Česká golfová federace

Aktuality

Pět českých amatérek má jistý start na LET v Berouně

Pět českých amatérek má jistý start na LET v Berouně

Petr Halaburda, Pátek 11. června 2021

Minimálně pět českých amatérek už má zajištěn start na turnaji Tipsport Czech Ladies Open, který se bude hrát za dva týdny v Berouně, startovat budou i nejméně čtyři tuzemské profesionálky. Další české hráčky ještě mohou být na startovní listinu pro 132 hráček doplněny.

Přesně za dva týdny startuje turnaj ze série Ladies European Tour ve středočeském privátním resortu Beroun Golf Club, kde se stejná akce představila úspěšně už loni v srpnu. Tříkolová soutěž s prize money 200.000 eur se bude hrát ve dnech 25. až 27. června.

Fanoušci se mohou stejně jako loni těšit na bohatou českou účast. S výjimkou Kláry Spilkové a Karolíny Vlčkové, startujících na turnajích v USA, dorazí česká profesionální špička. Hrát budou Kateřina Vlašínová, Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová a Eva Koželuhová, v době uzávěrky přihlášek je těsně v seznamu náhradnic Lucie Hinnerová.

Amatérky mohou startovat jen díky promotérským kartám, které už mají v kapse vítězka turnaje LETAS na Konopišti Sára Kousková, dělená třetí z Konopiště Tereza Melecká, hrát budou i Tereza Koželuhová, Jana Melichová a Patricie Macková. Na čekací listině je podle tiskové zprávy promotéra aktuálně také Kristýna Frýdlová.

Potvrzené hráčky ze zahraničí pořadatelé oznámí v příštím týdnu.

FOTO Tipsport Czech Ladies Open

Datum: Pátek 11. června 2021
Všechny články autora

Související články

Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně
Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně

26.06.2021 | Česká profesionálka Kristýna Napoleaová a další tři české amatérky Sára Kousková, Tereza Koželuhová a Jana Melichová prošly do finále třetího ročníku Tipsport Czech Ladies Open ze série LET. V Berouně vede Španělka Nuria Iturrioz.

Beroun trápí počasí: opožděný start a přerušení ...
Beroun trápí počasí: opožděný start a přerušení ...

25.06.2021 | Déšť a bouřky zkomplikovaly první kolo Tipsport Czech Ladies Open v Berouně. To však nebránilo mnoha hráčkám k cestě za skvělými čísly. V nedohraném úvadu jsou ve vedení Lydia Hall a Nuria Iturrioz (-6), z Češek je na nejlepším výsledku v klubovně Kristýna Napoleaová .

Q-School LET: Tři Češky se přiblížily postupu, ...
Q-School LET: Tři Češky se přiblížily postupu, ...

11.12.2021 | Tři české golfistky jsou před závěrečným kolem první fáze Q-School pro Ladies European Tour v postupové naději, zbývající dvě čeká v neděli dotahování kýžené 75. pozice. V nejlepším postavení je Tereza Melecká (+2) s náskokem osmi ran na postupovou hranici.

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

Slibný český vstup do Q-School ve Španělsku
Slibný český vstup do Q-School ve Španělsku

09.12.2021 | Slibný vstup mají za sebou české golfistky startující na Q-School Ladies European Tour ve Španělsku. Tereza Melecká je po úvodním kole na děleném třetím místě (-2), postavení v postupovém pořadí do 75. místa drží i další tři Češky.

České golfistky čeká náročný závěr roku
České golfistky čeká náročný závěr roku

21.11.2021 | Golfová sezóna v tuzemsku uléhá k zimnímu spánku, ale přední české golfistky mají stále napilno. Sedm hráček totiž čeká v závěru roku ostrá zkouška v podobě startu na kvalifikačních školách v Evropě i za mořem.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Tipsport Czech Ladies Open startuje, rozhodne ...
Tipsport Czech Ladies Open startuje, rozhodne ...

24.06.2021 | V pátek ráno startuje třetí ročník Tipsport Czech Ladies Open, podruhé v Berouně. Letošní turnaj slibuje dramatickou podívanou i proto, že se zde bude rozhodovat o definitivním složení startovního pole pro olympiádu v Tokiu. Na startu je jedenáct Češek a také velké hvězdy včetně Sandry Gal.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde