Česká golfová federace

Aktuality

Ondřej Lieser skončil v Nizozemsku devatenáctý

Ondřej Lieser skončil v Nizozemsku devatenáctý

Petr Halaburda, Neděle 19. září 2021

Své dosud nejlepší umístění na okruhu European Tour vybojoval Ondřej Lieser na Dutch Open. S výsledkem -10 si došel pro dělené devatenácté místo. Druhý český profesionál Filip Mrůzek (-2) v konečném pořadí akce Challenge Tour ve Francii bere dělenou 51. pozici.

Oba čeští profesionálové měli své turnaje rozehrané ještě lépe, ale především konečné umístění Ondřeje Liesera je velkým příslibem pro jeho další starty. Tak vysoko v turnajích nejvyšší evropské série ještě neskončil, a navíc potvrdil vzrůstající formu posledních týdnů.

Dnes Ondřej odehrál nebývale klidné kolo: 17x par a birdie na dvanácté jamce znamenaly výsledek jednu ránu pod par a v součtu -10 (68+67+72+71).

Filip Mrůzek na závěr Hoppe Open de Provence zahrál své nejhorší turnajové kolo, které bylo již šestým soutěžním v tomto týdnu. V úterý dotáhl do vítězství dvoudenní Slovak Open na Penati, od čtvrtka do neděle hrál na francouzské akci, kde obsadil konečné 51. místo se skóre -2 (69+71+71+75).

Soutěže na amerických dámských Tour trápilo v sobotu počasí. Klára Spilková hraje třetí kolo až dnes, Karolína Vlčková (+14) dohrávala druhé kolo rovněž v neděli, ale především kvůli prvnímu kolu už měla cut příliš vzdálený.

LEADERBOARD European Tour
LEADERBOARD LPGA Tour
LEADERBOARD Challenge Tour
LEADERBOARD Symetra Tour

FOTO Zdeněk Sluka

 

Datum: Neděle 19. září 2021
Všechny články autora

Související články

Lieser klesal leaderbordem, ale TOP 10 má stále ...
Lieser klesal leaderbordem, ale TOP 10 má stále ...

18.09.2021 | Ondřej Lieser první víkendové kolo odehrál na turnaji European Tour v paru, vypadl z elitní desítky, ale mezi nejlepší má stále velmi blízko. Filip Mrůzek má už třetí výsledek pod par, ale před nedělí je na 43. pozici. Velkou bojovnost předvedla ve druhém kole LPGA Klára Spilková a prošla cutem.

Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají
Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají

30.12.2020 | Zatím pouze některé z profesionálních sérií s českou účastí oznámily program pro následující sezónu. Pořadatelé sice vesměs věří, že se život brzy vrátí do obvyklých kolejí, ale zdaleka ne všechny kalendáře již byly zveřejněny.

Lieser v útoku, v polovině turnaje dělí šesté místo
Lieser v útoku, v polovině turnaje dělí šesté místo

17.09.2021 | Čeští golfisté v zahraničí znovu útočili vysoko. Ondřej Lieser (-9) na European Tour je na šestém místě, Filip Mrůzek (-4) se dlouho pohyboval mezi nejlepšími, poté klesl za 30. místo. Méně se dařilo Češkám, které si na LETAS vesměs pohoršily, nevydařený vstup má za sebou Klára Spliková na LPGA.

Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...
Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...

23.09.2021 | Posledním letošním tuzemským turnajem předních amatérů bude Raiffeisenbank President Masters Invitational, které se uskuteční od pátku do neděle v Karlových Varech. Další start na LPGA Tour čeká Kláru Spilkovou, Karolínu Vlčkovou na Symetra Tour. Na Challenge Tour hraje Gordan Brixi.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Klára Spilková na LPGA, tři Češi na Challenge Tour
Klára Spilková na LPGA, tři Češi na Challenge Tour

10.06.2021 | V závěru týdne bude na profesionálních sériích startovat několik českých golfistů. Kláru Spilkovou čeká další turnaj LPGA Tour, na Challenge Tour ve Španělsku dnes startuje trio českých profesionálů, v pátek začíná akce Symetra Tour s Karolínou Vlčkovou.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Belgie, Skotsko, USA. Kde všude sledovat české ...
Belgie, Skotsko, USA. Kde všude sledovat české ...

26.05.2022 | Aleš Kořínek a Gordan Brixi se zúčastní turnaje Challenge Tour ve Skotsku. Tereza Melecká a Šideri Váňová pokračují dalším startem na Ladies European Tour, tentokrát v Belgii. Klára Spilková a Karolína Vlčková se budou snažit o dobrý výsledek na Epson Tour.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde