Česká golfová federace

Aktuality

Kousková ovládla třetí turnaj LETAS a slaví zisk karty na Ladies European Tour

Kousková ovládla třetí turnaj LETAS a slaví zisk karty na Ladies European Tour

Tisková zpráva , Pátek 16. září 2022

Sára Kousková ovládla turnaj ASGI Lavaux Ladies Open ze série LET Access Series a slaví vítězný hattrick. Po Španělsku a Švédsku triumfovala také tento týden ve Švýcarsku. Může tak téměř jistě slavit kartu na příští ročník Ladies European Tour. Přiblížil se jí také start na OH v Paříži.

Kousková je po svém přestupu mezi profesionálky na okruhu LETAS takřka k nezastavení. Z osmi turnajů, kterých se po návratu z USA účastnila, slavila tři vítězství, druhé místo na Zbraslavi a další dvě umístění v TOP 10. V celkovém ročním pořadí Order of Merit jí patří po turnaji ve Švýcarsku druhé místo a start na nejprestižnějším evropském okruhu má tři turnaje před koncem prakticky jasný. Skvělé výsledky v posledních třech měsících jí také pomohly na světovém žebříčku na místa, která zaručují pozvánku na OH v Paříži. Tam by, pokud by se olympijský žebříček uzavíral dnes, dostaly pozvánku společně s Klárou Spilkovou, kterou od Kouskové dělí jen 50 míst. 

Třiadvacetiletá golfistka začala turnaj ve středu průměrným kolem se skóre -2. To jí stačilo na desáté místo. Ve čtvrtek přidala nejlepší kolo dne a po 67 ranách se posunula do čela leaderboardu. Do finálového dne vstupovala s náskokem dvou ran na čtveřici pronásledovatelek. V něm zahrála šest birdie a jedno bogey, tedy opět výsledek 67. Výsledek 12 ran pod par s přehledem stačil na zisk vítězné trofeje. Druhá Němka Briem zaostala za Češkou o čtyři rány. Třetí skončily domácí amatérka Moosmann a vedoucí hráčka Order of Merit, Němka Chiara Noja.

"Jsem ohromně šťastná. Vítězství se samozřejmě neomrzí. Tady ve Švýcarsku si všechno sedlo náramně. V podstatě od prvního kola se mi hrálo skvěle," svěřila se Kousková krátce po triumfu. "Dnes jsem byla stejně trpělivá, a ač jsem hned na třetí jamce připsala bogey, nic jsme na plánu neměnili. Na hřišti bylo důležité být přesný a hrát strategicky, což se nám dařilo. V tomhle mi na hřišti pomohlo, že jsem u sebe mohla mít svého caddyho Kubu, který ve Švédsku chyběl. Když jsem si ráno oblékala své oblíbené tričko, tak jsem si říkala, že by mi mohlo opět přinést štěstí, stejně jako ve Španělsku a ve Švédsku. A ono se to fakt povedlo."

Kousková je tři kola před koncem sezóny LETAS na druhém místě Order of Merit, plná karta na Ladies European Tour jí už neunikne. "Je to sen. Když jsem před pár měsíci přestupovala k profesionálkám, tak jsem si tohle ohromně přála. Ale tři výhry? To je opravdu sen. Jsem šťastná, že nám s týmem vychází zatím vše, co jsme si předsevzali. Udělali jsme ohromný kus práce, všichni. A tohle je ohromná odměna."Příští týden mne čeká turnaj v Anglii, kam určitě pojedu. Následují dva turnaje ve Španělsku, které jsou poslední v kalendáři LETAS. Ráda bych si ale ještě sezónu protáhla a vydala se na turnaje Ladies European Tour. Teď už jen dostat se k pozvánkám," směje se šťastná Kousková.

Svůj nejlepší výsledek na LET Access Series zaznamenala další česká hráčka ve startovním poli, Tereza Koželuhová. Ve Švýcarsku se každým dnem zlepšovala a po kolech 73, 72 a 69 obsadila s dvěma ranami pod par dělené desáté místo. 

 

Odkazy:

Konečné výsledky turnaje Lavaux Ladies Open

Autor: Tisková zpráva  
Datum: Pátek 16. září 2022
Všechny články autora

Související články

Sára Kousková se vrátila na LET Access Series
Sára Kousková se vrátila na LET Access Series

15.04.2023 | Trojnásobná šampionka LETAS Sára Kousková se tento týden vrátila na sérii turnajem Terre Blanche Ladies Open. Ten byl poznamenán nepřízní počasí a po prvním dni redukován na dvě kola bez cutu. Svoji premiéru na hřišti Terre Blanche završila po solidním výkonu celkovým 20.

Sára Kousková slaví senzační výhru v Jonkopingu
Sára Kousková slaví senzační výhru v Jonkopingu

02.09.2022 | Sára Kousková slaví své třetí vítězství na Ladies European Tour Access Series. Po čtvrtém místě minulý týden v Goteborgu dnes ovládla turnaj Elite Hotels Open v Jonkopingu a připsala si kromě šeku na 6.400 euro také 500 bodů do celoročního žebříčku LETAS, v něm poskočila již na třetí místo.

Češi na mezinárodní scéně – 35. týden
Češi na mezinárodní scéně – 35. týden

02.09.2022 | Na přelomu týdne mohou čeští hráči dosáhnout dalších skvělých individuálních, ale také týmových výsledků. Po úspěchu družstva žen na mistrovství světa odehrávajícím se v minulém týdnu se o vylepšení svého maxima snaží i družstvo mužů. Sára Kousková bojuje o své další vítězství v sérii LETAS.

Rekordní počet českých hráček na Amundi Czech ...
Rekordní počet českých hráček na Amundi Czech ...

31.05.2022 | V úterý 31.5. proběhla v sídle Amundi ČR v Praze tisková konference k ženskému profesionálnímu turnaji Amundi Czech Ladies Challenge, který se bude konat do 3. do 5. června v Prague City Golf na Zbraslavi. Turnaje se zúčastní 35 českých hráček, přihlášky slibují silné startovní pole.

Šestý ročník Amundi Czech Ladies Challenge již ...
Šestý ročník Amundi Czech Ladies Challenge již ...

30.05.2022 | Druhá nejvyšší evropská ženská profesionální golfová série LET Access Series se tento týden opět představí v Česku. Od pátku do neděle bude šestý ročník Amundi Czech Ladies Challenge hostit Prague City Golf na Zbraslavi.

Pozvánka na Amundi Czech Ladies Challenge
Pozvánka na Amundi Czech Ladies Challenge

28.05.2022 | Zveme vás na letošní ročník Amundi Czech Ladies Challenge, který se uskuteční od pátku 3. června do neděle 5. června, v Prague City Golf na Zbraslavi. Vstupné je po všechny dny zdarma, předpověď počasí zatím vypadá také slibně, nabitá startovní listina slibuje vynikající ženský golf.

Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...
Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...

10.02.2022 | Sára Kousková sice v prosinci uhrála plné členství na Ladies European Tour, ale kvůli odloženému přestupu k profesionálkám se ho letos definitivně nedočká. Zůstává u plánu dokončit univerzitní studium v zámoří, do kolotoče evropských turnajů se chce zapojit v červnu po návratu.

Čtyři Češky ve finálovém kole LETAS, Kousková ...
Čtyři Češky ve finálovém kole LETAS, Kousková ...

13.08.2021 | Čtyři z šesti českých hráček prošly do finálového kola turnaje Anna Nordqvist Västerås Open ze série LET Access Series. Nejlépe se daří amatérce Sáře Kouskové, které po druhém kole patří desátá příčka. Cutem prošly také Patricie Macková, Kristýna Napoleaová a Kateřina Vlašínová.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde