Česká golfová federace

Aktuality

Mrůzek se Zachem na Challenge Tour, tři Češky na premiérovém turnaji LET

Mrůzek se Zachem na Challenge Tour, tři Češky na premiérovém turnaji LET

Petr Halaburda, Středa 12. května 2021

Dva hráči na Challenge Tour ve Švédsku, tři české golfistky na premiérovém turnaji Ladies European Tour a také pokračování Symetra Tour. Šest českých profesionálů se představí v nejbližších dnech na významných sériích, tři amatérky dnes rozehrály Mezinárodní mistrovství Portugalska.

LET startuje v Africe

Ondřej Lieser a Klára Spilková se v tomto týdnu připravují na další část sezóny v tuzemsku, volný týden má také Stanislav Matuš. Českých zástupců na profesionálních sériích se i tak objeví v druhé polovině týdne hned několik.

Jihoafrická dámská Sunshine Ladies Tour vyvrcholí turnajem Investec South African Women’s Open, který je současně premiérovým turnajem letošní Ladies European Tour, nejvýznamnější evropské dámské série.

Na startu tak bude nejen Šideri Váňová, ale také Kristýna Napoleaová a Kateřina Vlašínová, které si vybojovaly účast právě na základě předchozích výsledků na africké sérii.

Turnaj pro 120 hráček hraný ve dnech 13.-16. května ve Westlake Golf Clubu u Kapského města má dotaci 200.000 eur, tedy stejně jako Tipsport Czech Ladies Open, pátá akce LET.
LEADERBOARD

Challenge Tour se přesunula na sever Evropy

Challenge Tour startovala v předchozích třech týdnech také na Jihu Afriky, ale nyní se už vrací na starý kontinent a začne dvěma akcemi ve Švédsku. Stanislav Matuš je přihlášen až do Dormy Open v následujícím týdnu, ale český golf bude mít zastoupení i tento týden, kdy od čtvrtka do neděle hrají na Range Servant Challenge také Filip Mrůzek a Šimon Zach. Hraje se o 200.000 eur v Hinton GC v Malmö.
Startovní listina

Symetra Tour

Nižší americká série Symetra Tour pokračuje turnajem Symetra Classic, který se bude hrát od pátku do neděle v Severní Karolíně. Na startovní listině bude opět také Karolína Vlčková, která se bude snažit prokázat herní vzestup – na poslední akci skončila patnáctá. V River Run Country Clubu se bude hrát o 175.000 dolarů.
LEADERBOARD

Portuguese International Ladies Amateur

Významný amatérský šampionát se dnes rozehrál v Portugalsku. Ženského mistrovství na rány se zúčastní i tři české hráčky – z USA se stačila přesunout na Pyrenejský poloostrov i Jana Melichová, hrát zde budou také Agáta Vahalová a Anna Andrýsová. Hraje se v Montado Golf Resortu u Setúbalu.
LEADERBOARD

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Středa 12. května 2021
Všechny články autora

Související články

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Solidní vstup Čechů ve Švédsku, skvělá Melichová ...
Solidní vstup Čechů ve Švédsku, skvělá Melichová ...

13.05.2021 | Solidní vstup mají za sebou čeští golfisté Šimon Zach a Filip Mrůzek na turnaji Challenge Tour ve Švédsku. Úvodní kolo začalo později kvůli bouřce, ale nebylo dohráno. Výtečně si v polovině portugalského amatérského šampionátu vede Jana Melichová (-8), která je v čele o tři rány.

TOP 20 pro Meleckou, ve Španělsku nejlepší Mrůzek, ...
TOP 20 pro Meleckou, ve Španělsku nejlepší Mrůzek, ...

23.05.2022 | Třetí cut v sezóně a doposud nejlepší umístění na LET zaznamenala Tereza Melecká. Dařilo se i Filipu Mrůzkovi, který na Challenge Tour obsadil solidní 37. místo. Nejlepšího výsledku sezóny dosáhla také Klára Spilková.

Zach prošel cutem, Melichová půjde do boje o titul ...
Zach prošel cutem, Melichová půjde do boje o titul ...

14.05.2021 | Šimon Zach prošel cutem na turnaji ze série Challenge Tour ve Švédsku, naopak druhý český golfista Filip Mrůzek zůstal za branami postupu. Janu Melichovou čeká v sobotu boj o titul mezinárodní portugalské šampiónky.

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Úspěšný český čtvrtek: Lieser třetí, smělé vykročení ...
Úspěšný český čtvrtek: Lieser třetí, smělé vykročení ...

09.09.2021 | Úspěšný čtvrtek na profesionálních sériích zaznamenali čeští golfisté. Ondřej Lieser dělí po prvním kole turnaje Challenge Tour v Německu třetí místo, směrem k postupu vyrazil i Gordan Brixi. A dobře si vede také Šideri Váňová na Ladies European Tour.

Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají
Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají

30.12.2020 | Zatím pouze některé z profesionálních sérií s českou účastí oznámily program pro následující sezónu. Pořadatelé sice vesměs věří, že se život brzy vrátí do obvyklých kolejí, ale zdaleka ne všechny kalendáře již byly zveřejněny.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde