Česká golfová federace

Aktuality

Češi mají sezonu za sebou. Jak dopadly poslední turnaje sezóny?

Češi mají sezonu za sebou. Jak dopadly poslední turnaje sezóny?

Marie Sehnálková, Úterý 6. prosince 2022

Golfová sezona českých hráčů je u konce. Reprezentanty teď čeká již zimní příprava na nadcházející ročník. Přinášíme ohlédnutí za posledními turnaji této sezony, na kterých čeští hráči dosáhli skvělých výsledků.

V neděli 4. prosince ukončila svou první profesionální sezonu golfistka Sára Kousková. Třiadvacetiletá hráčka skončila na prestižním turnaji ISPS Handa Australian Open na děleném dvaadvacátém místě. (Kompletní výsledky naleznete ZDE)

Z turnaje si odváží kromě šeku na 19.380 AUD (304 tis. Kč) také zajímavé body do světového žebříčku, kde si upevnila pozici druhé nejlepší české hráčky. Aktuálně jí patří 246. místo. První Češkou je na 159. pozici Klára Spilková.

„Teď se těším na to, jak zregeneruji, a co nevidět se začnu připravovat na svou první sezonu na Ladies European Tour. Už se ohromně těším na to, co nám s týmem příští rok přinese. Moc bych si přála dělat svými výkony radost českým fanouškům už od jeho začátku a přiblížit se také nominaci na olympijské hry v Paříži,“ přiblížila Kousková své aktuální plány.

 

Sezona skončila také českým golfistům. Jan Cafourek, Šimon Zach, Gordan Brixi, Filip Mrůzek, Štěpán Daněk a Dominik Pavouček zakončili ročník 2022 v Saaudské Arábii, kde se zúčastnili dvou turnajů série MENA Tour. A čeští hráči se v našlapané konkurenci rozhodně neztratili.

Jako první byl na programu MENA Tour Tournament 3, který se konal 28. – 30. listopadu. Všichni čeští hráči prošli cutem, avšak nejlepšího umístění dosáhl čtyřiatřicetiletý Cafourek, který skončil třetí. (Kompletní výsledky naleznete ZDE)

„Třetí místo v Rijádu považuji za moc hezký výkon. Nová země, nové zkušenosti. Jsem spokojený. Pomýšlel jsem na to být ještě o pár příček výše, ale putter byl někdy proti. Tak třeba v tom dalším turnaji..,“ zhodnotil. Za zmínku stojí, ale i skvělé výkony Filipa Mrůzka a Štěpána Daňka, kteří se také umístili v TOP 10.

 

Druhým turnajem, kterým v Saudské Arábii prošli čeští hráči, byl MENA Tour Tournament 4. Ten byl na programu 3. – 5. prosince. Turnaj tentokrát vyšel nejlépe Čechoameričanovi Gordanovi Briximu, který ve druhém kole neztratil jedinou ránu a celkově skončil pátý. (Kompletní výsledky ZDE)

„Byla to dobrá zkušenost a dobře organizovaný turnaj. Greeny z trávy “paspalum”, kterou jsem v Evropě zatím neviděl, takže pro mě něco úplně nového. Rough byla Bermuda, to je tráva, která je hrozně nepředvídatelná. Musel jsem se přizpůsobit,“ zhodnotil hráč, jehož otcem je bývalý tenista Ivan Brixi.

Foto: David Klimovič

Autor: Marie Sehnálková 
Datum: Úterý 6. prosince 2022
Všechny články autora

Související články

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...
Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...

23.01.2020 | Nový systém světového amatérského žebříčku WAGR výrazně zamíchal s pořadím nejen českých hráčů a hráček. Nejvýraznější změnou je posun Terezy Melecké do čela českých amatérek, Jiří Zuska si post české jedničky s přehledem drží. Ondřej Lieser a Klára Spilková vládnou nadále mezi českými profesionály.

České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné
České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné

21.09.2019 | Konec domácí sezóny výkonnostních hráčů klepe na dveře a jména nejlepších Čechů se během roku ani jednou nezměnila. Těmi nejvýše postavenými jsou i nadále Klára Spilková s Ondřejem Liesere mezi profesionály a Sára Kousková s Jiřím Zuskou mezi amatéry.

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

29.08.2019 | Hlavní sezóna se převalila do své závěrečné fáze, ale nejlepší čeští hráči na světových žebříčcích se stále nemění. Profesionálům vládnou Klára Spilková s Ondřejem Lieserem, amatérskými jedničkami jsou Sára Kousková s Jiřím Zuskou. České dvojky se naopak ve většině případů během prázdnin změnily.

Světové žebříčky: České jedničky se nemění
Světové žebříčky: České jedničky se nemění

24.06.2019 | Sezóna je v plném proudu a ve světových žebříčcích dochází pod českou vlajkou ke změnám. Vzhůru míří především amatéři Novák a Melecká po skvělých výsledcích na profesionálních turnajích. Ta nejlepší jména zůstávají stejná, profesionálům stále vládnou Spilková a Lieser, amatérům Kousková a Zuska.

Filip Mrůzek dominoval na prvním turnaji COGT ...
Filip Mrůzek dominoval na prvním turnaji COGT ...

07.05.2023 | Série turnajů nejprestižnější individuální túry ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 má své první letošní vítěze. Na Zbraslavi mužskou část ovládl „o parník“ profesionál Filip Mrůzek, mezi ženami navázala turnajovým vítězstvím na své loňské celkové prvenství Denisa Vodičková.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde