Česká golfová federace

Aktuality

Druhý den na Karlštejně: Pavelka jde do čela, Mrůzek má nejlepší kolo a eso navrch

Druhý den na Karlštejně: Pavelka jde do čela, Mrůzek má nejlepší kolo a eso navrch

Petr Halaburda, Sobota 4. září 2021

Nejlépe druhé kolo na druhém turnaji Czech Open Golf Tour na Karlštejně zvládl Filip Mrůzek (64) a z páté desítky se posunul již na páté místo, navíc přidal hole-in-one. V čele je po dvou výtečných kolech mladý amatér Vojtěch Pavelka. Výborné podmínky zužitkovalo patnáct hráčů k výsledku pod par.

Kopec proti karlštejnskému hradu zalilo hned po ránu slunce, které charakterizovalo dnešní dění na skvěle připraveném hřišti v turnaji Platon Life Karlštejn Open by Czech Golf Federation.

Nejlépe se hrálo zjevně Filipu Mrůzkovi, který měl v pátečním prvním kole zdravotní problémy se zády, zahrál 76 ran a zvažoval, zde vůbec v turnaji pokračovat. „Ale na nohy mě postavila masáž a pořádná regenerace. Tělo má po zátěži posledních turnajů už dost, ale dnes vše znovu fungovalo a hrálo se mi výborně,“ svěřil se golfista, který za necelé tři týdny oslaví 30. narozeniny.

K nim si dnes dal předčasný dárek v podobě hole-in-one na karlštejnské dvanáctce. A překvapil informací, že eso dal vůbec poprvé v životě. „Nikdy se mi to nepodařilo, měl jsem fakt radost! Byla to rána na 158 metrů, osmičkou železem – míč jednou skočil na greenu a pak zamířil rovnou do jamky,“ popsal výjimečný okamžik, který mu pomohl k výsledku 64 (-8), protože na zbývajících šesti jamkách přidal navíc čtyři birdie.

Před finálovým kolem už je dělený pátý, ale plány kam poskočí po nedělním kole nemá. „Rád bych se přiblížil dnešnímu výsledku a uvidím, na co to bude stačit,“ nechtěl spřádat přesné cíle. Ostatně na druhém místě ztrácí na vedoucího amatéra Vojtěcha Pavelku stále ještě osm ran.

Pavelka vede především kvůli velké vyrovnanosti, dnes na 17. jamce navíc zapisoval eagle. Po dvou kolech je už na skóre -12 (65+67) a před druhým Michalem Pospíšilem (-9) má náskok tří úderů, třetí Jakub Bareš (-6) je o další tři rány zpět.

Cutem, který se ustálil na hranici +6, prošlo 41 hráčů: 15 profesionálů a 26 amatérů.

LEADERBOARD
Startovní listina 3. kola

Aleš Kořínek na Karlštejně nestartoval, dal přednost turnaji Pro Golf Tour v Nizozemsku, odkud veze dělené 27. místo (+4) a v sezónním žebříčku série je jako nejlepší z českých hráčů na 31. místě.

Gordan Brixi startoval od čtvrtka na sérii Challenge Tour v Anglii, ale při skóre +3 po dvou kolech cutem neprošel.

FOTO Ladislav Adámek/Relmost

Datum: Sobota 4. září 2021
Všechny články autora

Související články

Filip Mrůzek dominoval na prvním turnaji COGT ...
Filip Mrůzek dominoval na prvním turnaji COGT ...

07.05.2023 | Série turnajů nejprestižnější individuální túry ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 má své první letošní vítěze. Na Zbraslavi mužskou část ovládl „o parník“ profesionál Filip Mrůzek, mezi ženami navázala turnajovým vítězstvím na své loňské celkové prvenství Denisa Vodičková.

Drtivý finiš a titul z Karlštejna veze Jakub Bareš
Drtivý finiš a titul z Karlštejna veze Jakub Bareš

05.09.2021 | Závěrečné kolo za 63 ran a vítězství o tři rány si připsal profesionál Jakub Bareš na druhém turnaji premiérové Czech Open Golf Tour v Golf Resortu Karlštejn. Druhý skončil Michal Pospíšil, třetí dokončil dosavadní lídr amatér Vojtěch Pavelka.

2. Czech Open Golf Tour začalo zostra: deset hráčů ...
2. Czech Open Golf Tour začalo zostra: deset hráčů ...

03.09.2021 | Pořádně od podlahy se pustilo 72 účastníků do turnaje Czech Open Golf Tour, který dnes odstartoval úvodním kolem v Golf Resortu Karlštejn. Lídrem soutěže je po prvním kole profesionál Cyril Suk (64) s náskokem jedné rány před amatérem Vojtěchem Pavelkou.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...

23.04.2024 | První květnový víkend odstartuje další ročník nejprestižnější série otevřených turnajů pro profesionální i amatérské hráče a hráčky pod hlavičkou ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024. Možnost přihlásit se do úvodního turnaje 3.-5.5. na Kaskádě končí v pátek 26.

Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě
Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě

01.12.2023 | Druhý ročník nejprestižnější individuální túry ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 skončil 17. září dekorováním vítězů. Úspěšná sezona nabídla vynikající úroveň i nebývalý zájem hráčů a hráček. Čtyři turnaje a Grand Final mají už své termíny a hřiště i pro rok 2024.

Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové
Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové

20.09.2023 | V Challenge tour zbývá odehrát poslední čtyři turnaje. Ve čtvrtek do turnaje Swiss Challenge zasáhne vedle Jiřího Zusky a Filipa Mrůzka také Šimon Zach a Marek Siakala. Mrůzek se pokusí navázat na své poslední skvělé výsledky. Zach a Siakala vezou nadějnou formu z předešlých turnajů.

Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...
Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...

17.09.2023 | GR Karlštejn hostil 15.-17.9. finální 5. kolo série Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023. O vítězství v Grand Final přišel až v play-off Louis Klein, přesto slaví přesvědčivě titul v celé sérii. Kristina Lebová si vítězstvím ve finálovém turnaji zajistila i celkové prvenství.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...

13.09.2023 | Na Old Course na Karlštejně vyvrcholí od 15. do 17. září svým Grand Final série otevřených turnajů pro muže a ženy Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 (RB COGT). Účast v Grand Finále si během května až srpna vybojovalo ve čtyřech turnajích základní části 77 finalistů a 38 finalistek.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde