Česká golfová federace

Aktuality

Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na světovém žebříčku

Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na světovém žebříčku

Klára Kuchařová, Čtvrtek 23. ledna 2020

Nový systém světového amatérského žebříčku WAGR výrazně zamíchal s pořadím nejen českých hráčů a hráček. Nejvýraznější změnou je posun Terezy Melecké do čela českých amatérek, Jiří Zuska si post české jedničky s přehledem drží. Ondřej Lieser a Klára Spilková vládnou nadále mezi českými profesionály.

Rolex Women’s Ranking

Klára Spilková si i nadále udržuje svůj náskok v čele českých profesionálek ve světovém hodnocení. Momentálně jí patří 373. pozice, kterou bude moct vylepšit již tento týden na svém prvním letošním turnaji na okruhu LPGA.

Druhé místo patří amatérce Tereze Melecké (710.), o devět míst za ní je druhá nejlepší profesionálka Kateřina Vlašínová (719.). 846. příčka přísluší další amatérce Patricii Mackové (846.) a českou tisícovku uzavírá Karolína Vlčková (876.).

V hodnocení Rolex Women's Ranking dále jsou: amatérky Tereza Koželuhová (1069.) a Hana Ryšková (1093.), Šideri Váňová (1109.), amatérka Sára Kousková (1161.), Lucie Hinnerová (1172.) a amatérka Jana Melichová (1185.).

Official World Golf Ranking

Ondřej Lieser na 512. místě nadále vede českým profesionálům. Mezi nejlepšími tisíci hráči světa figuruje také Jan Cafourek na 929. příčce. V druhé tisícovce jsou: amatér Vítek Novák (1167.), Stanislav Matuš (1435.), amatér Petr Hrubý (1465.), Filip Mrůzek (1808.) a Aleš Kořínek (1939.). Michal Pospíšil obsazuje 2024. místo.

Světový amatérský žebříček WAGR

Nový systém hodnocení výrazně zamíchal pořadím amatérů a amatérek ve světovém amatérském žebříčku WAGR. Hlavní změny, které jsou vysvětlené zde, mají na svědomí výrazné změny mezi českými amatérkami, stejně tak i posun našeho nejlepšího amatéra. 

Ženy

Tereza Melecká (56.) začala novou dekádu jako čerstvá jednička mezi českými amatérkami. Nový systém WAGRu ji vynesl nahoru přesně o 50 míst oproti konci minulé sezóny. O pár míst za ní je na 64. příčce Sára Kousková

V nejlepší dvoustovce jsou Jana Melichová (123.), Sarah Hricíková (160.) a Kristýna Frýdlová (179.). TOP 500 doplňují Patricie Macková (267.), Gabriela Roberta Vítů (296.), Hana Ryšková (313.) a Marie Luňáčková (388.).

Mezi nejlepšími tisíci amatérkami světa jsou dále: Tereza Koželuhová (548.), Františka Luňáčková (594.), Natálie Saint Germain (774.) a Denisa Vodičková (947.).

Na WAGru nyní figuruje 46 českých golfistek.

Muži

123. místo ve WAGRu patří Jiřímu Zuskovi, pro něhož je to také nejlepší umístění v kariéře. V TOP 500 ho dopňují Petr Hrubý (415.), Matyáš Zapletal (430.) a Václav Tichý (433.).

V nejlepší tisícovce figurují další čtyři Češi: David Benák (706.), Hynek Groh (743.), Vítek Novák (792.) a Gordan Brixi (919.).

V TOP 1500 nalezneme také Filipa Rážu (1033.), Kryštofa Strýčka (1303.), Adama Balatku (1364.) a Davida Mlýnka (1377.)

V mužské části světového žebříčku je nyní klasifikováno 45 českých golfistů.

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Čtvrtek 23. ledna 2020
Všechny články autora

Související články

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné
České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné

21.09.2019 | Konec domácí sezóny výkonnostních hráčů klepe na dveře a jména nejlepších Čechů se během roku ani jednou nezměnila. Těmi nejvýše postavenými jsou i nadále Klára Spilková s Ondřejem Liesere mezi profesionály a Sára Kousková s Jiřím Zuskou mezi amatéry.

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

29.08.2019 | Hlavní sezóna se převalila do své závěrečné fáze, ale nejlepší čeští hráči na světových žebříčcích se stále nemění. Profesionálům vládnou Klára Spilková s Ondřejem Lieserem, amatérskými jedničkami jsou Sára Kousková s Jiřím Zuskou. České dvojky se naopak ve většině případů během prázdnin změnily.

Češi lámou osobní rekordy ve světových žebříčcích
Češi lámou osobní rekordy ve světových žebříčcích

05.12.2019 | V závěru roku se už příliš turnajů nehraje ani v zahraničí, ohlédnutí za postavením českých reprezentantů na světových žebříčcích se tak letos už výrazně nezmění. Jména nejlepších amatérů i profesionálů zůstávají sice bez velkých změn, ovšem letošní posun řady z nich si zaslouží velkou pozornost.

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

24.07.2019 | V polovině sezóny a s několika mezinárodními šampionáty za námi jsme také mohli zaznamenat některé změny v postavení českých hráčů na světových žebříčcích. Ti nejlepší však zůstávají stejní: Klára Spilková, Ondřej Lieser, Sára Kousková a Jiří Zuska.

Ohlasy reprezentačních kolegů na Lieserův počin: ...
Ohlasy reprezentačních kolegů na Lieserův počin: ...

23.11.2020 | Velký ohlas vyvolal úspěch Ondřeje Liesera v celé golfové komunitě, ale velkou pozornost mu věnuje především skupina výkonnostních hráčů, kteří stejně jako jejich kolega usilují o cestu mezi golfovou elitu. Řada z nich připomněla, že to je pro ně také další motivace, aby se jim podařil stejný krok.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde