Česká golfová federace

Aktuality

Sára Kousková se vrátila na LET Access Series

Sára Kousková se vrátila na LET Access Series

Tomáš Přikryl, Sobota 15. dubna 2023

Trojnásobná šampionka LETAS Sára Kousková se tento týden vrátila na sérii turnajem Terre Blanche Ladies Open. Ten byl poznamenán nepřízní počasí a po prvním dni redukován na dvě kola bez cutu. Svoji premiéru na hřišti Terre Blanche završila po solidním výkonu celkovým 20. děleným místem.

Terre Blanche Ladies Open (13. – 15.4.) hostilo hřiště Terre Blanche ve francouzském Tourrettes s parem 72 a délkou 5459 m. To patří mezi top trojku hřišť kontinentální Evropy. Kousková zde nikdy předtím nehrála, ale velmi se těšila na toto, podle jejích slov, záludné a větrné hřiště. Právě kvůli velmi silnému větru musel být turnaj první den přerušen a zkrácen na 2 kola bez cutu. Začínalo se tedy znovu pátečním kolem, do kterého Kousková vstoupila s double bogey a celé dokončila se třemi ranami nad par (75). Ani v sobotním druhém kole se nevyhnula double bogey, ale zahrála o ránu méně (74) a to pro ni znamenalo výslednou 20. dělenou pozici a 646 euro na prize money.

Před startem se Kousková svěřila, že se na svůj návrat na LETAS velmi těší: "Jsem moc ráda, že jsem tady. Je skvělé vidět přátele z loňského roku a vůbec všechny. Je tu neformální, přátelská atmosféra a to se mi líbí. Jsem zpátky na místě, kde to mám ráda, takže to je velmi pozitivní. Zatím je to skvělé shledání." Komentovala i svoji premiéru na hřišti Terre Blanche: “Těším se, že budu hrát na novém hřišti, určitě jsou tu nějaké nervy, jako vždy, ale budu se snažit být v klidu, hrát stabilní golf a uvidíme, co to přinese."

Ve startovním poli byly s Kouskovou další dvě Češky, Tereza Koželuhová a Šideri Váňová. Obě zahrály dvoukolový turnaj za celkových 153 ran a +9 a podělily se s dalšími šesti soupeřkami o 42. příčku.

Vítězství v Terre Blanche Ladies Open 2023 slavila domácí juniorská amatérka Louise Uma Landgraf, které stačil celkový výsledek -1 s koly 69, 74, aby nakonec v rozstřelu porazila Nizozemku Pasqualle Coffa a Francouzku Charlotte Liautier.

Za dalším turnajem se LETAS přesune do švýcarského Gams-Werdenberg Golf Clubu, který bude ve dnech 12. – 13. května hostit kvalifikaci a 14. května hlavní turnaj Flumserberg Ladies Open.

Celkové výsledky zde.

Foto: Philippe Millereau / KMSP
Připravil: -vrk-

Datum: Sobota 15. dubna 2023
Všechny články autora

Související články

Výborné zprávy ze Španělska: Tři Češky prošly ...
Výborné zprávy ze Španělska: Tři Češky prošly ...

12.12.2021 | Tři české golfistky prošly do druhé fáze kvalifikace Ladies European Tour na jihu Španělska. Po skvělém závěru mezi ně patří i Sára Kousková, na stejném celkovém výsledku +11 se raduje z postupu Kateřina Vlašínová. Dobře rozehranou soutěž dotáhla Tereza Melecká (+4).

Q-School LET: Tři Češky se přiblížily postupu, ...
Q-School LET: Tři Češky se přiblížily postupu, ...

11.12.2021 | Tři české golfistky jsou před závěrečným kolem první fáze Q-School pro Ladies European Tour v postupové naději, zbývající dvě čeká v neděli dotahování kýžené 75. pozice. V nejlepším postavení je Tereza Melecká (+2) s náskokem osmi ran na postupovou hranici.

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

Kvalifikace dámských sérií finišují, v akci bude ...
Kvalifikace dámských sérií finišují, v akci bude ...

08.12.2021 | Šest českých golfistek vstoupí ve čtvrtek do kvalifikačních turnajů pro LPGA a Ladies European Tour. Zatímco Kláru Spilkovou čeká závěrečná fáze Q-Series v USA, pět krajanek vstoupí do první části evropské série.

České golfistky čeká náročný závěr roku
České golfistky čeká náročný závěr roku

21.11.2021 | Golfová sezóna v tuzemsku uléhá k zimnímu spánku, ale přední české golfistky mají stále napilno. Sedm hráček totiž čeká v závěru roku ostrá zkouška v podobě startu na kvalifikačních školách v Evropě i za mořem.

Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...
Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...

23.07.2021 | Jana Melichová se i po třetím kole ME žen v Itálii drží v nejlepší desítce. Cutem prošly také Sára Kousková a Patricie Macková. Na LETAS ve Španělsku si finálové kolo zahrají Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová i Kateřina Vlašínová. ...

České golfistky míří na dva závěrečné turnaje LETAS
České golfistky míří na dva závěrečné turnaje LETAS

13.10.2020 | Domácí turnajová sezóna definitivně skončila, ale čeští výkonnostní golfisté dál hledají možnost startu na zahraničních akcích. Platí to i o hráčkách, které vyrazily na dvě závěrečné soutěže profesionální série LET Access Series ve španělském Santanderu.

Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...
Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...

16.09.2020 | Prvním soutěžním kolem začal v Prague City Golf na Zbraslavi ženský profesionální turnaj Amundi Czech Ladies Challenge. V čele je favorizovaná Pia Babnik ze Slovinska (-5), ale výborně si vede také řada českých hráček. Nejlépe Sára Kousková (-3), která je na děleném čtvrtém místě.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde