Česká golfová federace

Aktuality

Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních jamek hrály o vítězství

Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních jamek hrály o vítězství

Petr Halaburda, Sobota 2. dubna 2022

Českým profesionálkám hrajícím na turnaji LET v Jihoafrické republice finálová kola nevyšla, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová skončily s výsledkem +19 na děleném 63. místě. Dobré zprávy naopak přišly ze silně obsazeného amatérského turnaje ve Španělsku, kde obsadilo ženské družstvo druhé místo.

Kristýna Napoleaová +19 (75+74+81+77) i Šideri Váňová +19 (73+77+80+77) sice prošly na Investec SA Women’s Open úspěšně do druhé poloviny turnaje, ale tam už tak úspěšné nebyly a výsledkovou listinou se propadly do sedmé desítky konečného pořadí.

Na ránu přesně prošla na LET Access Series do finálového kola na turnaji Golf de Terre Blanche ve Francii česká hráčka Tereza Koželuhová a v konečném pořadí obsadila s výsledkem +15 (75+79+77) dělenou 58. příčku.

Cut má za sebou také Klára Spilková -1 (71+72) hrající na americké EPSON Tour a čekají ji ještě dvě víkendová kola Casino Del Sol Golf Classic. Aktuálně je na děleném 59. místě.

Amatérky vstoupily do sezóny úspěšně

Výborně se prezentovaly při prvním významném startu sezóny české amatérky, které startovaly ve Španělsku na silně obsazeném Copa R.C.G. Sotogrande - European Nations Championship za účasti nejlepších evropských týmů.

Ve čtyřkolové soutěži družstev až do závěrečné jamky bojovala česká trojice o titul, nakonec obsadila druhé místo o dvě rány za Německem.

A také v soutěži jednotlivkyň byly mladé Češky hodně vidět: Denisa Vodičková (+12) byla klasifikována na děleném třetím místě, o příčku níže je Agáta Vahalová (+14). Závěrečné kolo zvládla nejlépe v paru Anna Andrýsová (celkem +23) a pomohla tak českému týmu v konečném hodnocení, sama obsadila čtrnácté místo.

Mužský výběr se s přibývacími koly zhoršoval, nakonec obsadil jedenácté místo. V individuálním hodnocení skončil nejlépe Matěj Bača (+21). Další české výsledky: T36. Václav Tichý (+22 ), T52. David Tomi (+29), T61. Dominik Pavouček (+34).

Výsledky LET
Výsledky LETAS
Výsledky Copa R.C.G. Sotogrande

LEADERBOARD EPSON Tour

 

Datum: Sobota 2. dubna 2022
Všechny články autora

Související články

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová
V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová

30.03.2022 | Nejlepší úvodní kolo z českých golfistek na turnaji LET v Jihoafrické republice zaznamenala Šideri Váňová (+1) a je na děleném 22. místě, nad hranicí cutu je také Kristýna Napoleaová (+3). Méně se dařilo Tereze Melecké (+5).

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...
Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...

29.03.2022 | Tři roky snila Sára Kousková o startu na Augusta National Women’s Amateur a ve středu se jí sen vyplní. Kompletní čtyřdenní boje by rády absolvovaly Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová startující na turnaji Ladies European Tour v Africe.

Napoleaová opět v TOP 10 mezi evropskou elitou
Napoleaová opět v TOP 10 mezi evropskou elitou

26.03.2022 | Kristýna Napoleaová se znovu umístila v turnaji Ladies European Tour v elitní desítce a v průběžném hodnocení sezóny drží páté místo. Na Joburg Ladies Open získala 5875 eur.

Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...
Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...

24.03.2022 | Nejlépe do dalšího turnaje Ladies European Tour odstartovala v Jihoafrické republice z českého tria opět Kristýna Napoleaová (+1). Do akce DP World Tour v Kataru vstoupil Ondřej Lieser s výsledkem +2 a na hranici cutu ztrácí dvě rány.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Fantastický úspěch Napoleaové: veze dělené druhé ...
Fantastický úspěch Napoleaové: veze dělené druhé ...

20.03.2022 | Druhé místo, tučný šek a skvělý vstup do sezóny Ladies European Tour veze ze Saudské Arábie česká profesionálka Kristýna Napoleaová. Čtyřdenní turnaj zakončila vydařeným závěrečným kolem a naznačila svoje možnosti pro další měsíce.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde