Česká golfová federace

Aktuality

Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně

Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně

Klára Kuchařová, Sobota 26. června 2021

Česká profesionálka Kristýna Napoleaová a další tři české amatérky Sára Kousková, Tereza Koželuhová a Jana Melichová prošly do finále třetího ročníku Tipsport Czech Ladies Open ze série LET. V Berouně vede Španělka Nuria Iturrioz.

Druhý hrací den v Golf Clubu Beroun vynahradil hráčkám i divákům trochu komplikovaný průběh úvodního kola turnaje Tipsport Czech Ladies Open ze série Ladies European Tour. Dnes už šlo všechno podle plánu: v 7:45 odstartovala ranní dohrávka i druhé kolo.

V sobotu daly dle očekávání o sobě Češky vědět a stoupaly leaderboardem. Nejlépe se dařilo nejlepší české amatérce Sáře Kouskové, která jednu chvíli byla dokonce v první desítce. Na předposlední sedmnáctce sice ztratila ránu, ale konečné skóre -5 (70+69) ji nemusí zdaleka trápit. „Vše šlo podle plánu, ani ta chyba mě příliš netrápí, turnaj mám dobře rozehraný a stále to beru především jako získávání zkušeností pro můj plánovaný přechod k profesionálkám,“ prohlásila česká reprezentantka.

Ve finále si zahrají i její amatérské kolegyně: Tereza Koželuhová si sice trochu ohrozila postupové plány na 15. jamce, kde zahrála po dlouhé ráně do greenu double-bogey, ale její výsledek -2 (71+71) stačil na cut s náskokem dvou ran. Přesně na ránu jde dál i Jana Melichová (72+72).

„Dnes se mi hrálo o trochu líp a měla jsem více birdie šancí, ale s oběma koly jsem spokojená,“ netají se Tereza Koželuhová, která letos prošla na LET již podruhé cutem. „Je to skvělý pocit, jelikož to je můj cíl, abych na LET procházela cutem. Plánuji totiž přestup k profesionálům, ale rozhodnu se až na základě výkonů v této sezóně,“ prozrazuje své plány Koželuhová.

Ve výborné hře z úvodního kola pokračovala dnes také Kristýna Napoleaová -3 (70+71) a je nejpříjemnějším překvapením z pohledu českých golfistek. Dobrou náladu si ponese také do finálového kola, neboť poprvé v kariéře prošla česká profesionálka cutem na Ladies European Tour.

„Nebyla jsem vůbec pod tlakem, prostě jsem šla hrát svoji hru, ale asi mi to ještě nedošlo,“ usmívala se Napoleaová bezprostředně po dohrání. Pro ni to je především odkaz velké dřiny a poctivých tréninků, bývalá fotbalistka totiž hraje závodní golf teprve pět let. „Určitě tomu vzestupu vděčím zimním přípravám v Dubaji a spojení tréninku se Šideri Váňovou a Katkou Vlašínovou. Navzájem si hodně pomáháme,“ pochvaluje si.

V čele se usadila na skóre -10 (66+68) španělská trojnásobná šampiónka z Ladies European Tour Nurria Iturrioz, která kráčí sebevědomě za dalším úspěchem své kariéry. „Dnešní podmínky nebyly o moc jednodušší, než ty páteční. V noci znovu pršelo, hřiště je stále promočené a dopoledne navíc byla vysoká vlhkost vzduchu, ale na to já jsem z Mallorky zvyklá. V neděli se soustředím, abych dokázala znovu skórovat, pak by úspěch mohl přijít,“ svěřila se drobná Španělka.

Finále ale nebude pouze o její hře. Hned za ní se seřadila celá řada hladových hráček v čele se Sandrou Gal (-8), kterou stejně jako Češky přišla dnes povzbudit řada tuzemských diváků a jejich přízně se dočká i v neděli. Na stejném skóre je třicátá hráčka světa Atthaya Thitikul z Thajska, o další dvě rány zpět je Slovinka Pia Babnik.

„Vstoupila jsem do hry skvěle a začala s několika birdie, pak se to trochu uklidnilo, asi jsem začala být trochu unavená po pouhých pár hodinách spánku,“ přiznává Gal. „Celkově jsem ale hrála velmi konzistentně a jsem se sebou spokojená. Jsem vděčná za to, že jsem mezi těmi nejlepšími, teď je důležité, abych se s tím po delší pauze dobře vyrovnala.“

Nedělní program startuje v 9:00, přímý přenos v O2TV a TV Tipsport začíná ve 12:00 hod. Pro diváky je vstup do resortu opět zdarma. 

LEADERBOARD

Startovní listina

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Sobota 26. června 2021
Všechny články autora

Související články

Beroun trápí počasí: opožděný start a přerušení ...
Beroun trápí počasí: opožděný start a přerušení ...

25.06.2021 | Déšť a bouřky zkomplikovaly první kolo Tipsport Czech Ladies Open v Berouně. To však nebránilo mnoha hráčkám k cestě za skvělými čísly. V nedohraném úvadu jsou ve vedení Lydia Hall a Nuria Iturrioz (-6), z Češek je na nejlepším výsledku v klubovně Kristýna Napoleaová .

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Tipsport Czech Ladies Open startuje, rozhodne ...
Tipsport Czech Ladies Open startuje, rozhodne ...

24.06.2021 | V pátek ráno startuje třetí ročník Tipsport Czech Ladies Open, podruhé v Berouně. Letošní turnaj slibuje dramatickou podívanou i proto, že se zde bude rozhodovat o definitivním složení startovního pole pro olympiádu v Tokiu. Na startu je jedenáct Češek a také velké hvězdy včetně Sandry Gal.

Pět českých amatérek má jistý start na LET v Berouně
Pět českých amatérek má jistý start na LET v Berouně

11.06.2021 | Minimálně pět českých amatérek už má zajištěn start na turnaji Tipsport Czech Ladies Open, který se bude hrát za dva týdny v Berouně, startovat budou i nejméně čtyři tuzemské profesionálky. Další české hráčky ještě mohou být na startovní listinu pro 132 hráček doplněny.

Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...
Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...

16.09.2020 | Prvním soutěžním kolem začal v Prague City Golf na Zbraslavi ženský profesionální turnaj Amundi Czech Ladies Challenge. V čele je favorizovaná Pia Babnik ze Slovinska (-5), ale výborně si vede také řada českých hráček. Nejlépe Sára Kousková (-3), která je na děleném čtvrtém místě.

Turnajový setup LET v Berouně odtajněn: Jaké skóre ...
Turnajový setup LET v Berouně odtajněn: Jaké skóre ...

04.08.2020 | První kontinentální profesionální turnaj po koronavirové pauze přinese v posledním srpnovém víkendu Tipsport Czech Ladies Open, který se bude hrát v Berouně. Po dnešní tiskové konferenci je znám počet českých hráček, určena byla hrací odpaliště, hrát se bude o 200 tisíc eur.

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde