Česká golfová federace

Aktuality

Finálové turnaje šampionátů mládežnických družstev byly rozehrány

Finálové turnaje šampionátů mládežnických družstev byly rozehrány

Klára Kuchařová, Pátek 1. října 2021

Tři šampionáty družstev se dnes rozehrály prvním kolem soutěží na jamky. Finále Mistrovství ČR družstev dívek a chlapců do 18 let a smíšených družstev žáků do 14 let se letos hrají na třech různých hřištích a každé z nich přivítalo po osmi týmech. Většina favoritů si zahraje o postup do finále.

MČR družstev dívek do 18 let, Golf Club Praha - Motol

Pražský Motol přivítal osm nejlepších českých týmů dívek do 18 let. V prvním čtvrtfinálovém kole se v každém utkání hrály dva foursomy a tři singly, ze kterých vzešli čtyři semifinalisté. 

Těsný a vítězný souboj čekal Regionální Golfovou Akademii Golf Clubem Hradec Králové, který přehrála poměrem 3:2. Dva silné týmy se setkaly v duelu mezi Golf Club Olomouc Golf Club Hodkovičky, ve kterém vyhrála Olomouc 3,5:1,5. 

I přes chybějící hráčky, které reprezentují Beskydský Golfový Klub coby extraligové mistryně na evropském šampionátu klubových družstev, se ukázala síla obhajujícího týmu, který porazil Golf Club Karlovy Vary 4:1. Čtvrtými semifinalistkami jsou dívky z Golf Clubu Brno, které porazily tým z Prague City Golf Clubu 4:1.

V boji o finále se proti sobě postaví Regionální Golfová Akademie Golf Club Olomouc, ve druhém utkání budou o postup bojovat Beskydský Golfový Klub proti Golf Clubu Brno. Poražené týmy budou hrát o konečné páté až osmé místo.

Výsledky čtvrtfinále

Pavouk šampionátu

MČR družstev chlapců do 18 let, Golf Kotlina - Terezín

Vítězné čtvrtfinálové týmy chlapců potvrdily své role favoritů: Albatross Golf Club Praha porazil Golf Club Hradec Králové poměrem 3,5:1,5. Vítězství nad Golf Clubem Kunětická Hora si zajistil Golf Club Hodkovičky až na 2. jamce rozehrávky, výsledek byl 2,5:2,5.

Beskydský Golfový Klub si spravil chuť po loňském pátém místě a po výhře 4,5:0,5 nad Golf Clubem Mstětice si zajistil místo v semifinále. V posledním utkání byl vítězný Golf Club Brno proti Golf Clubu Black Bridge (3,5:1,5).

V semifinále proti sobě nastoupí Albatross Golf Club Praha Golf Club Hodkovičky, druhé utkání o finále v sobotu hrají Beskydský Golfový Klub Golf Club Brno. Poražené týmy budou hrát o konečné páté až osmé místo.

Výsledky čtvrtfinále

Pavouk šampionátu

MČR smíšených družstev žáků do 14 let - Memoriál Hanuše Goldscheidera, Golf Club Svratka

Také v semifinále šampionátu smíšených družstev do 14 let bude mít Albatross Golf Club Praha zastoupení po výhře žáků nad Valašským Golfovým Klubem (4,5:0,5). Domácí Golf Club Svratka 1932 si poradil s Golf Clubem Mstětice poměrem 3,5:1,5.

Golf Club Austerlitz porazil papírově silnější obhájce titulu z Golf Clubu Hodkovičky jednoznačným výsledkem 4:1, Golf Club Brno vyhrál nad Golf Clubem Hostivař 4:1.

O místo ve finále si v sobotu zahraje Albatross Golf Club Praha proti Golf Clubu Svratka 1932 a v jihomoravském souboji nastoupí Golf Club Austerlitz proti Golf Clubu Brno. Poražené týmy budou hrát o konečné páté až osmé místo.

Výsledky čtvrtfinále

Pavouk šampionátu

Datum: Pátek 1. října 2021
Všechny články autora

Související články

1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...
1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...

26.04.2024 | Vrcholná domácí soutěž pro golfové naděje vstupuje do nového ročníku s významnou podporou nového titulárního partnera, finanční společnosti Dimension. Série odstartuje svoji základní část již v sobotu 4. května 2024 v pražské Vinoři. Možnost podat přihlášku do turnaje končí v sobotu 27.

Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem
Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem

20.04.2024 | V pražském golfovém resortu GC Hodkovičky proběhla nebývalá akce na podporu dětí s autismem. Své síly ve snaze zapojit golf do dlouhodobého programu pomoci takto postiženým dětem spojily Nadace Hanuše Goldscheidera a pražský Rotary Klub. Výsledkem pilotní akce bylo nadšení dětí a dojetí rodičů.

Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku
Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku

09.04.2024 | Postavení českých amatérských golfistů na světovém žebříčku WAGR si udržuje za poslední rok vzestupnou tendenci. Stále více českých golfových nadějí, ať už se připravují v podmínkách českých klubových zázemí nebo na univerzitách v zámoří, prokazují výkonnost na úrovni minimálně širší světové špičky.

Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play
Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play

29.03.2024 | Český klub fair play a Český olympijský výbor ocenil v pražské Písecké věži mladého golfového hráče Petra Juráše z Golf Clubu Hořehledy cenou fair play. Cenu mu předal dvojnásobný olympijský vítěz, kanoista Martin Doktor.

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

Národní mistrovství ČR žáků a kadetů očima vítěze ...
Národní mistrovství ČR žáků a kadetů očima vítěze ...

21.11.2023 | Většina mládežnických hráčů má vedle vítězství v turnaji také za cíl vstoupit do světového amatérského žebříčku WAGR. Filip Lukáš si tento úkol splnil na NMČR žáků a kadetů. Jak prožíval chvíle na hřišti? Pojďte se společně s ním vrátit do červencového turnaje na hřišti Kunětická Hora.

Regionální Moravská Tour Mládeže – Region D
Regionální Moravská Tour Mládeže – Region D

17.11.2023 | Regionální Moravská Tour Mládeže (RMTM) vstupovala do nového ročníku 2023 po ukončení spolupráce s dlouholetým promotérem turnajů. Počáteční obavy se nenaplnily, letošní RMTM přinesla sérii 24 atraktivních turnajů na nejlepších moravských hřištích a také nového partnera pro novou vloženou minisérii...

Regionální Dětská Tour Severovýchod - REGION C
Regionální Dětská Tour Severovýchod - REGION C

10.11.2023 | Dětská Tour Severovýchod (DTSV) vstoupila letošním ročníkem do třetí dekády své existence posílena změnami. Hlavní dětská a mládežnická soutěž pro nově definovaný REGION C nabídla větší počet hřišť, atraktivnější turnajový kalendář a zaznamenala nárůst hráčského startovního pole.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde