Česká golfová federace

Aktuality

Zach prošel cutem, Melichová půjde do boje o titul z druhého místa

Zach prošel cutem, Melichová půjde do boje o titul z druhého místa

Petr Halaburda, Pátek 14. května 2021

Šimon Zach prošel cutem na turnaji ze série Challenge Tour ve Švédsku, naopak druhý český golfista Filip Mrůzek zůstal za branami postupu. Janu Melichovou čeká v sobotu boj o titul mezinárodní portugalské šampiónky.

Tři jamky z úvodního kola dohráli čeští profesionálové Šimon ZachFilipem Mrůzkem až časně ráno a oba zůstávali reálně ve hře o finálový víkend. Druhé kolo lépe vyšlo Zachovi a skóre -5 (71+68) ho přehouplo z děleného 47. místa do víkendu, zatímco Mrůzkovi s výsledkem -3 (70+71) na další možnost hrát chyběly dvě rány.

Ženská skupina na turnaji Ladies European Tour v Jižní Africe neuspěla. Těžké hřiště bylo nad síly (nejen) českých hráček, a tak s vysokým skóre zůstaly Kristýna Napoleaová (79+83), Šideri Váňová (85+79) i Kateřina Vlašínová (81+84) hluboko za hranicí cutu (+12). Pod úrovní paru v polovině turnaje už není žádná ze 114 startujících hráček.

Také třetí kolo na 91. Mezinárodním mistrovství Portugalska začala Jana Melichová výborně a po třinácti jamkách a pěti birdie byla na skóre -13, jenže pak přišly i ztráty a po třetím kole s výsledkem -8 (68+68+72) dělí druhé místo se ztrátou dvou ran na 24. hráčku světa, Francouzku Lucii Malchirand.

Cutem do závěrečného kola prošla z 26. místa i Agáta Vahalová (71+72+75), v sobotu už si naopak nezahraje Anna Andrýsová (77+78+78).

LEADERBOARD Challenge Tour
LEADERBOARD Ladies European Tour
LEADERBOARD MM Portugalska

 

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Pátek 14. května 2021
Všechny články autora

Související články

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Solidní vstup Čechů ve Švédsku, skvělá Melichová ...
Solidní vstup Čechů ve Švédsku, skvělá Melichová ...

13.05.2021 | Solidní vstup mají za sebou čeští golfisté Šimon Zach a Filip Mrůzek na turnaji Challenge Tour ve Švédsku. Úvodní kolo začalo později kvůli bouřce, ale nebylo dohráno. Výtečně si v polovině portugalského amatérského šampionátu vede Jana Melichová (-8), která je v čele o tři rány.

Mrůzek se Zachem na Challenge Tour, tři Češky ...
Mrůzek se Zachem na Challenge Tour, tři Češky ...

12.05.2021 | Dva hráči na Challenge Tour ve Švédsku, tři české golfistky na premiérovém turnaji Ladies European Tour a také pokračování Symetra Tour. Šest českých profesionálů se představí v nejbližších dnech na významných sériích, tři amatérky dnes rozehrály Mezinárodní mistrovství Portugalska.

TOP 20 pro Meleckou, ve Španělsku nejlepší Mrůzek, ...
TOP 20 pro Meleckou, ve Španělsku nejlepší Mrůzek, ...

23.05.2022 | Třetí cut v sezóně a doposud nejlepší umístění na LET zaznamenala Tereza Melecká. Dařilo se i Filipu Mrůzkovi, který na Challenge Tour obsadil solidní 37. místo. Nejlepšího výsledku sezóny dosáhla také Klára Spilková.

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

24.07.2019 | V polovině sezóny a s několika mezinárodními šampionáty za námi jsme také mohli zaznamenat některé změny v postavení českých hráčů na světových žebříčcích. Ti nejlepší však zůstávají stejní: Klára Spilková, Ondřej Lieser, Sára Kousková a Jiří Zuska.

Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové
Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové

20.09.2023 | V Challenge tour zbývá odehrát poslední čtyři turnaje. Ve čtvrtek do turnaje Swiss Challenge zasáhne vedle Jiřího Zusky a Filipa Mrůzka také Šimon Zach a Marek Siakala. Mrůzek se pokusí navázat na své poslední skvělé výsledky. Zach a Siakala vezou nadějnou formu z předešlých turnajů.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde