Česká golfová federace

Aktuality

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

Klára Kuchařová, Sobota 29. února 2020

Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Rolex Women’s Ranking

V ženském světovém profesionálním žebříčku figuruje celkem jedenáct českých hráček v čele s Klárou Spilkovou (242.). Druhou Češkou zůstává amatérka Tereza Melecká (704.). Druhá nejlepší profesionálka Kateřina Vlašínová je aktuálně na 708. příčce.

Amatérce Patricii Mackové patří 842. místo a českou tisícovku uzavírá v USA působící Karolína Vlčková (896.). 

Další české hráčky v profesionálním žebříčku: Tereza Koželuhová (1075.), Hana Ryšková (1094.), Šideri Váňová (1113.), Sára Kousková (1152.), Lucie Hinnerová (1159.) a Jana Melichová (1225.).

V žebříčku Tokyo 2020 Olympic Golf Rankings, který určuje pořadí nejlepších 60 hráček s výhledem na účast na letošní olympiádě, figuruje (24. února) Klára Spilková na 48. místě.

Official World Golf Ranking

Mezi českými muži nedošlo ve světovém profesionálním žebříčku k výrazným změnám. Ondřej Lieser je i nadále v čele českých hráčů na 558. místě a v TOP 1000 ho doplňuje Jan Cafourek (955.).

Amatéři Vítek Novák (1181.) a Petr Hrubý (1475.) figurují společně se Stanislavem Matušem (1477.) v TOP 1500. Filipa Mrůzka najdeme na 1836. místě, Aleši Kořínkovi patří 1947. příčka a těsně za dvoutisícovou hranicí je Michal Pospíšil (2037.).

Světový amatérský žebříček WAGR

Nový semestr i sezóna na zámořských univerzitách nedávno odstartovaly a čeští amatéři nejen v USA již poměřují síly se zahraniční konkurencí. V rámci české konkurence však k velkým změnám zatím nedošlo.

Ženy

Nejlepší Češkou ve světovém amatérském žebříčku i nadále zůstává Tereza Melecká (60.). Té však na záda dýchá bývalá dlouhodobá česká jednička Sára Kousková (71.).

Mezi 100 nejlepších amatérek světa se chce vrátit i Jana Melichová (159.). 181. příčka patří další Češce v zámoří Kristýně Frýdlové. V TOP 500 figurují Patricie Macková (238.), Hana Ryšková (280.), Gabriela Roberta Vítů (287.), Sarah Hricíková (304.) a Marie Luňáčková (362.).

V první tisícovce jsou i čtyři další Češky: Tereza Koželuhová (502.), Frantička Luňáčková (630.), Natálie Saint Germain (698.) a Denisa Vodičková (856.)

Ve WAGRu nyní figuruje již 46 českých amatérek.

Muži

Čechům i nadále kraluje Jiří Zuska (121.), který se stále přibližuje elitní stovce. V minulém měsíci dokonce dosáhl na 113. místo, což bylo zatím jeho nejlepší umístění v kariéře.

Českou dvojkou mezi amatéry je Petr Hrubý (353.), jehož pronásleduje Matyáš Zapletal na 371. příčce. TOP 500 z českého pohledu uzavírá Václav Tichý (404.).

V TOP 1000 je pak dalších pět českých reprezentantů: Hynek Groh (572.), David Benák (630.), Vítek Novák (661.), Gordan Brixi (856.) a Filip Ráža (899.).

Ve světovém amatérském žebříčku nadále figuruje 45 českých golfistů.

FOTO Zdeněk Sluka

 

 

Datum: Sobota 29. února 2020
Všechny články autora

Související články

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...
Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...

23.01.2020 | Nový systém světového amatérského žebříčku WAGR výrazně zamíchal s pořadím nejen českých hráčů a hráček. Nejvýraznější změnou je posun Terezy Melecké do čela českých amatérek, Jiří Zuska si post české jedničky s přehledem drží. Ondřej Lieser a Klára Spilková vládnou nadále mezi českými profesionály.

Češi lámou osobní rekordy ve světových žebříčcích
Češi lámou osobní rekordy ve světových žebříčcích

05.12.2019 | V závěru roku se už příliš turnajů nehraje ani v zahraničí, ohlédnutí za postavením českých reprezentantů na světových žebříčcích se tak letos už výrazně nezmění. Jména nejlepších amatérů i profesionálů zůstávají sice bez velkých změn, ovšem letošní posun řady z nich si zaslouží velkou pozornost.

České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné
České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné

21.09.2019 | Konec domácí sezóny výkonnostních hráčů klepe na dveře a jména nejlepších Čechů se během roku ani jednou nezměnila. Těmi nejvýše postavenými jsou i nadále Klára Spilková s Ondřejem Liesere mezi profesionály a Sára Kousková s Jiřím Zuskou mezi amatéry.

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

29.08.2019 | Hlavní sezóna se převalila do své závěrečné fáze, ale nejlepší čeští hráči na světových žebříčcích se stále nemění. Profesionálům vládnou Klára Spilková s Ondřejem Lieserem, amatérskými jedničkami jsou Sára Kousková s Jiřím Zuskou. České dvojky se naopak ve většině případů během prázdnin změnily.

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

24.07.2019 | V polovině sezóny a s několika mezinárodními šampionáty za námi jsme také mohli zaznamenat některé změny v postavení českých hráčů na světových žebříčcích. Ti nejlepší však zůstávají stejní: Klára Spilková, Ondřej Lieser, Sára Kousková a Jiří Zuska.

Ohlasy reprezentačních kolegů na Lieserův počin: ...
Ohlasy reprezentačních kolegů na Lieserův počin: ...

23.11.2020 | Velký ohlas vyvolal úspěch Ondřeje Liesera v celé golfové komunitě, ale velkou pozornost mu věnuje především skupina výkonnostních hráčů, kteří stejně jako jejich kolega usilují o cestu mezi golfovou elitu. Řada z nich připomněla, že to je pro ně také další motivace, aby se jim podařil stejný krok.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde