Česká golfová federace

Aktuality

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá na LETAS

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá na LETAS

Petr Halaburda, Čtvrtek 16. září 2021

Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Ondřej Lieser také dnes potvrdil, že jeho hra je na vzestupu. Stejně jako na Czech Masters i minulý týden na Challenge Tour dnes na Dutch Open (European Tour) odstartoval výborně. Na první jamce sice ránu ztratil, ale nakonec odešel ze hřiště se skóre -4 (68), což mu po prvním dnu přineslo dělené třinácté místo a velmi dobré vyhlídky pro další průběh turnaje mezi evropskou elitou.

Druhý český profesionál Filip Mrůzek kvůli bouřce odstartoval ve Francii na Hopps Open de Provence (Challenge Tour) s výrazným zpožděním a stačil absolvovat pouze devět jamek, skóre even par znamenalo v tu chvíli dělené 69. místo.

Skvělé představení zatím předvádějí české golfistky ve Švýcarsku na turnaji Lavaux Ladies Open (LETAS), kde do pátečního finále prošlo šest z osmi hráček. Navíc amatérka Agáta Vahalová je při skóre -5 (69+70) na děleném druhém místě se ztrátou pouhé rány na čelo leaderboardu.

Na další umístění v TOP 10 má políčeno rovněž Kristýna Napoleaová, která díky průběžnému výsledku -2 (68+74) dělí jedenácté místo.

Ale českých vlajek bude v pátečním třetím kole na leaderboardu dokonce šest. Cutem totiž prošly i na 34. místě amatérka Gabriela Roberta Vítů se Šideri Váňovou (obě +3), dělené 44. místo patří při skóre +5 Evě Koželuhové (72+77) a její sestře Tereze (77+72).

Zbývající české golfistky Kateřina Vlašínová a Sofie Dimitrova (obě +9) už v soutěži pokračovat nebudou.

LEADERBOARD LETAS
LEADERBOARD European Tour
LEADERBOARD Challenge Tour

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Čtvrtek 16. září 2021
Všechny články autora

Související články

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...
Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...

08.05.2021 | Skvělé vystoupení Stanislava Matuše na Challenge Tour nemá konce, do finálového kola turnaje v Jihoafrické republice vstoupí z třetí pozice se ztrátou dvou úderů na lídra. Ondřej Lieser ubral na Tenerife ze svých předchozích výsledků, na turnaji European Tour je daleko od čelních pozic.

Matuš hraje v Africe o titul, Lieser prošel cutem
Matuš hraje v Africe o titul, Lieser prošel cutem

07.05.2021 | Oba čeští profesionálové na evropských sériích dnes dokázali zahrát pod par hřiště a zahrají si finálový víkend. Stanislav Matuš se na Challenge Tour (66) vyšvihnul už na čtvrté místo, Ondřeji Lieserovi (68) na European Tour dnešní výsledek stačil přesně na postup cutem.

Ondřej Lieser se Stanislavem Matušem jdou znovu ...
Ondřej Lieser se Stanislavem Matušem jdou znovu ...

05.05.2021 | Ondřej Lieser i Stanislav Matuš vstoupí ve čtvrtek do dalších turnajů European Tour a Challenge Tour. Lieser se bude snažit napotřetí zlomit „ostrovní“ prokletí cutu na Tenerife, Matuš jde do druhého turnaje v Jihoafrické republice, kde pokračuje i dámská Sunshine Ladies Tour se třemi Češkami.

Lieser na European Tour, pět Češek na LETAS a ...
Lieser na European Tour, pět Češek na LETAS a ...

20.10.2021 | Také tento týden přinese několik mezinárodních akcí s českými zástupci. Ondřej Lieser se vrací na European Tour na oblíbené Mallorce, pět českých žen startuje na turnaji LET Access Series ve Španělsku a hráči mistrovského GC Brno se představí na turnaji evropských klubových šampiónu v Portugalsku.

Češi na profesionálních Tour: Matuš v Rakousku ...
Češi na profesionálních Tour: Matuš v Rakousku ...

15.04.2021 | Nevydařený den má za sebou Ondřej Lieser (+8) na Austrian Open, naopak Stanislav Matuš (+3) zůstává ve hře o účast ve finálových kolech. Na Pro Golf Tour získal Jan Cafourek (+3) konečné 38. místo, finálové kolo čeká na Sunshine Ladies Tour Kateřinu Vlašínovou (+3) a Kristýnu Napoleaovou (+4).

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde