Česká golfová federace

Aktuality

Sezóna LETAS odstartuje na Konopišti s českou enklávou

Sezóna LETAS odstartuje na Konopišti s českou enklávou

Klára Kuchařová, Středa 2. června 2021

Již popáté je Česká golfová federace promotérem turnaje ze série LET Access Series. Předchozí ročníky potvrdily sílu českých golfistek mezi zahraničními profesionálkami. Jak se ukáže 29 hráček na turnaji Amundi Czech Ladies Challenge, který startuje ve čtvrtek na Konopišti?

Turnaj odstartoval v Golf & Spa Resortu Konopiště již úterní soutěží PRO-Am, ve kterém byla nejlepší "profesionálkou" oceněna česká amatérka Jana Melichová. Dnes se ve středočeském resortu pilně trénuje a ve čtvrtek ráno se Amundi Czech Ladies Challenge rozjede naplno.

ČGF se snaží prostřednictvím profesionální akce nižšího evropského okruhu dávat mladým hráčkám šanci prosadit se mezi silnou zahraniční konkurencí a získat potřebné zkušenosti. V minulých letech se pravidelně ukazovala česká vlajka v horních pozicích leaderboardu, o nejlepší výsledky se zasloužila amatérka Tereza Melecká, která v letech 2018 i 2019 právě na Konopišti obsadila dělenou druhou příčku.

"Cíl pro turnaj mám samozřejmě konečně vyhrát," netají se letos s nejvyššími plány Melecká. "Určitě mi ta dvě druhé místa dodávají trochu sebevědomí a klid, ale je to vždy o současné formě."

Do bojů o co nejlepší umístění se po boku dalších 28 Češek postaví i amatérská jednička Sára Kousková, která ještě předminulý týden startovala v univerzitním šampionátu ve Spojených státech. "Moc se na turnaj těším," hlásí česká jednička. "Mým cílem je soustředit se především na celý proces, držet se své rutiny a věřit svým ranám. Jakákoliv příležitost soutěžit v profesionálním poli je cenná a slouží jako skvělá příprava do dalších let."

Amundi Czech Ladies Challenge je první zastávkou v programu LET Access Series. Dle loňského žebříčku série je nejlepší hráčkou na startu Angličanka Rachael Goodall, která skončila na 11. místě konečného pořadí.

Z tuzemských profesionálek se nejvíce očekává od Kateřiny Vlašínové, která se loni umístila na 28. místě v závěrečném žebříčku série a je také nejlépe hodnocenou Češkou na světovém žebříčku hned po Kláře Spilkové.

Minulé dva ročníky ovládly Finky Sanna Nuutinen (2019, Konopiště) a Tiia Koivisto (2020, Zbraslav), následovat je chce několik krajanek. "Tiia nám víceméně řekla, že jedna z Finek musí vyhrát, abychom splnily finský hat-trick. Takže cíl je jasný," komentuje předsevzetí další finská profesionálka Niina Liias, která si v minulosti již jedno vítězství na okruhu LETAS připsala.

Startovat se bude každý den od 8:00 z první jamky. "Věříme, že diváci ocení start z jedné jamky. Ať se budou chtít zaměřit na české hráčky či jiné favoritky, je jim dopřán větší časový prostor," vzkazuje fanouškům hlavní rozhodčí turnaje Luboš Klikar.

"Co se týče příprav, hřiště je i díky počasí ve velmi dobrém stavu a hráčkám se líbí. Startovní pole je silné i přes kolidující turnaje na okruhu LET či juniorské German Girls & Boys. Věřme, že co nejvíce Češek projde do sobotního finále," dodal technický ředitel ČGF.

Na Konopišti nestartuje z profesionálek Šideri Váňová, která se dostala do turnaje Ladies European Tour ve Francii. A samozřejmě také Klára Spilková a Karolína Vlčková, které působí na sériích v USA.

LEADERBOARD

Startovní listina - 1. kolo

FOTO Zdeněk Sluka/Amundi Czech Ladies Challenge

Datum: Středa 2. června 2021
Všechny články autora

Související články

Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...
Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...

16.09.2020 | Prvním soutěžním kolem začal v Prague City Golf na Zbraslavi ženský profesionální turnaj Amundi Czech Ladies Challenge. V čele je favorizovaná Pia Babnik ze Slovinska (-5), ale výborně si vede také řada českých hráček. Nejlépe Sára Kousková (-3), která je na děleném čtvrtém místě.

Na Zbraslav dorazí tři hráčky z TOP 20 ve Švýcarsku, ...
Na Zbraslav dorazí tři hráčky z TOP 20 ve Švýcarsku, ...

13.09.2020 | Na třicet se rozrostla aktuálně skupina českých hráček pro turnaj Amundi Czech Ladies Challenge, který se bude hrát v nadcházejícím týdnu na Zbraslavi. Dorazí i tři hráčky z TOP 20 v sobotu ukončeného turnaje nejvyšší evropské série Ladies European Tour ve Švýcarsku.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...
Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...

23.07.2021 | Jana Melichová se i po třetím kole ME žen v Itálii drží v nejlepší desítce. Cutem prošly také Sára Kousková a Patricie Macková. Na LETAS ve Španělsku si finálové kolo zahrají Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová i Kateřina Vlašínová. ...

Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně
Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně

26.06.2021 | Česká profesionálka Kristýna Napoleaová a další tři české amatérky Sára Kousková, Tereza Koželuhová a Jana Melichová prošly do finále třetího ročníku Tipsport Czech Ladies Open ze série LET. V Berouně vede Španělka Nuria Iturrioz.

Beroun trápí počasí: opožděný start a přerušení ...
Beroun trápí počasí: opožděný start a přerušení ...

25.06.2021 | Déšť a bouřky zkomplikovaly první kolo Tipsport Czech Ladies Open v Berouně. To však nebránilo mnoha hráčkám k cestě za skvělými čísly. V nedohraném úvadu jsou ve vedení Lydia Hall a Nuria Iturrioz (-6), z Češek je na nejlepším výsledku v klubovně Kristýna Napoleaová .

Pět českých amatérek má jistý start na LET v Berouně
Pět českých amatérek má jistý start na LET v Berouně

11.06.2021 | Minimálně pět českých amatérek už má zajištěn start na turnaji Tipsport Czech Ladies Open, který se bude hrát za dva týdny v Berouně, startovat budou i nejméně čtyři tuzemské profesionálky. Další české hráčky ještě mohou být na startovní listinu pro 132 hráček doplněny.

Suverénní cesta Kouskové za titulem na Konopišti ...
Suverénní cesta Kouskové za titulem na Konopišti ...

04.06.2021 | Další skvělý den má za sebou český golf na turnaji AMUNDI Czech Ladies Challenge, které dnes pokračovalo na Konopišti. Své vedení upevnila Sára Kousková, která už má náskok sedmi ran. V TOP 10 má Česko před finálovým kolem čtyři hráčky, všechno amatérky.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde