Česká golfová federace

Aktuality

Lieser na European Tour, pět Češek na LETAS a muži z Brna v soutěži šampiónů

Lieser na European Tour, pět Češek na LETAS a muži z Brna v soutěži šampiónů

Petr Halaburda, Středa 20. října 2021

Také tento týden přinese několik mezinárodních akcí s českými zástupci. Ondřej Lieser se vrací na European Tour na oblíbené Mallorce, pět českých žen startuje na turnaji LET Access Series ve Španělsku a hráči mistrovského GC Brno se představí na turnaji evropských klubových šampiónu v Portugalsku.

European Tour opět s Lieserem

Deset turnajů má za sebou v premiérové sezóně European Tour český profesionál Ondřej Lieser, další start ho čeká od čtvrtka do neděle v turnaji Mallorca Golf Open. Před rokem právě na baleárském ostrově díky titulům na akcích Challenge Tour začal jeho vzestup mezi evropskou elitu a právě zde by český golfista rád vylepšil současné 221. místě na žebříčku Race to Dubai.

Při svém posledním startu před měsícem v Nizozemsku na Dutch Open obsadil výborné 19. místo (11.332 eur), od té doby se připravoval v domácích podmínkách. Do turnaje na Mallorce vyrazí ve čtvrtek ráno v 8:35 z desáté jamky. Přímé přenosy chystá český Golf Channel. 

LEADERBOARD

LETAS Acces Series se loučí ve Španělsku

Poslední turnaj ročníku LET Access Series se hraje ve Španělsku. Na Santander Golf Tour Barcelona poblíž katalánské metropole se představí i pět českých golfistek: profesionálky Šideri Váňová, Kristýna Napoleaová, Eva Koželuhová a amatérky Barbora Bujáková s Annou Andrýsovou. Hraje se od dneška, finálové kolo je na programu v pátek.

LEADERBOARD

Pohár mistrů s vítězem české extraligy

Také poslední letošní akce z kalendáře Evropské golfové asociace (EGA) bude mít české zastoupení. V portugalském klubu Troia Golf začne ve čtvrtek třídenní European Men's Club Trophy, na kterém mohou startovat mistrovské kluby svých zemí.

Na hřiště jižně od Lisabonu ke 46. ročníku dorazilo 24 týmů, mezi nimi i Golf Club Brno (viz foto), vítěz Extraligy družstev.

Před rokem byl turnaj kvůli koronaviru zrušen, titul obhajuje Newcastle Golf Club. V každém družstvu nastoupí pouze tři hráči, do výsledku v každém kole se započítávají dva nejlepší výsledky.

Stránky turnaje

Q-School na LPGA s Vlčkovou

V USA začne v pátek druhá část kvalifikační školy LPGA. Ve čtyřdenním turnaji ve Venice na Floridě bude hrát také pravidelná účastnice Symetra Tour, česká profesionálka Krolína Vlčková.

LEADERBOARD 

 

FOTO Zdeněk Sluka  

 

 

 

Datum: Středa 20. října 2021
Všechny články autora

Související články

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...
Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...

24.03.2022 | Nejlépe do dalšího turnaje Ladies European Tour odstartovala v Jihoafrické republice z českého tria opět Kristýna Napoleaová (+1). Do akce DP World Tour v Kataru vstoupil Ondřej Lieser s výsledkem +2 a na hranici cutu ztrácí dvě rány.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Cut pro Liesera, dvakrát TOP 10 pro české pro ...
Cut pro Liesera, dvakrát TOP 10 pro české pro ...

22.10.2021 | Dvě umístění pro české profesionálky v TOP 10, cut pro Ondřeje Liesera a také průběžné sedmé místo pro českého mistra v turnaji šampiónů družstev přinesl páteční program turnajů v zahraničí.

Lieser na hranici cutu, Váňová stálé v TOP 10
Lieser na hranici cutu, Váňová stálé v TOP 10

21.10.2021 | Ondřej Lieser je po úvodním kole turnaje European Tour na Mallorce na hranici cutu. Šideri Váňová si v závěrečné soutěži LET Access Series mírně pohoršila, ale dál se drží v elitní desítce, do finálového kola prošla i Kristýna Napoleaová.

Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...
Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...

08.05.2021 | Skvělé vystoupení Stanislava Matuše na Challenge Tour nemá konce, do finálového kola turnaje v Jihoafrické republice vstoupí z třetí pozice se ztrátou dvou úderů na lídra. Ondřej Lieser ubral na Tenerife ze svých předchozích výsledků, na turnaji European Tour je daleko od čelních pozic.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde