Česká golfová federace

Aktuality

Úspěšný český čtvrtek: Lieser třetí, smělé vykročení Váňové a Brixiho

Úspěšný český čtvrtek: Lieser třetí, smělé vykročení Váňové a Brixiho

Petr Halaburda, Čtvrtek 9. září 2021

Úspěšný čtvrtek na profesionálních sériích zaznamenali čeští golfisté. Ondřej Lieser dělí po prvním kole turnaje Challenge Tour v Německu třetí místo, směrem k postupu vyrazil i Gordan Brixi. A dobře si vede také Šideri Váňová na Ladies European Tour.

V posledních týdnech nemohl - s výjimkou úspěšného startu na Czech Masters - najít Ondřej Lieser loňskou podzimní formu, ale s koncem blížící sezóny se zdá významně pookřál.

Na turnaji Big Green Egg German Challenge powered by VcG v německém Neuburgu se během celého kola pohyboval na čelních pozicích leaderboardu a po šesti birdie a jednom bogey zapisoval 66 ran (-5), což po úvodním kole znamená dělené třetí místo se ztrátou tří ran na vedoucího Matthiase Schmida.

Ani další Češi si nevedli marně – Gordan Brixi (Even par) pětkrát skóroval, ale stejně často ztrácel a je na dělené 36. pozici. Jen o ránu za hranicí cutu se po úvodním dnu pohybuje Šimon Zach (+2), méně se vedlo Alešovi Kořínkovi (+6).

Dobře se bude usínat Šideri Váňové, která letos také zatím zaostávala za svými plány, ale dnešní skóre -2 (70) na turnaji VP Bank Swiss Ladies Open ve Švýcarsku znamená nadějné dělené 28. místo.

Vzdáleni hranici postupové hranici pro sobotní finále jsou naopak Kristýna Napoleaová (+3) a Tereza Koželuhová (+5)

LEADERBOARD Challenge Tour
LEADERBOARD Ladies European Tour

 

FOTO Ladislav Adámek/Relmost

 

 

Datum: Čtvrtek 9. září 2021
Všechny články autora

Související články

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

TOP 20 pro Meleckou, ve Španělsku nejlepší Mrůzek, ...
TOP 20 pro Meleckou, ve Španělsku nejlepší Mrůzek, ...

23.05.2022 | Třetí cut v sezóně a doposud nejlepší umístění na LET zaznamenala Tereza Melecká. Dařilo se i Filipu Mrůzkovi, který na Challenge Tour obsadil solidní 37. místo. Nejlepšího výsledku sezóny dosáhla také Klára Spilková.

Lieser s Brixim vypadli z elitní desítky
Lieser s Brixim vypadli z elitní desítky

11.09.2021 | Ondřej Lieser s Gordanem Brixi mají stále naději na velmi solidní umístění na turnaji Challenge Tour v Německu, ale z elitní desítky v dnešním třetím kole vypadli. Méně vydařený den stál také za poklesem ve výsledkové listině Šideri Váňové a Kristýny Napoleaové ve Švýcarsku.

Challenge Tour: Lieser bojuje o třetí titul, Brixi ...
Challenge Tour: Lieser bojuje o třetí titul, Brixi ...

10.09.2021 | Další skvělý den prožili čeští golfisté na turnaji Challenge Tour v Německu: Ondřej Lieser už je v samostatném vedení (-9), Gordan Brixi (-4) se probil do TOP 10. Cutem projdou i Šideri Váňová (-2) a Kristýna Napoleaová (-1) na turnaji Ladies European Tour ve Švýcarsku.

Solidní vstup Čechů ve Švédsku, skvělá Melichová ...
Solidní vstup Čechů ve Švédsku, skvělá Melichová ...

13.05.2021 | Solidní vstup mají za sebou čeští golfisté Šimon Zach a Filip Mrůzek na turnaji Challenge Tour ve Švédsku. Úvodní kolo začalo později kvůli bouřce, ale nebylo dohráno. Výtečně si v polovině portugalského amatérského šampionátu vede Jana Melichová (-8), která je v čele o tři rány.

Mrůzek se Zachem na Challenge Tour, tři Češky ...
Mrůzek se Zachem na Challenge Tour, tři Češky ...

12.05.2021 | Dva hráči na Challenge Tour ve Švédsku, tři české golfistky na premiérovém turnaji Ladies European Tour a také pokračování Symetra Tour. Šest českých profesionálů se představí v nejbližších dnech na významných sériích, tři amatérky dnes rozehrály Mezinárodní mistrovství Portugalska.

Belgie, Skotsko, USA. Kde všude sledovat české ...
Belgie, Skotsko, USA. Kde všude sledovat české ...

26.05.2022 | Aleš Kořínek a Gordan Brixi se zúčastní turnaje Challenge Tour ve Skotsku. Tereza Melecká a Šideri Váňová pokračují dalším startem na Ladies European Tour, tentokrát v Belgii. Klára Spilková a Karolína Vlčková se budou snažit o dobrý výsledek na Epson Tour.

Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...
Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...

22.04.2022 | Pouze Kristýna Napoleaová si jako jediný zástupce českých profesionálů zahraje ve víkendovém programu dvou nejvyšších evropských sérií. Objev sezóny prošel cutem v Austrálii, ale její krajanky v soutěži končí stejně jako Ondřej Lieser ve Španělsku. Klára Spilková slibně rozehrála turnaj v Utahu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde