Česká golfová federace

Aktuality

Nejlepší umístění na Allerum Open vybojovala Šideri Váňová

Nejlepší umístění na Allerum Open vybojovala Šideri Váňová

Klára Kuchařová, Čtvrtek 19. srpna 2021

Tři české profesionálky postoupily do finálového kola turnaje Allerum Open ze série LET Access Series. Nejlepší umístění si ze Švédska odváží Šideri Váňová na děleném 23. místě. Kristýna Napoleaová obsadila dělenou 28. příčku, Tereza Koželuhová skončila v první čtyřicítce.

Trojí zastoupení měla Česká republika ve finálovém kole turnaje Allerum Open ze série LET Access Series. Ve velmi větrném a deštivém počasí, s kterým se jen málo hráček doposud setkalo, vybojovaly Češky dvě umístění v TOP 30 a jedno v TOP 40.

Nejlépe se po solidním finálovém kole umístila Šideri Váňová, která po výsledcích 78, 74 a 73 obsadila se skóre +8 dělené 23. místo. O ránu navíc měla v celkovém hodnocení Kristýna Napoleaová po kolech 79, 74 a 73 a ze třetího švédského turnaje v řadě si odváží umístění na dělené 28. příčce.

Skvěle rozhraný turnaj měla Tereza Koželuhová, která vstupovala do finálového kola s odstupem dvou úderů na elitní desítku. Závěr turnaje se jí však nevydařil a mladá profesionálka se musí smířit s umístěním na dělené 35. příčce se skóre +12 (73+75+80).

Vítězkou turnaje se po play-off na pět jamek stala Skotka Gabrielle Macdonald, která v rozehrávce porazila Angličanku Lily May Humphreys. Obě hráčky skončily na stejném skóre -4 po třech kolech.

S pouze pěti turnaji série LETAS zbývajícími do konce sezóny si na žebříčku Tour vede z Češek nejlépe Kristýna Napoleaová, které aktuálně patří 27. místo se 178,50 bodů. Po dnešním vítězství a konzistentním průběhu sezóny se na nejvyšší místo posunula právě Gabrielle Macdonald (1.345,45).

Konečné výsledky

Datum: Čtvrtek 19. srpna 2021
Všechny články autora

Související články

Lieser na European Tour, pět Češek na LETAS a ...
Lieser na European Tour, pět Češek na LETAS a ...

20.10.2021 | Také tento týden přinese několik mezinárodních akcí s českými zástupci. Ondřej Lieser se vrací na European Tour na oblíbené Mallorce, pět českých žen startuje na turnaji LET Access Series ve Španělsku a hráči mistrovského GC Brno se představí na turnaji evropských klubových šampiónu v Portugalsku.

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Tereza Koželuhová je ve Švédsku na dosah TOP 10
Tereza Koželuhová je ve Švédsku na dosah TOP 10

18.08.2021 | Čerstvá profesionálka Tereza Koželuhová zapsala v obtížných podmínkách další dobré kolo na turnaji Allerum Open ze série LET Access Series. Před finálovým kolem dělí čtrnácté místo a je na dosah TOP 10. Cutem prošly ve Švédsku také Šideri Váňová a Kristýna Napoleaová.

Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...
Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...

23.07.2021 | Jana Melichová se i po třetím kole ME žen v Itálii drží v nejlepší desítce. Cutem prošly také Sára Kousková a Patricie Macková. Na LETAS ve Španělsku si finálové kolo zahrají Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová i Kateřina Vlašínová. ...

Šideri Váňová prošla cutem na turnaji Gant Ladies ...
Šideri Váňová prošla cutem na turnaji Gant Ladies ...

16.07.2021 | Šideri Váňová si zahraje finálové kolo na turnaji Gant Ladies Open ze série LET ve Finsku. Po dvou kolech dělí 43. místo s výsledkem +8. Další tři Češky neprošly cutem. Ani na turnaji Roma ALPS LETAS Open neprošla cutem Patricie Macková.

Češkám se na evropských sériích nedaří
Češkám se na evropských sériích nedaří

15.07.2021 | Dva turnaje ze sérií LET a LETAS se hrají tento týden ve Finsku a Itálii. Na Ladies European Tour vstoupila do prvního kola nejlépe Kateřina Vlašínová a dělí 38. místo, další hráčky jsou mimo hranice předpokládaného cutu. Na LET Access Series startuje v mixovaném turnaji pouze Patricie Macková.

Tereza Koželuhová prošla na Ladies Italian Open ...
Tereza Koželuhová prošla na Ladies Italian Open ...

29.05.2021 | Česká amatérka Tereza Koželuhová nadále podává velmi dobrý výkon na turnaji Ladies Italian Open ze série Ladies European Tour. Ve druhém kole hrála 73 a s celkovým skóre even par dělí 28. místo. Šideri Váňová se po kolech 76+78 s turnajem loučí.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde