Česká golfová federace

Aktuality

Beroun trápí počasí: opožděný start a přerušení kvůli bouřce. Nedohrálo se kvůli tmě

Beroun trápí počasí: opožděný start a přerušení kvůli bouřce. Nedohrálo se kvůli tmě

Klára Kuchařová, Pátek 25. června 2021

Déšť a bouřky zkomplikovaly první kolo Tipsport Czech Ladies Open v Berouně. To však nebránilo mnoha hráčkám k cestě za skvělými čísly. V nedohraném úvadu jsou ve vedení Lydia Hall a Nuria Iturrioz (-6), z Češek je na nejlepším výsledku v klubovně Kristýna Napoleaová .(-2)

Silný noční déšť významně ovlivnil turnajové dění na Tipsport Czech Ladies Open v Berouně. Promočené hřiště nepustilo hráčky do boje, start byl posunut o dvě a čtvrt hodiny na 10:00. Mezitím pořadatelé z nejhůře podmáčených částí hřiště vytlačovali vodu, přesto to hru samotnou ovlivňovalo. Hráčky leckdy zdlouhavě hledaly místo, na kterém by mohly využít úlevu a míč umístit. Hřiště se
podmáčením při stejné výměře 5693 metrů řádně „prodloužilo“.

Páteční kolo však i přes odpolední téměř dvouhodinové přerušení přineslo řadu skvělých výsledků. Ač se první kolo nestihlo kvůli tmě dohrát, nejlépe se s deštivými podmínkami popraly Lydia Hall z Walesu a Španělka Nuria Iturrioz, obě už mají dohráno na výsledku 66 ran (-6).

"Naštěstí jsem startovala v raním bloku a stihla své kolo dohrát," pochvalovala si vedoucí Lydia Hall. "Hřiště je ve skvělém stavu, ale samozřejmě trochu podmáčené. To mi ale umožňovalo hrát rány do greenu agresivně po tyči." Hall měla i přes přerušení po její třinácté jamce skvělou řadu šesti birdie za sebou, které jí přispěly k nejlepšímu výsledku dne. "Naladila jsem na těch jamkách putter a birdie tam padaly jedno za druhým."

Také druhá z vedoucích hráček Nuria Iturrioz zapisovala mnoho birdie, i když se jí začátek nevydařil úplně podle představ. "Trefila jsem vodu na své první jamce a začala s bogey. Nerozehrála jsem se po přerušení tak, jak bych měla a byla to hned znát. Pak jsem se však rychle vzpamatovala a začala hrát skvěle, dala jsem hodně birdie."

Skórovací podmínky berounského hřiště uvítalo mnoho hráček, celkem 65 se jich zatím dostalo pod par hřiště. Nejlépe je na tom z Češek Kristýna Napoleaová, které se podařilo zahrát tři birdie a také eagle na sedmičce. Se 70 ranami (-2) dělí v nedohráném prvním kole výborné 36. místo.

"Hrálo se mi skvěle," přiznává česká profesionálka. "Bylo to lehce náročnější co se týče greenů, takže jsem hodně útočila po tyči, protože jsem nevěděla, jak by se chovaly delší paty. Také jsem byla jsem nadšená z flightu, zkušenost hrát se stálými hráčkami z LET je k nezaplacení."

Stejný výsledek sdílí také amatérka Tereza Melecká, kterou však ráno ještě čeká dohrávka dvou jamek. Dnes hrála jediné bogey a tři birdie.

Pod parem hřiště jsou také amatérky Tereza Koželuhová (-1 po 14.) a Sára Kousková (-1 po 12.). Němka s českými kořeny Sandra Gal je na výsledku -2 po dvanáctce.

Sobotní program začne v 7:45 z jamek 1 a 10, ve stejný čas se také začne dohrávat první kolo. Přímý přenos vysílá v době 11:00-14:00 O2TV a TV Tipsport.

LEADERBOARD

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Pátek 25. června 2021
Všechny články autora

Související články

Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně
Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně

26.06.2021 | Česká profesionálka Kristýna Napoleaová a další tři české amatérky Sára Kousková, Tereza Koželuhová a Jana Melichová prošly do finále třetího ročníku Tipsport Czech Ladies Open ze série LET. V Berouně vede Španělka Nuria Iturrioz.

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Tipsport Czech Ladies Open startuje, rozhodne ...
Tipsport Czech Ladies Open startuje, rozhodne ...

24.06.2021 | V pátek ráno startuje třetí ročník Tipsport Czech Ladies Open, podruhé v Berouně. Letošní turnaj slibuje dramatickou podívanou i proto, že se zde bude rozhodovat o definitivním složení startovního pole pro olympiádu v Tokiu. Na startu je jedenáct Češek a také velké hvězdy včetně Sandry Gal.

Pět českých amatérek má jistý start na LET v Berouně
Pět českých amatérek má jistý start na LET v Berouně

11.06.2021 | Minimálně pět českých amatérek už má zajištěn start na turnaji Tipsport Czech Ladies Open, který se bude hrát za dva týdny v Berouně, startovat budou i nejméně čtyři tuzemské profesionálky. Další české hráčky ještě mohou být na startovní listinu pro 132 hráček doplněny.

Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...
Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...

16.09.2020 | Prvním soutěžním kolem začal v Prague City Golf na Zbraslavi ženský profesionální turnaj Amundi Czech Ladies Challenge. V čele je favorizovaná Pia Babnik ze Slovinska (-5), ale výborně si vede také řada českých hráček. Nejlépe Sára Kousková (-3), která je na děleném čtvrtém místě.

Turnajový setup LET v Berouně odtajněn: Jaké skóre ...
Turnajový setup LET v Berouně odtajněn: Jaké skóre ...

04.08.2020 | První kontinentální profesionální turnaj po koronavirové pauze přinese v posledním srpnovém víkendu Tipsport Czech Ladies Open, který se bude hrát v Berouně. Po dnešní tiskové konferenci je znám počet českých hráček, určena byla hrací odpaliště, hrát se bude o 200 tisíc eur.

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde