Česká golfová federace

Aktuality

Drtivý finiš a titul z Karlštejna veze Jakub Bareš

Drtivý finiš a titul z Karlštejna veze Jakub Bareš

Petr Halaburda, Neděle 5. září 2021

Závěrečné kolo za 63 ran a vítězství o tři rány si připsal profesionál Jakub Bareš na druhém turnaji premiérové Czech Open Golf Tour v Golf Resortu Karlštejn. Druhý skončil Michal Pospíšil, třetí dokončil dosavadní lídr amatér Vojtěch Pavelka.

Stejně jako úvodní kolo také třetí den odstartoval o něco později kvůli ranní mlze, ale o to krásnější počasí pak na hráče čekalo během finálového kola Platon Life Karlštejn Open by Czech Golf Federation. Turnaj dnes uzavřel pilotní ročník Czech Open Golf Tour, společné soutěže České golfové federace pro špičkové tuzemské profesionály a amatéry. První turnaj v červnu na Kaskádě vyhrál Aleš Kořínek.

Profesionálové první dvě kola tahali za kratší konec, ale dosud vedoucí Vojtěch Pavelka dobře věděl, že útok zkušených hráčů z druhé vlny v neděli může přijít. Další velmi dobrý výsledek například předvedl nejlepší sobotní hráč Filip Mrůzek (69), ale stačilo mu to již pouze na konečné čtvrté místo (-8).

Neděle totiž patřila se vším všudy Jakubovi Barešovi. Nejen, že předvedl nejlepší kolo celého turnaje (63) s jedenácti birdie, ale především se protáhl do čela soutěže a vyhrál karlštejnskou zkoušku s impozantním skóre -15 (72+66+63). Za výhru vyinkasuje 66.250 korun.

Důstojného soka však měl ve svém klubovém spoluhráči z Albatrossu Michalu Pospíšilovi. Před 17. jamkou posledního kola po Pospíšilově eaglu byli dokonce oba na skóre -14. Jenže vítěz na předposlední jamce znovu skóroval a jeho soupeř si na závěr připsal double-bogey. Pospíšil tak skončil druhý s výsledkem -12 (70+65+69).

Do finále šel vítěz s vědomím, že nejdříve se pokusí dostihnout Pospíšila. "Ale Vojtovi úvod nevyšel a já už po devítce vedl. Pak ale předvedl skvělou sérii Michal a po šestnáctce už jsme na tom byli zase stejně. Mně pak pomohlo birdie na 17. jamce," svěřil se Bareš, který o ránu překonal svůj nejlepší výsledek kariéry.

Pochvaloval si hřiště. "Bylo skvěle připravené, i když i nízké roughy dokázaly pozlobit a bylo nutné se držet co nejvíce na fairwayi. Díky bezvětří se hřiště mohlo bránit jen pin pozicemi, které dokážou být na zdejších členitých greenech nebezpečné. Pokud by foukalo, tolik nízkých výsledků by určitě nepadlo," míní Bareš, který bude chtít formu prodat i za týden na Penati Slovak Open.

Třetí pozici nakonec obsadil Vojtěch Pavelka, který už dnes nedokázal zopakovat skóre v červených číslech z předchozích kol. Bronzovou pozici nakonec uhájil o dvě rány před Mrůzkem, jeho výsledek se zastavil na -10 (65+67+74). Jako bonus navíc dostane coby nejlepší amatér soutěže možnost startovat také na Penati Slovak Open, který se hraje ve dnech 12. až 14. září na slovenském stejnojmenném hřišti.

Také na dalších pozicích se na závěr projevila zkušenost - do elitní desítky proniklo sedm profesionálů a jejich nadvládu narušili vedle Pavelky už jen dva další amatéři: dělený osmý Matěj Bača (-3) a desátý Dominik Pavouček (-2).

Také dnes se ve výborných povětrnostních podmínkách vedlo i dalším účastníkům, třináct jich dokázalo zahrát pod par hřiště.

Hlavní rozhodčí Luboš Klikar si průběh třídenní akce pochvaloval. "Druhému turnaji Czech Open Golf Tour na Karlštejně mimořádně přálo počasí. Hřiště bylo na turnaj výborně připraveno, zvláště greeny, za což si Golf Resort Karlštejn zaslouží poděkování. Hráči se odvděčili tím nejlepším možným způsobem - nízkými skóre. Tentokrát svou sílu ukázali profesionálové, kteří získali hned sedm míst v Top 10 včetně vítězství Jakuba Bareše a druhého místa Michala Pospíšila. Ani amatéři se však neztratili, o čemž svědčí třetí místo Vojtěcha Pavelky," uvedl Klikar.

"Turnaj měl náboj od začátku do konce a hráči si ho užívali. Měl jsem radost z přátelské atmosféry i zdravého hecování. Na hodnocení obou turnajů je ještě příliš brzo, ale i z ohlasů hráčů soudím, že je společné soupeření baví a motivuje. A to je hlavní cíl Czech Open Golf Tour - posouvat naše nejlepší hráče výkonnostně výš," uvedl technický ředitel ČGF na závěr.

Konečné výsledky

FOTO Annie Krčmářová

Datum: Neděle 5. září 2021
Všechny články autora

Související články

Filip Mrůzek dominoval na prvním turnaji COGT ...
Filip Mrůzek dominoval na prvním turnaji COGT ...

07.05.2023 | Série turnajů nejprestižnější individuální túry ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 má své první letošní vítěze. Na Zbraslavi mužskou část ovládl „o parník“ profesionál Filip Mrůzek, mezi ženami navázala turnajovým vítězstvím na své loňské celkové prvenství Denisa Vodičková.

Druhý den na Karlštejně: Pavelka jde do čela, ...
Druhý den na Karlštejně: Pavelka jde do čela, ...

04.09.2021 | Nejlépe druhé kolo na druhém turnaji Czech Open Golf Tour na Karlštejně zvládl Filip Mrůzek (64) a z páté desítky se posunul již na páté místo, navíc přidal hole-in-one. V čele je po dvou výtečných kolech mladý amatér Vojtěch Pavelka. Výborné podmínky zužitkovalo patnáct hráčů k výsledku pod par.

2. Czech Open Golf Tour začalo zostra: deset hráčů ...
2. Czech Open Golf Tour začalo zostra: deset hráčů ...

03.09.2021 | Pořádně od podlahy se pustilo 72 účastníků do turnaje Czech Open Golf Tour, který dnes odstartoval úvodním kolem v Golf Resortu Karlštejn. Lídrem soutěže je po prvním kole profesionál Cyril Suk (64) s náskokem jedné rány před amatérem Vojtěchem Pavelkou.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...

23.04.2024 | První květnový víkend odstartuje další ročník nejprestižnější série otevřených turnajů pro profesionální i amatérské hráče a hráčky pod hlavičkou ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024. Možnost přihlásit se do úvodního turnaje 3.-5.5. na Kaskádě končí v pátek 26.

Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě
Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě

01.12.2023 | Druhý ročník nejprestižnější individuální túry ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 skončil 17. září dekorováním vítězů. Úspěšná sezona nabídla vynikající úroveň i nebývalý zájem hráčů a hráček. Čtyři turnaje a Grand Final mají už své termíny a hřiště i pro rok 2024.

Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové
Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové

20.09.2023 | V Challenge tour zbývá odehrát poslední čtyři turnaje. Ve čtvrtek do turnaje Swiss Challenge zasáhne vedle Jiřího Zusky a Filipa Mrůzka také Šimon Zach a Marek Siakala. Mrůzek se pokusí navázat na své poslední skvělé výsledky. Zach a Siakala vezou nadějnou formu z předešlých turnajů.

Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...
Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...

17.09.2023 | GR Karlštejn hostil 15.-17.9. finální 5. kolo série Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023. O vítězství v Grand Final přišel až v play-off Louis Klein, přesto slaví přesvědčivě titul v celé sérii. Kristina Lebová si vítězstvím ve finálovém turnaji zajistila i celkové prvenství.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...

13.09.2023 | Na Old Course na Karlštejně vyvrcholí od 15. do 17. září svým Grand Final série otevřených turnajů pro muže a ženy Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 (RB COGT). Účast v Grand Finále si během května až srpna vybojovalo ve čtyřech turnajích základní části 77 finalistů a 38 finalistek.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde