Česká golfová federace

Aktuality

Druhý den Extraligy na Mnichu ozdobil skvělý rekord hřiště

Druhý den Extraligy na Mnichu ozdobil skvělý rekord hřiště

Luboš Klikar, Sobota 18. června 2022

Žhavou sobotu prožilo 120 extraligových hráčů a hráček v jihočeském Mnichu. Muži Albatrossu navýšili svůj náskok v čele výsledkové listiny po dvou kolech. Ženy Kunětické Hory své vedení neudržely a na vrcholu je vystřídaly hráčky z Karlových Varů. Na snímku nový rekordman hřiště Mnich Jakub Janda.

Hot událostí dne se tady na jihu Čech stal nový rekord hřiště Mnich, který výsledkem 64, -9 vytvořil teprve 15letý Jakub Janda z Plzně. Jedna z největších nadějí českého mužského golfu skórovala na 10 z 18 jamek (9 birdie a eagle!). V rekordní skórekartě jsou přesto dvě drobné „vady na kráse“ – bogey na tříparových jamkách č. 3 a 16.


V individuálním pořadí mužů po dvou kolech je v čele právě Jakub Janda 74, 64, 138; -8, druhý je Patrik Jeřicha 69, 70, 139; -7, třetí další talentovaný mladík Jakub Hejlek 72, 68; 140; -6. Pod parem hřiště po dvou kolech (146) je přesně deset hráčů!


Letošní nováček Extraligy mužů z Albatrossu dál suverénně kraluje a dokonce zvyšuje svůj náskok. Po dvou kolech je jeho týmové skóre 714; -16!. Druhý je obhájce titulu z Brna 737; +7, třetí pak muži Kunětické Hory 744; +14.


Ženská část Extraligy zůstává vzácně vyrovnaná a hodně dramatická. Vedoucí tým po prvním kole z Kunětické Hory klesl až na sedmé místo. Do čela se naopak vyhouply hráčky Karlových Varů 457, druhý je pražský Black Bridge se shodným výsledkem jako třetí Olomouc, oba 458. Prvních osm ženských týmů dělí stále jen minimální rozdíl 13 ran!


Vedoucí hráčka po prvním kole Jana Melichová už v soutěži nepokračuje a soustředí se na svůj turnajový kalendář. Do čela individuálního pořadí žen se dostala Klára Hurtová 72, 74; par, druhá je Anna Andrýsová 76, 71; +1 a třetí Dagmar Urbánková 74, 74; +2.


Foto: Luboš Klikar


Odkazy:
Extraliga muži a ženy – průběžná výsledková listina družstev
Extraliga muži – průběžná výsledková listina jednotlivců
Extraliga ženy – průběžná výsledková listina jednotlivkyň

Autor: Luboš Klikar 
Datum: Sobota 18. června 2022
Všechny články autora

Související články

Extraliga odhalila nový vizuální styl
Extraliga odhalila nový vizuální styl

25.04.2024 | Nejvyšší klubová soutěž v České republice Extraliga vstupuje do nové golfové sezóny s novou vizuální identitou. Moderní energické logo vychází ze základních prvků komunikace České golfové federace. Golfový fanoušek získá lepší orientaci ve výsledkovém servisu, hráči extraligy svoji identifikaci.

Postupy a sestupy v ligových soutěžích družstev ...
Postupy a sestupy v ligových soutěžích družstev ...

25.07.2023 | Soutěže družstev mužů a žen mají v roce 2023 dohráno. Známe vítěze nejvyšší soutěže – Extraligy, ale i postupující a sestupující kluby ve všech dalších soutěžích. Přinášíme celkový přehled, kdo se radoval a které týmy budou naopak dobývat své ztracené pozice zpět.

1. liga mužů a žen vstupuje do play-off & play-out
1. liga mužů a žen vstupuje do play-off & play-out

21.07.2023 | Poslední kvalifikační kolo 1. ligy mužů a žen v regionu Západ na hřišti Greensgate a regionu Východ na hřišti Austerlitz určilo dvojice hrající o postupová, ale i sestupová místa. Napínavý souboj o osmou příčku zažili muži na Dýšině. Mezi sedmou a desátou příčkou dělí týmy odstup pouhých tří ran.

Extraliga jde do finále
Extraliga jde do finále

20.07.2023 | Nejvyšší klubová soutěž družstev ČR vyvrcholí o víkendu v Ostravici. Dvanáct týmů mužů a žen se zde od čtvrtka 20. 7. do neděle popere o titul mistra České republiky, resp. o setrvání v extralize.

Extraliga družstev ČR v Sokolově nabídla dvě HIO
Extraliga družstev ČR v Sokolově nabídla dvě HIO

29.05.2023 | Kvalifikační kola Extraligy ČR nabídla o víkendu v Sokolově skvělý golf a také dvě hole-in-one. Do dalších bojů jdou z prvních míst muži Albatross golf club Praha a ženy Golf Club Brno. V jednotlivcích si nejlépe vedli třinecký Stanislav Matuš a Veronika Kedroňová z GC Olomouc.

Extraliga se rozehraje o víkendu v Sokolově
Extraliga se rozehraje o víkendu v Sokolově

24.05.2023 | Nejvyšší klubovou soutěž družstev v ČR rozehrají týmy mužů a žen poslední květnový víkend na hřišti v Sokolově. O „zlatý hattrick“ se pokusí muži z brněnské Kaskády, na čtyři vítězství v řadě navazují ženy z GC Třinec (Beskydský GK). Do Extraligy se letos vrací ženy Hradce Králové a Čechie.

První a druhé ligy mužů a žen se rozehrají o víkendu
První a druhé ligy mužů a žen se rozehrají o víkendu

12.05.2023 | Beřovice a Lázně Bohdaneč; Kestřany, Barbora, Čeladná a Poděbrady. To jsou místa, na kterých v sobotu 13. května odstartují úvodní kvalifikační kola v 1. a 2. lize družstev mužů a žen. Celkem mezi sebou poměří síly 125 družstev z celé České republiky.

Soutěže družstev ČGF: šance pro sportovně laděné ...
Soutěže družstev ČGF: šance pro sportovně laděné ...

17.04.2023 | Uzávěrka přihlášek do soutěží družstev mužů, žen a mládeže ČGF se kvapem blíží. Do 30. dubna může každý klub do těchto soutěží přihlásit libovolný počet svých družstev. Od letošní sezóny mohou do vyšších ligových soutěží družstev začít postupovat i B-týmy nebo C-týmy bez jakéhokoli omezení!...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde