Česká golfová federace

Aktuality

Třetí pokračování Národní golfové tour mládeže se odehrálo v Olomouci

Třetí pokračování Národní golfové tour mládeže se odehrálo v Olomouci

Tomáš Přikryl, Pondělí 12. června 2023

Nejvyšší mládežnická série se přehoupla do své druhé poloviny. Přes sto hráčů potrápil místy hodně silný vítr. A ačkoliv počasí na Moravě slibovalo občasné bouřky, resortu se v sobotu, jak zázrakem, vyhnuly, a průběh samotného turnaje nebyl nijak narušen.

Když se v roce 2019 naposledy hrála Národní golfová tour mládeže v Olomouci, kategorii žáků ve finálovém kole doslova spláchly přívalové deště. I letošní předpověď počasí hrozila podobným scénářem, ale nakonec se nebe nad hřištěm uklidnilo a hráče doprovázel „pouze“ silný vítr.

„Začátek sezóny byl chladnější, což nám paradoxně pomohlo připravit hřiště do velice dobré kondice. Je však až neuvěřitelné, že kdykoliv pořádáme nějaký federační turnaj, tak přijdou bouřky,“ komentuje turnaj manažer resortu Jan Kalabis junior a doplňuje: „Naštěstí bouřky přišly jen v průběhu cvičného kola, kdy jsme museli na chvíli hru přerušit. V sobotu se nám úplně vyhnuly. Jsme rádi, že k nám na resort zavítali kvalitní výkonnostní hráči z celé České republiky. Celková atmosféra turnaje byla vynikající.“

V kategorii žákyň opět v turnaji dominovala Tereza Kamradková (77, 76), která si připsala již třetí vítezství za sebou a jasně kraluje celkovému žebříčku celé série. I druhé místo obsadila stejná hráčka jako v minulých turnajích série a s odstupem 6 ran se na něm umístila Emma Mahdalová (80, 79). Mezi žákyněmi na stupních vítězů tak nově vystoupila pouze třetí Ema Špičková (83, 82).

V kategorii žáků svoji formu potvrdil minulý vítěz turnaje Richard Tejkl a s výsledkem 154 ran (76, 78) obsadil třetí místo. O prvenství se spolu ve finálovém flajtu utkali Ondřej Doležal (73, 78), který sice po prvním kole vedl s náskokem 3 ran, ale nakonec nestačil na vítěze své kategorie Marka Šmerdu, který hřiště dvakrát obešel celkem za 149 ran (77, 72).

Nejlepší druhé kolo ze všech kadetek zahrála Anna Ludvová (76, 73) a díky němu se posunula na celkové první místo. Každé kolo pod 80 ran zahrála společně s ní už jen Laura Helletová (79, 77), což jí stačilo na celkové druhé místo. Nedělní vítr potrápil prakticky všechny kadetky, a tak vyrovnaný výkon Amálie Pink (79, 80) postačil na celkové třetí místo.

Rušno bylo mezi kadety. Hugo Mikl (75, 77) a Mikuláš Vojtěšek (77, 75) zahráli dvě kola stejně za 152 ran a o jejich prvenství rozhodoval rozstřel. Ten se protáhl dokonce na čtyři jamky, a tak po sérii jamek odehraných navíc v pořadí 10, 11, 18, 10 urval vítězství na svoji stranu prvně jmenovaný Hugo Mikl. I na třetím místě se sešli se stejným výsledkem dva hráči. Lepší závěrečné kolo však přisoudilo stupně vítězů Ondřeji Chromčíkovi (78, 77).

Jan Šonka, ředitel celé série, si pochvaluje poklidný průběh celého turnaje: „Až na drobné výjimky jsme nemuseli řešit jakékoliv komplikace. Celý tým rozhodčích spíše dohlížel na plynulost turnaje, nebo pomohl hráčům v řešení herních situací, do kterých se dostali i vlivem silného větru. Opět bych chtěl poděkovat za fantastické zázemí celému resortu a hlavně rodičům za jejich disciplinovanost a aktivitu.“

Manažer resortu navíc připomíná, že golfový resort v Olomouci se aktivně zapojuje do červnového měsíce žen na golfu a zve dámy na nedělní turnaj určený jen pro ženy: „Již v neděli pořádáme turnaj určený pouze ženám se vším, co k tomu patří. Ať už je to welcome drink, kosmetika či výhry v turnaji. Přijďte si k nám vychutnat stejnou atmosféru, kterou u nás zažila i golfová mládež,“ zve hráčky Jan Kalabis.

Kompletní výsledky naleznete zde

Foto: Jan Šonka

Datum: Pondělí 12. června 2023
Všechny články autora

Související články

1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...
1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...

26.04.2024 | Vrcholná domácí soutěž pro golfové naděje vstupuje do nového ročníku s významnou podporou nového titulárního partnera, finanční společnosti Dimension. Série odstartuje svoji základní část již v sobotu 4. května 2024 v pražské Vinoři. Možnost podat přihlášku do turnaje končí v sobotu 27.

Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem
Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem

20.04.2024 | V pražském golfovém resortu GC Hodkovičky proběhla nebývalá akce na podporu dětí s autismem. Své síly ve snaze zapojit golf do dlouhodobého programu pomoci takto postiženým dětem spojily Nadace Hanuše Goldscheidera a pražský Rotary Klub. Výsledkem pilotní akce bylo nadšení dětí a dojetí rodičů.

Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku
Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku

09.04.2024 | Postavení českých amatérských golfistů na světovém žebříčku WAGR si udržuje za poslední rok vzestupnou tendenci. Stále více českých golfových nadějí, ať už se připravují v podmínkách českých klubových zázemí nebo na univerzitách v zámoří, prokazují výkonnost na úrovni minimálně širší světové špičky.

Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play
Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play

29.03.2024 | Český klub fair play a Český olympijský výbor ocenil v pražské Písecké věži mladého golfového hráče Petra Juráše z Golf Clubu Hořehledy cenou fair play. Cenu mu předal dvojnásobný olympijský vítěz, kanoista Martin Doktor.

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

Národní mistrovství ČR žáků a kadetů očima vítěze ...
Národní mistrovství ČR žáků a kadetů očima vítěze ...

21.11.2023 | Většina mládežnických hráčů má vedle vítězství v turnaji také za cíl vstoupit do světového amatérského žebříčku WAGR. Filip Lukáš si tento úkol splnil na NMČR žáků a kadetů. Jak prožíval chvíle na hřišti? Pojďte se společně s ním vrátit do červencového turnaje na hřišti Kunětická Hora.

Regionální Moravská Tour Mládeže – Region D
Regionální Moravská Tour Mládeže – Region D

17.11.2023 | Regionální Moravská Tour Mládeže (RMTM) vstupovala do nového ročníku 2023 po ukončení spolupráce s dlouholetým promotérem turnajů. Počáteční obavy se nenaplnily, letošní RMTM přinesla sérii 24 atraktivních turnajů na nejlepších moravských hřištích a také nového partnera pro novou vloženou minisérii...

Regionální Dětská Tour Severovýchod - REGION C
Regionální Dětská Tour Severovýchod - REGION C

10.11.2023 | Dětská Tour Severovýchod (DTSV) vstoupila letošním ročníkem do třetí dekády své existence posílena změnami. Hlavní dětská a mládežnická soutěž pro nově definovaný REGION C nabídla větší počet hřišť, atraktivnější turnajový kalendář a zaznamenala nárůst hráčského startovního pole.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde