Česká golfová federace

Aktuality

Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté pozice

Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté pozice

Pátek 23. července 2021

Jana Melichová se i po třetím kole ME žen v Itálii drží v nejlepší desítce. Cutem prošly také Sára Kousková a Patricie Macková. Na LETAS ve Španělsku si finálové kolo zahrají Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová i Kateřina Vlašínová.

European Ladies‘ Amateur Championship, Itálie

Na ženském mistrovství Evropy je nejlepších z českých hráček i nadále Jana Melichová, která zopakovala čtvrtečních 73 ran (+1) a s celkovým skóre -2 (68+73+73) dělí deváté místo. Má tak šanci vylepšit české maximum - osmé místo - o které se v letech 2018 a 2020 zasloužila Sára Kousková.

Právě Kousková je po třetím kole druhou nejlepší Češkou v turnaji. Po nevydařeném prvním dni přidala dvě kola v paru a s výsledkem +4 (76+72+72) dělí 43. místo.

Poslední kolo si zahraje také Patricie Macková, jejíž birdie na poslední jamce a kolo za 71 jí zaručilo účast ve finále. Skóre +5 (76+74+71) jí aktuálně vynáší dělené 55. místo.

Cutem o ránu neprošla Tereza Melecká +6 (75+71+76), kterou o postup do finále připravilo triple bogey na čtyřparové dvojce. Před branami posledního kola se zastavily také Agáta Vahalová +9 (78+72+75) a Gabriela Roberta Vítů +11 (76+78+73). 

V čele šampionátu je i nadále Švédka Sara Kjellker se skóre -8 (68+68+72), ale pouze se ztrátou jedné rány jí pronásleduje duo krajanek.

LEADERBOARD

 

Santander Golf Tour Zaragoza (LETAS), Španělsko

České golfistky mají na okruhu LET Access Series za sebou úspěšný den. Nejlépe si nadále vede Kristýna Napoleaová s výsledkem -1 (71+72), které po dnešku patří dělená 19. příčka.

„Dnes jsem hrála dokonce líp než včera, měla jsem celkem jedenáct birdie šancí, ale byly obtížnější pin pozice. Zítra snad budu mít stejné příležitosti na birdie, které doufám budu proměňovat,“ komentuje Napoleaová.

O ránu více má v celkovém skóre Šideri Váňová a je pouhou ránu od umístění v TOP 20. Ke včerejším 73 ranám dnes přidala 71 úderů a dělí 26. místo.

Těsně se do finále probojovala také Kateřina Vlašínová, která dnes zapisovala 75 ran a celkové skóre +5 jí stačí na dělenou 52. příčku a účast ve finále.

Nejlepší kolo z českých hráček dnes zaznamenala Eva Koželuhová, která po nevydařeném prvním dni zaznamenala v dnešním kole 70 úderů (-2).

„Včera jsem byla fyzicky unavená, asi to byla kombinace cestování a zdejších vysokých teplot,“ přiznává Koželuhová, která již několik let golf sama učí. „Do budoucna si odtud odnáším, že se na turnajích potřebuji lépe adaptovat z trenérského do hráčského módu. Lepší organizace a soustředění pouze na mou hru bude pro mě prioritou.“

Náskok tří ran si uhrála Ruska Nina Pegová, která vede žebříček celé Tour. V prvních dvou kolech hrála 66 a 67 ran (-10).

LEADERBOARD

FOTO Zdeněk Sluka

 
Datum: Pátek 23. července 2021
Všechny články autora

Související články

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

České golfistky míří na dva závěrečné turnaje LETAS
České golfistky míří na dva závěrečné turnaje LETAS

13.10.2020 | Domácí turnajová sezóna definitivně skončila, ale čeští výkonnostní golfisté dál hledají možnost startu na zahraničních akcích. Platí to i o hráčkách, které vyrazily na dvě závěrečné soutěže profesionální série LET Access Series ve španělském Santanderu.

Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...
Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...

16.09.2020 | Prvním soutěžním kolem začal v Prague City Golf na Zbraslavi ženský profesionální turnaj Amundi Czech Ladies Challenge. V čele je favorizovaná Pia Babnik ze Slovinska (-5), ale výborně si vede také řada českých hráček. Nejlépe Sára Kousková (-3), která je na děleném čtvrtém místě.

České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné
České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné

21.09.2019 | Konec domácí sezóny výkonnostních hráčů klepe na dveře a jména nejlepších Čechů se během roku ani jednou nezměnila. Těmi nejvýše postavenými jsou i nadále Klára Spilková s Ondřejem Liesere mezi profesionály a Sára Kousková s Jiřím Zuskou mezi amatéry.

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

24.07.2019 | V polovině sezóny a s několika mezinárodními šampionáty za námi jsme také mohli zaznamenat některé změny v postavení českých hráčů na světových žebříčcích. Ti nejlepší však zůstávají stejní: Klára Spilková, Ondřej Lieser, Sára Kousková a Jiří Zuska.

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...
Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...

29.03.2022 | Tři roky snila Sára Kousková o startu na Augusta National Women’s Amateur a ve středu se jí sen vyplní. Kompletní čtyřdenní boje by rády absolvovaly Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová startující na turnaji Ladies European Tour v Africe.

Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...
Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...

19.12.2021 | Tři české golfistky zůstávají ve hře o úspěch v kvalifikaci pro nadcházející sezónu Ladies European Tour. V desítce nejlepších jsou před závěrečným pátým kolem Sára Kousková i Tereza Melecká, bojovat o TOP 20 může i Kristýna Napoleaová.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde