Česká golfová federace

Aktuality

Čtrnáct turnajů letos chystá LET Access Series

Čtrnáct turnajů letos chystá LET Access Series

Petr Halaburda, Pondělí 15. března 2021

Čtrnáct turnajů nachystala na letošní sezónu druhá nejvyšší evropská dámská profesionální série LET Access Series. Soutěže se budou hrát od května do října, hned druhá akce počátkem června - Czech Ladies Challenge - se představí na Konopišti.

Stejně jako další série také LETAS byla ovlivněna loni koronavirovými opatřeními, nakonec se hrálo pouze pět turnajů. Česká zastávka Amundi Czech Ladies Challenge musela být po změně termínu (16.- 18. září) přesunuta do Prague City Golf, z titulu se radovala Tija Koivisto z Finska (FOTO).

Sérii, která slouží k získání zkušeností pro amatérky a začínající profesionálky, zahájí od 27. do 29. května PGA Championship Trelleborgs Kommun ve Švédsku, odkud se startovní pole přesune do tuzemska, kam již popáté přivede turnaj Česká golfová federace. Czech Ladies Challenge se uskuteční od 3. do 5. června na Konopišti.

Nejvýše se z českých hráček umísťuje Kateřina Vlašínová, která v roce 2020 obsadila 28. místo v celosezónním hodnocení, v úplné sezóně 2019 byla o tři příčky výše. Řadu individuálních ocenění posbíraly v minulých letech také české amatérky, které se opakovaně dostaly do TOP 10. Pravidelně na turnajích startují rovněž Šideri Váňová, Lucie Hinnerová a Kristýna Napoleaová.

Termínová listina LETAS 2021

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Pondělí 15. března 2021
Všechny články autora

Související články

Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...
Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...

02.04.2022 | Českým profesionálkám hrajícím na turnaji LET v Jihoafrické republice finálová kola nevyšla, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová skončily s výsledkem +19 na děleném 63. místě. Dobré zprávy naopak přišly ze silně obsazeného amatérského turnaje ve Španělsku, kde obsadilo ženské družstvo druhé místo.

Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...
Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...

10.02.2022 | Sára Kousková sice v prosinci uhrála plné členství na Ladies European Tour, ale kvůli odloženému přestupu k profesionálkám se ho letos definitivně nedočká. Zůstává u plánu dokončit univerzitní studium v zámoří, do kolotoče evropských turnajů se chce zapojit v červnu po návratu.

Lieser na European Tour, pět Češek na LETAS a ...
Lieser na European Tour, pět Češek na LETAS a ...

20.10.2021 | Také tento týden přinese několik mezinárodních akcí s českými zástupci. Ondřej Lieser se vrací na European Tour na oblíbené Mallorce, pět českých žen startuje na turnaji LET Access Series ve Španělsku a hráči mistrovského GC Brno se představí na turnaji evropských klubových šampiónu v Portugalsku.

Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě
Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě

21.09.2021 | Na sedmém místě je český tým starších žáků v prestižní soutěži The Amundi Evian Junior Cup, která odstartovala dnes ve Francii. Mladí Češi však neztrácejí příliš na nejlepší družstva, od čtvrtého místa je dělí pouhé tři rány. Z jednotlivců zvládl nejlépe nástrahy prvního kola Louis Klein (+3).

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Na vítězství to nebylo, ale čtvrté místo je Napoleao ...
Na vítězství to nebylo, ale čtvrté místo je Napoleao ...

04.09.2021 | Čtvrté místo veze z turnaje LET Access Series česká golfistka Kristýna Napoleaová a je to její nejlepší výsledek v nedlouhé profesionální kariéře. V soutěži hrané ve Švýcarsku prošly cutem čtyři z pěti českých hráček.

Nejlepší umístění na Allerum Open vybojovala Šideri ...
Nejlepší umístění na Allerum Open vybojovala Šideri ...

19.08.2021 | Tři české profesionálky postoupily do finálového kola turnaje Allerum Open ze série LET Access Series. Nejlepší umístění si ze Švédska odváží Šideri Váňová na děleném 23. místě. Kristýna Napoleaová obsadila dělenou 28. příčku, Tereza Koželuhová skončila v první čtyřicítce.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde