Česká golfová federace

Aktuality

Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají

Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají

Petr Halaburda, Středa 30. prosince 2020

Zatím pouze některé z profesionálních sérií s českou účastí oznámily program pro následující sezónu. Pořadatelé sice vesměs věří, že se život brzy vrátí do obvyklých kolejí, ale zdaleka ne všechny kalendáře již byly zveřejněny.

EUROPEAN TOUR
Ještě v průběhu prosince Ondřej Lieser, který se chystá především na nejvyšší evropskou sérii, ale také Stanislav Matuš disponující nižší kartou, ještě netušili, kde příští sezónu zahájí. Kompletní program European Tour 2021 je však už zveřejněn, nechybí v něm ani D+D Real Czech Masters (19.-22. srpna).

Začátek i konec obstarají soutěže ve Spojených arabských emirátech: Startuje se v Abú Dhabí na HSBC Championship (21.-24. ledna) a končí v termínu 18.-21. prosince na DP World Tour Champinship v Dubaji.

Kalendář

CHALLENGE TOUR
Druhá nejvyšší evropská série, v které bychom měli vídat pravidelně Stanislava Matuše a v některých turnajích také Filipa Mrůzka, má jasno o svém startu, který se odehraje v Jižní Africe. Tam se v únoru uskuteční tři turnaje v rychlém sledu ve třech týdnech.

Další program zatím sice není určen, ale turnaje jsou plánovány také (předpokládané termíny: 13.-16. května, 3.-6. června a 1.-4. července) na českém a slovenském území, konkrétní hřiště ještě nebyla určena.

S kalendářem vyčkává „třetí evropská liga“ PRO Golf Tour, která v minulosti obvykle začínala už v lednu v Egyptě.

Kalendář

LET a LETAS
Program evropských nejvyšších dámských sérií zatím Ladies European Tour nezveřejnila, ale přinejmenším dvě akce známe: Tipsport Czech Ladies Open se bude hrát ve dnech 25. – 27. června v Berouně a Czech Ladies Challenge (série LETAS) je naplánován na 3. až 5. června.

LPGA

Z českých golfistek tak vstoupí do turnajového rytmu v únoru nejdříve Klára Spilková. Nižší Symetra Tour s Karolínou Vlčkovou ještě své termíny nezná.

Kalendář

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Středa 30. prosince 2020
Všechny články autora

Související články

Ondřej Lieser skončil v Nizozemsku devatenáctý
Ondřej Lieser skončil v Nizozemsku devatenáctý

19.09.2021 | Své dosud nejlepší umístění na okruhu European Tour vybojoval Ondřej Lieser na Dutch Open. S výsledkem -10 si došel pro dělené devatenácté místo. Druhý český profesionál Filip Mrůzek (-2) v konečném pořadí akce Challenge Tour ve Francii bere dělenou 51.

Lieser klesal leaderbordem, ale TOP 10 má stále ...
Lieser klesal leaderbordem, ale TOP 10 má stále ...

18.09.2021 | Ondřej Lieser první víkendové kolo odehrál na turnaji European Tour v paru, vypadl z elitní desítky, ale mezi nejlepší má stále velmi blízko. Filip Mrůzek má už třetí výsledek pod par, ale před nedělí je na 43. pozici. Velkou bojovnost předvedla ve druhém kole LPGA Klára Spilková a prošla cutem.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Lieser v útoku, v polovině turnaje dělí šesté místo
Lieser v útoku, v polovině turnaje dělí šesté místo

17.09.2021 | Čeští golfisté v zahraničí znovu útočili vysoko. Ondřej Lieser (-9) na European Tour je na šestém místě, Filip Mrůzek (-4) se dlouho pohyboval mezi nejlepšími, poté klesl za 30. místo. Méně se dařilo Češkám, které si na LETAS vesměs pohoršily, nevydařený vstup má za sebou Klára Spliková na LPGA.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Klára Spilková na LPGA, tři Češi na Challenge Tour
Klára Spilková na LPGA, tři Češi na Challenge Tour

10.06.2021 | V závěru týdne bude na profesionálních sériích startovat několik českých golfistů. Kláru Spilkovou čeká další turnaj LPGA Tour, na Challenge Tour ve Španělsku dnes startuje trio českých profesionálů, v pátek začíná akce Symetra Tour s Karolínou Vlčkovou.

Belgie, Skotsko, USA. Kde všude sledovat české ...
Belgie, Skotsko, USA. Kde všude sledovat české ...

26.05.2022 | Aleš Kořínek a Gordan Brixi se zúčastní turnaje Challenge Tour ve Skotsku. Tereza Melecká a Šideri Váňová pokračují dalším startem na Ladies European Tour, tentokrát v Belgii. Klára Spilková a Karolína Vlčková se budou snažit o dobrý výsledek na Epson Tour.

Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...
Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...

22.04.2022 | Pouze Kristýna Napoleaová si jako jediný zástupce českých profesionálů zahraje ve víkendovém programu dvou nejvyšších evropských sérií. Objev sezóny prošel cutem v Austrálii, ale její krajanky v soutěži končí stejně jako Ondřej Lieser ve Španělsku. Klára Spilková slibně rozehrála turnaj v Utahu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde