Česká golfová federace

Aktuality

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále daří

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále daří

Klára Kuchařová, Středa 22. července 2020

Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Rolex Women’s Ranking

Ačkoliv se turnaje LPGA rozjedou až na konci července po více jak pětiměsíční pauze, v čele českých profesionálek ve světovém žebříčku je i nadále Klára Spilková (246.). Druhou nejlepší Češkou je amatérka Tereza Melecká (733.), o dvě místa za ní je Kateřina Vlašínová (735.).

V první tisícovce je také amatérka Patricie Macková (893.), Karolína Vlčková (944.) a Šideri Váňová (998.).

V ženském profesionálním žebříčku figurují dále amatérky Tereza Koželuhová (1094.), Hana Ryšková (1118.) a Sára Kousková (1171.), profesionálka Lucie Hinnerová (1180.) a českou reprezentaci uzavírá Jana Melichová (1273.).

Official World Golf Ranking

Také mezi českými profesionály zůstává jméno toho nejlepšího i nadále stejné. Ondřeji Lieserovi aktuálně patří 535. příčka ve světovém profesionálním žebříčku. V TOP 1000 je také druhý nejlepší Čech Jan Cafourek (987.).

Amatéři Vítek Novák (1203.) a Petr Hrubý (1487.) jsou dalšími v českém pořadí, mezi nejlepšími 2000 hráči jsou také Stanislav Matuš (1539.), Filip Mrůzek (1892.) a Aleš Kořínek (1950.). Michalu Pospíšilovi patří 2051. příčka.

Světový amatérský žebříček WAGR

Ženy

České amatérky si ve světovém amatérském žebříčku WAGR vedou skvěle, figuruje v něm 47 našich hráček. V TOP 100 jsou dvě Češky - Sára Kousková na 61. místě a Tereza Melecká na 67. příčce. Za nimi je na 140. místě teprve patnáctiletá Denisa Vodičková a Jana Melichová (150.).

Mezi 500 nejlepšími nalezneme také Kristýnu Frýdlovou (214.), Patricii Mackovou (242.), Hanu Ryškovou (328.), Gabrielu Robertu Vítů (402.), Marii Luňáčkovou (424.) a Terezu Koželuhovou (497.).

V TOP 1000 jsou další čtyři české reprezentantky: Františka Luňáčková (739.), Sarah Hricíková (801.), Natalie Saint Germain (894.) a Agáta Vahalová (980.).

Muži

Českým amatérům nadále velí Jiří Zuska (198.), další Češi v TOP 500 mají vyrovnaná umístění: Václav Tichý (338.), velký skok zaznamenal Filip Jakubčík (346.), Petr Hrubý (368.) a Matyáš Zapletal (386.).

V nejlepší tisícovce figuruje pět českých hráčů: Vítek Novák (585.), David Benák (623.), Gordan Brixi (700.), Filip Ráža (715.) a Hynek Groh (831.).

Evropský žebříček European Golf Rankings - chlapci

V evropském žebříčku European Golf Rankings se velmi daří mladým talentovaným hráčům: Kategorii chlapců do čtrnácti let dokonce vládne český mladík Jakub Janda, ve starší věkové kategorii chlapců do 16 let je na pátém místě Dan Hlaváček.

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Středa 22. července 2020
Všechny články autora

Související články

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...
Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...

23.01.2020 | Nový systém světového amatérského žebříčku WAGR výrazně zamíchal s pořadím nejen českých hráčů a hráček. Nejvýraznější změnou je posun Terezy Melecké do čela českých amatérek, Jiří Zuska si post české jedničky s přehledem drží. Ondřej Lieser a Klára Spilková vládnou nadále mezi českými profesionály.

Češi lámou osobní rekordy ve světových žebříčcích
Češi lámou osobní rekordy ve světových žebříčcích

05.12.2019 | V závěru roku se už příliš turnajů nehraje ani v zahraničí, ohlédnutí za postavením českých reprezentantů na světových žebříčcích se tak letos už výrazně nezmění. Jména nejlepších amatérů i profesionálů zůstávají sice bez velkých změn, ovšem letošní posun řady z nich si zaslouží velkou pozornost.

České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné
České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné

21.09.2019 | Konec domácí sezóny výkonnostních hráčů klepe na dveře a jména nejlepších Čechů se během roku ani jednou nezměnila. Těmi nejvýše postavenými jsou i nadále Klára Spilková s Ondřejem Liesere mezi profesionály a Sára Kousková s Jiřím Zuskou mezi amatéry.

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

29.08.2019 | Hlavní sezóna se převalila do své závěrečné fáze, ale nejlepší čeští hráči na světových žebříčcích se stále nemění. Profesionálům vládnou Klára Spilková s Ondřejem Lieserem, amatérskými jedničkami jsou Sára Kousková s Jiřím Zuskou. České dvojky se naopak ve většině případů během prázdnin změnily.

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

24.07.2019 | V polovině sezóny a s několika mezinárodními šampionáty za námi jsme také mohli zaznamenat některé změny v postavení českých hráčů na světových žebříčcích. Ti nejlepší však zůstávají stejní: Klára Spilková, Ondřej Lieser, Sára Kousková a Jiří Zuska.

Ohlasy reprezentačních kolegů na Lieserův počin: ...
Ohlasy reprezentačních kolegů na Lieserův počin: ...

23.11.2020 | Velký ohlas vyvolal úspěch Ondřeje Liesera v celé golfové komunitě, ale velkou pozornost mu věnuje především skupina výkonnostních hráčů, kteří stejně jako jejich kolega usilují o cestu mezi golfovou elitu. Řada z nich připomněla, že to je pro ně také další motivace, aby se jim podařil stejný krok.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde