Česká golfová federace

Aktuality

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích zůstávají stejná

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích zůstávají stejná

Klára Kuchařová, Čtvrtek 29. srpna 2019

Hlavní sezóna se převalila do své závěrečné fáze, ale nejlepší čeští hráči na světových žebříčcích se stále nemění. Profesionálům vládnou Klára Spilková s Ondřejem Lieserem, amatérskými jedničkami jsou Sára Kousková s Jiřím Zuskou. České dvojky se naopak ve většině případů během prázdnin změnily.

Rolex Women’s Ranking

I přes několikatýdenní zdravotní pauzu zůstává nejlepší českou profesionálkou beze sporu Klára Spilková (368.), která se již v tomto týdnu představí zpět na okruhu LPGA. 

Na druhé místo mezi Češkami se v ženském světovém profesionálním žebříčku už probojovala amatérka Tereza Melecká (666.) díky skvělým výsledkům na turnajích LETAS a LET.

Třetí místo a zároveň druhé místo mezi profesionálkami patří Kateřině Vlašínové (724.), která aktuálně svým postavením předčí dlouhodobou českou dvojku Karolínu Vlčkovou (761.). V TOP 1000 už je také nejlepší amatérka turnaje Tipsport Ladies Czech Open na Karlštejně Patricie Macková (841.). 

Těsně mimo první tisícovku je čtveřice amatérek: Jana Melichová (1013.), Tereza Koželuhová (1067.), Hana Ryšková (1074.) a Sára Kousková (1159.). V žebříčku Rolex Women's Ranking jsou také profesionálky Lucie Hinnerová (1179.) a Šideri Váňová (1234.).

Official World Golf Ranking

Ondřej Lieser si drží post nejlepšího českého profesionála, protože si díky třetímu a druhému místu na Pro Golf Tour zajistil posun na 503. místo mužského světového profesionálního žebříčku. V první tisícovce ho doplňuje druhý nejlepší Čech Jan Cafourek (956.).

V TOP 2000 figuruje dalších šest českých golfistů: amatér Vítek Novák (1088.), Stanislav Matuš (1219.), amatér Petr Hrubý (1414.), Filip Mrůzek (1555.), Aleš Kořínek (1838.) a Michal Pospíšil (1934.).

Světový amatérský žebříček WAGR 

Ženy

Nejlepší amatérkou mezi 43 Češkami ve světovém žebříčku WAGR zůstává Sára Kousková, které patří 84. místo a je tak jedinou Češkou v elitní stovce. Po dlouhé době se změnilo jméno české dvojky mezi amatérkami - Tereze Melecké patří 116. místo, což je její maximum v kariéře. Třetí Češkou v první dvoustovce je Jana Melichová (118.).

V TOP 500 je dalších osm Češek: Gabriela Roberta Vítů (221.), Kristýna Frýdlová (242.), Hana Ryšková (298.), Patricie Macková (328.), Sarah Hricíková (401.), Marie Luňáčková (426.), Františka Luňáčková (467.) a Tereza Koželuhová (496.). V TOP 1000 je také Tereza Chlostová (940.).

Muži

V čele zástupu 46 českých mužů zůstává Jiří Zuska (196.), který se vrátil zpět do TOP 200. S přestupem Šimona Zacha k profesionálům se postu druhého nejlepšího českého amatéra ujal Václav Tichý (218.).

V TOP 1000 se momentálně drží dalších devět Čechů: David Benák (600.), Matyáš Zapletal (780.), Petr Hrubý (781.), Jakub Bareš (784.), Petr Janík (848.), Filip Ráža (881.), Gordan Brixi (958.), Hynek Groh (969.) a David Mlýnek (984.).

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Čtvrtek 29. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné
České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné

21.09.2019 | Konec domácí sezóny výkonnostních hráčů klepe na dveře a jména nejlepších Čechů se během roku ani jednou nezměnila. Těmi nejvýše postavenými jsou i nadále Klára Spilková s Ondřejem Liesere mezi profesionály a Sára Kousková s Jiřím Zuskou mezi amatéry.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...
Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...

23.01.2020 | Nový systém světového amatérského žebříčku WAGR výrazně zamíchal s pořadím nejen českých hráčů a hráček. Nejvýraznější změnou je posun Terezy Melecké do čela českých amatérek, Jiří Zuska si post české jedničky s přehledem drží. Ondřej Lieser a Klára Spilková vládnou nadále mezi českými profesionály.

Češi lámou osobní rekordy ve světových žebříčcích
Češi lámou osobní rekordy ve světových žebříčcích

05.12.2019 | V závěru roku se už příliš turnajů nehraje ani v zahraničí, ohlédnutí za postavením českých reprezentantů na světových žebříčcích se tak letos už výrazně nezmění. Jména nejlepších amatérů i profesionálů zůstávají sice bez velkých změn, ovšem letošní posun řady z nich si zaslouží velkou pozornost.

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

24.07.2019 | V polovině sezóny a s několika mezinárodními šampionáty za námi jsme také mohli zaznamenat některé změny v postavení českých hráčů na světových žebříčcích. Ti nejlepší však zůstávají stejní: Klára Spilková, Ondřej Lieser, Sára Kousková a Jiří Zuska.

Světové žebříčky: České jedničky se nemění
Světové žebříčky: České jedničky se nemění

24.06.2019 | Sezóna je v plném proudu a ve světových žebříčcích dochází pod českou vlajkou ke změnám. Vzhůru míří především amatéři Novák a Melecká po skvělých výsledcích na profesionálních turnajích. Ta nejlepší jména zůstávají stejná, profesionálům stále vládnou Spilková a Lieser, amatérům Kousková a Zuska.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde