výsledkem 69 je další amatér Dan Hlaváček.

Stejně jako v předchozím turnaji série na Kaskádě si profesionálové s amatéry zatím vedou vyrovnaně, v TOP 10 má každá skupina pětičlenné zastoupení. Překvapivě ztrácejí někteří favorité – například Filip Mrůzek (76) poztrácel hodně na úvodní devítce a ztrátu se mu nepodařilo již dotáhnout.

Naopak našla se i příjemná překvapení, především u některých mladých amatérů, kteří se protlačili do TOP 20. Chleba se však začne lámat v sobotu, kdy se bude rozhodovat o postupu do finálové neděle, kam projde 40 nejlepších a všechny „ties“. Aktuálně by cutem prošli hráči na skóre +3.

Do druhého kola vyrazí hráči (nejlepší na úvod) v 9:00. Také druhé kolo by podle předpovědi mělo provázet ideální slunečné počasí s minimálním větrem.

LEADERBOARD
Startovní listina 2. kola

FOTO Relmost

 

Datum: Pátek 3. září 2021
Všechny články autora

Související články

Pro Golf Tour čeká třídenní západočeská soutěž ...
Pro Golf Tour čeká třídenní západočeská soutěž ...

27.08.2020 | Třináct českých golfistů odstartuje v pátek do českého turnaje série Pro Golf Tour, který začíná v pátek v Sokolově a Kynžvartu. První dvě kola se hrají na obou hřištích, finálové kolo v neděli v Kynžvartu.

Šestnáctiletá Pia Babnik přehrála českou profesionál ...
Šestnáctiletá Pia Babnik přehrála českou profesionál ...

14.08.2020 | Šestnáctiletá slovinská profesionálka Pia Babnik odehrála na Ropice Golf Trophy ze série Moneta Czech PGA Tour skvělé druhé kolo (63) a vyhrála dvoudenní soutěž. Za sebou nechala české profesionály a prokázala velmi dobrou formu před startem na Tipsport Czech Ladies Open v Berouně.

V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...
V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...

24.06.2020 | Na jedné straně přední čeští profesionálové, na druhé pak talentovaní mladí amatéři. Druhý díl Czech PGA Tour v kácovském Panorama Golf Resortu přinese v pátek zajímavé srovnání špičkových českých golfistů.

Další profesionální akci uvidí ve čtvrtek Albatross
Další profesionální akci uvidí ve čtvrtek Albatross

17.06.2020 | Letošní termínové problémy po epidemii daly vzniknout na českých hřištích už několika exhibičním akcím, které pomáhají udržovat české profesionály v herním tempu. Další se uskuteční ve čtvrtek 18. června Albatross Invitational Pro-AM.

Q-School zakončil Matuš pohodovým kolem
Q-School zakončil Matuš pohodovým kolem

20.11.2019 | Pohodovým kolem (67) zakončil Stanislav Matuš turnaj Final Stage Q-School European Tour ve španělské Tarragoně. Přes velmi vydařený den se ve výsledkové listině sice už směrem vzhůru příliš neposunul, přesto bude odjíždět spokojen.

Q-School, 5. kolo: Matuš polevil, TOP 25 už je ...
Q-School, 5. kolo: Matuš polevil, TOP 25 už je ...

19.11.2019 | Horší den prožil Stanislav Matuš v předposledním pátém kole finálové kvalifikace European Tour ve Španělsku. Zapisoval 75 ran (+4) a v celkovém hodnocení poklesl na dělené 69. místo, umístění v TOP 25 je daleko.

Q-School, 4. kolo: Matuš si splnil základní cíl, ...
Q-School, 4. kolo: Matuš si splnil základní cíl, ...

18.11.2019 | Základní cíl pro finále kvalifikace European Tour si splnil Stanislav Matuš, který prošel cutem do závěrečných dvou kol a současně si tak zajistil plnou kartu pro nadcházející sezónu Challenge Tour. V dalších dnech bude bojovat o TOP 25 a cestu do European Tour.

Q-School, 3. kolo: Čeští golfisté se derou nahoru ...
Q-School, 3. kolo: Čeští golfisté se derou nahoru ...

17.11.2019 | Velmi nadějný den mají za sebou čeští golfisté na Final Stage Q-School European Tour ve španělské Tarragoně. Stanislav Matuš (dnes 68) vystoupal po třetím kole už do druhé desítky leaderboardu a Filip Mrůzek (67) se vrátil znovu do hry o postup do závěrečných dvou kol soutěže.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde