Česká golfová federace

Aktuality

Na Zbraslav dorazí tři hráčky z TOP 20 ve Švýcarsku, hrát bude 30 Češek

Na Zbraslav dorazí tři hráčky z TOP 20 ve Švýcarsku, hrát bude 30 Češek

Petr Halaburda, Neděle 13. září 2020

Na třicet se rozrostla aktuálně skupina českých hráček pro turnaj Amundi Czech Ladies Challenge, který se bude hrát v nadcházejícím týdnu na Zbraslavi. Dorazí i tři hráčky z TOP 20 v sobotu ukončeného turnaje nejvyšší evropské série Ladies European Tour ve Švýcarsku.

Startovní listina tříkolového dámského turnaje ze série LET Access Series, který se bude hrát od středy 16. září v Prague City Golf, nabývá konkrétní podobu. Aktuálně je na ní i třicet českých hráček – pět profesionálek (Kateřina Vlašínová, Šideri Váňová, Lucie Hinnerová, Eva Koželuhová, Kristýna Napoleaová) a pětadvacet amatérek. Mezi nimi i Sára Kousková a Tereza Koželuhová, tedy nejlepší amatérky z posledních dvou turnajů Ladies European Tour.

Tím však výčet česky mluvících golfistek na startu nekončí. Hrát bude například i amatérka Sára Zrníková, která sice reprezentuje Slovensko, ale žije a trénuje v České republice. A český původ má i německá profesionálka Franziska Friedrich.

Které přihlášené zahraniční hráčky mají aktuálně nejlepší formu? V TOP 20 (15. místo) na švýcarském turnaji skončily Maiken Bing Paulsen z Norska a Williams Chloe z Walesu, do Česka se opakovaně vrací Slovinka Pia Babnik, která prožívá vůbec první profesionální sezónu a aktuálně je na 19. pozici sezónního žebříčku LET. Ve Švýcarsku skončila na děleném 18. místě. Přehlídka hráček bude pořádně pestrá, druhou nejvyšší evropskou profesionální soutěž totiž hraje i plejáda mimoevropských golfistek.

Sezóna LET Access Series byla kvůli epidemii koronaviru výrazně pokrácena, zbraslavský turnaj je druhou z pouhých pěti soutěží, která se letos uskuteční. Původně se mělo hrát začátkem srpna na Konopišti, vedle změny termínu se však muselo změnit také dějiště.

Turnaj Amundi Czech Ladies Challenge přivádí Česká golfová federace na tuzemská hřiště již počtvrté. Poprvé se pod její promotérskou taktovkou a organizačním dohledem GM Pro konal turnaj v roce 2017 na hřišti Casa Serena u Kutné Hory, v dalších dvou letech zavítal na Konopiště. V obou případech byla nejlepší amatérkou a také druhou hráčkou absolutního pořadí Tereza Melecká, která nebude ani tentokrát chybět.

Program soutěžního týdne začne pondělním PRO-Am, v úterý čeká na hráčky tréninkové kolo. Ve středu začne hlavní soutěž s 82 golfistkami, v banku bude 37.500 eur. Vstup pro diváky je zdarma.

Seznam přihlášených hráček
Stránky Amundi Czech Ladies Challenge

 

FOTO Zdeněk Sluka (vítězka 2019 Sanna Nuutinen)

Datum: Neděle 13. září 2020
Všechny články autora

Související články

Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...
Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...

16.09.2020 | Prvním soutěžním kolem začal v Prague City Golf na Zbraslavi ženský profesionální turnaj Amundi Czech Ladies Challenge. V čele je favorizovaná Pia Babnik ze Slovinska (-5), ale výborně si vede také řada českých hráček. Nejlépe Sára Kousková (-3), která je na děleném čtvrtém místě.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...
Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...

23.07.2021 | Jana Melichová se i po třetím kole ME žen v Itálii drží v nejlepší desítce. Cutem prošly také Sára Kousková a Patricie Macková. Na LETAS ve Španělsku si finálové kolo zahrají Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová i Kateřina Vlašínová. ...

Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně
Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně

26.06.2021 | Česká profesionálka Kristýna Napoleaová a další tři české amatérky Sára Kousková, Tereza Koželuhová a Jana Melichová prošly do finále třetího ročníku Tipsport Czech Ladies Open ze série LET. V Berouně vede Španělka Nuria Iturrioz.

Beroun trápí počasí: opožděný start a přerušení ...
Beroun trápí počasí: opožděný start a přerušení ...

25.06.2021 | Déšť a bouřky zkomplikovaly první kolo Tipsport Czech Ladies Open v Berouně. To však nebránilo mnoha hráčkám k cestě za skvělými čísly. V nedohraném úvadu jsou ve vedení Lydia Hall a Nuria Iturrioz (-6), z Češek je na nejlepším výsledku v klubovně Kristýna Napoleaová .

Pět českých amatérek má jistý start na LET v Berouně
Pět českých amatérek má jistý start na LET v Berouně

11.06.2021 | Minimálně pět českých amatérek už má zajištěn start na turnaji Tipsport Czech Ladies Open, který se bude hrát za dva týdny v Berouně, startovat budou i nejméně čtyři tuzemské profesionálky. Další české hráčky ještě mohou být na startovní listinu pro 132 hráček doplněny.

Sezóna LETAS odstartuje na Konopišti s českou ...
Sezóna LETAS odstartuje na Konopišti s českou ...

02.06.2021 | Již popáté je Česká golfová federace promotérem turnaje ze série LET Access Series. Předchozí ročníky potvrdily sílu českých golfistek mezi zahraničními profesionálkami. Jak se ukáže 29 hráček na turnaji Amundi Czech Ladies Challenge, který startuje ve čtvrtek na Konopišti?...

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde