Česká golfová federace

Aktuality

Šestý ročník Amundi Czech Ladies Challenge již klepe na dveře

Šestý ročník Amundi Czech Ladies Challenge již klepe na dveře

Tisková zpráva , Pondělí 30. května 2022

Druhá nejvyšší evropská ženská profesionální golfová série LET Access Series se tento týden opět představí v Česku. Od pátku do neděle bude šestý ročník Amundi Czech Ladies Challenge hostit Prague City Golf na Zbraslavi.

Série LETAS má za sebou v tomto ročníku již tři turnaje, které pokaždé měly jinou vítězku. V průběžném hodnocení celé Tour, které je důležité s ohledem na přímý zisk karty na Ladies European Tour, vede Italka Lucrezia Colombotto Rosso. Přímý vstup na nejprestižnější evropskou sérii si zajistí 6 nejlepších hráček LETAS Order of Merit.

Turnajové přihlášky slibují na Zbraslavi zřejmě nejsilnější konkurenci v posledních letech. Startovní pole čítá více než 120 hráček z celkem 25 zemí. Ve hře bude také celkem 35 českých hráček. Od profesionálek, přes nejlepší amatérky, až po mladé naděje, které mají si možnost poměřit síly se zahraničním startovním polem.

"Amundi Czech Ladies Challenge je pro nás zcela zásadní s ohledem na plnění našich cílů - nabídnout našim, zejména amatérským hráčkám, dostatek herních příležitostí v silné konkurenci a připravit je na profesionální kariéru," vysvětluje Aleš Libecajt, generální sekretář České golfové federace, pro kterou je Amundi Czech Ladies Challenge nejvýznamnějším turnajem na našem území.

Na Zbraslavi budou k vidění nejlepší domácí amatérky v čele s Patricií Mackovou nebo Janou Melichovou. Největší hvězdou a lákadlem pro české fanoušky však bude dozajista loňská vítězka Sára Kousková, pro kterou bude tento turnaj prvním startem v kariéře v roli profesionálky.

Kousková v loňském roce na Konopišti doslova deklasovala celé startovní pole, nicméně vítězný šek v hodnotě 6.000 euro jako amatérka přijmout nemohla. Letos se pokusí na svém domácím hřišti uspět znova, nicméně s tím, že na podíl z dotace 37.500 euro již bude mít jako profesionálka nárok.

"Bude to pro mě určitě speciální moment v kariéře. Stát se profesionálkou bylo mým přáním od dětství. Podle mě jsem si pro přestup nemohla vybrat lepší místo než hřiště, které beru za své domácí," svěřuje se s úsměvem sobě blízkým dvaadvacetiletá česká naděje pro olympijské hry v Paříži.

"Stejně jako minulý rok jsem přiletěla až dnes (v pondělí) ráno, ale přizpůsobím vše tomu, abych udělala radost fanouškům, kteří nás přijdou podpořit," vrátila se Kousková k loňskému ročníku a svému příletu ze zámoří, který ale nakonec na Konopišti vedl k suverénní výhře. Letos je na tom Kousková podobně, v USA minulý týden zakončila bohatou amatérskou kariéru turnajem NCAA Nationals, po kterém následoval rychlý přesun do Česka.

Generálním partnerem turnaje je již počtvrté mezinárodní finanční skupina Amundi Asset Management, a.s., která je významným podporovatelem golfu na celosvětové úrovni. Mezi její nejvýznamnější sponzorované turnaje patří ženský golfový major Amundi Evian Championship, nově pak také např. Amundi German Masters.

„Jsme poctěni, že máme možnost rozvíjet a podporovat dámský golf, a to na té nejvyšší možné úrovni. Umožňujeme mladým a velice talentovaným hráčkám účast na těch nejprestižnějších golfových turnajích a dáváme jim šanci ukázat jejich zlepšující se výkony a potenciál. V podpoře ženského golfu demonstruje Amundi svou současnou příslušnost k hodnotám, které jdou ruku v ruce s rozmanitostí sportu a rovností společnosti," popisuje důvody podpory ženského golfu Franck du Plessix, CEO Amundi Czech Republic.

Veškeré informace o turnaji, včetně aktualit a doprovodného programu, naleznete na stránkách www.czechladieschallenge.cz.

Autor: Tisková zpráva  
Datum: Pondělí 30. května 2022
Všechny články autora

Související články

Sára Kousková se vrátila na LET Access Series
Sára Kousková se vrátila na LET Access Series

15.04.2023 | Trojnásobná šampionka LETAS Sára Kousková se tento týden vrátila na sérii turnajem Terre Blanche Ladies Open. Ten byl poznamenán nepřízní počasí a po prvním dni redukován na dvě kola bez cutu. Svoji premiéru na hřišti Terre Blanche završila po solidním výkonu celkovým 20.

Kousková ovládla třetí turnaj LETAS a slaví zisk ...
Kousková ovládla třetí turnaj LETAS a slaví zisk ...

16.09.2022 | Sára Kousková ovládla turnaj ASGI Lavaux Ladies Open ze série LET Access Series a slaví vítězný hattrick. Po Španělsku a Švédsku triumfovala také tento týden ve Švýcarsku. Může tak téměř jistě slavit kartu na příští ročník Ladies European Tour. Přiblížil se jí také start na OH v Paříži.

Sára Kousková slaví senzační výhru v Jonkopingu
Sára Kousková slaví senzační výhru v Jonkopingu

02.09.2022 | Sára Kousková slaví své třetí vítězství na Ladies European Tour Access Series. Po čtvrtém místě minulý týden v Goteborgu dnes ovládla turnaj Elite Hotels Open v Jonkopingu a připsala si kromě šeku na 6.400 euro také 500 bodů do celoročního žebříčku LETAS, v něm poskočila již na třetí místo.

Češi na mezinárodní scéně – 35. týden
Češi na mezinárodní scéně – 35. týden

02.09.2022 | Na přelomu týdne mohou čeští hráči dosáhnout dalších skvělých individuálních, ale také týmových výsledků. Po úspěchu družstva žen na mistrovství světa odehrávajícím se v minulém týdnu se o vylepšení svého maxima snaží i družstvo mužů. Sára Kousková bojuje o své další vítězství v sérii LETAS.

Rekordní počet českých hráček na Amundi Czech ...
Rekordní počet českých hráček na Amundi Czech ...

31.05.2022 | V úterý 31.5. proběhla v sídle Amundi ČR v Praze tisková konference k ženskému profesionálnímu turnaji Amundi Czech Ladies Challenge, který se bude konat do 3. do 5. června v Prague City Golf na Zbraslavi. Turnaje se zúčastní 35 českých hráček, přihlášky slibují silné startovní pole.

Pozvánka na Amundi Czech Ladies Challenge
Pozvánka na Amundi Czech Ladies Challenge

28.05.2022 | Zveme vás na letošní ročník Amundi Czech Ladies Challenge, který se uskuteční od pátku 3. června do neděle 5. června, v Prague City Golf na Zbraslavi. Vstupné je po všechny dny zdarma, předpověď počasí zatím vypadá také slibně, nabitá startovní listina slibuje vynikající ženský golf.

Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...
Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...

10.02.2022 | Sára Kousková sice v prosinci uhrála plné členství na Ladies European Tour, ale kvůli odloženému přestupu k profesionálkám se ho letos definitivně nedočká. Zůstává u plánu dokončit univerzitní studium v zámoří, do kolotoče evropských turnajů se chce zapojit v červnu po návratu.

Čtyři Češky ve finálovém kole LETAS, Kousková ...
Čtyři Češky ve finálovém kole LETAS, Kousková ...

13.08.2021 | Čtyři z šesti českých hráček prošly do finálového kola turnaje Anna Nordqvist Västerås Open ze série LET Access Series. Nejlépe se daří amatérce Sáře Kouskové, které po druhém kole patří desátá příčka. Cutem prošly také Patricie Macková, Kristýna Napoleaová a Kateřina Vlašínová.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde