Česká golfová federace

Aktuality

Suverénní cesta Kouskové za titulem na Konopišti pokračuje

Suverénní cesta Kouskové za titulem na Konopišti pokračuje

Petr Halaburda, Pátek 4. června 2021

Další skvělý den má za sebou český golf na turnaji AMUNDI Czech Ladies Challenge, které dnes pokračovalo na Konopišti. Své vedení upevnila Sára Kousková, která už má náskok sedmi ran. V TOP 10 má Česko před finálovým kolem čtyři hráčky, všechno amatérky.

Golf Resortu Konopiště dnes panovalo opět ideální golfové počasí a na výsledcích špičkových hráček se to projevilo. Turnaj je vstupním letošním turnajem profesionální série LET Access Series, ale soutěži zatím vládnou domácí amatérky, které se teprve nedávno vrátily z amerických univerzit.

Sára Kousková měla ale vůbec štěstí, že se ráno dostala včas na start. Stejně jako některé další hráčky ji totiž zdržela dopravní nehoda na hlavním tahu do jižních Čech, ale naštěstí nemusela později uzavřenou silnici objíždět po okolních komunikacích. Méně štěstí měl caddy Kláry Sionkové, který kvůli stejnému problému dorazil až v průběhu hry.

Jenže oběma Češkám ranní příhoda neublížila. Sára Kousková začala skórovat výrazněji až na druhé devítce, kde si dokonce připsala eagle na čtrnácté jamce. Průběžné skóre -13 (64+67), znamená náskok sedmi ran před nejbližší pronásledovatelkou. „Hrálo se mi dobře. První devítka byla stabilní, přišlo birdie hned na jedničce a to mě dostalo do dobré nálady. Oproti včerejšku jsem neměla tolik šancí, ale proměnila jsem zase hodně puttů. Druhá devítka byla opět lepší, ale na patnáctce jsem dala místo eaglu  double,“ svěřila se vedoucí hráčka Prague City Golf.

Patnáctiletá Klára Sionková hrála také výborně a s výsledkem -1 (73+70) je zatím největším překvapením turnaje a probojovala se už do TOP 10. „Na začátku jsem byla nervózní, první start na profesionálním turnaji se projevil, ale v druhém kole jsem byla už více v klidu, soustředila jsem se jen na sebe a komunikaci s kedíkem,“ prohlásila hráčka Albatross GC Praha. A skvěle si dnes vedla také Patricie Macková -3 (70+71), která se posunula na dělené třetí místo.

Olomoucká golfistka Tereza Melecká připomněla svoje výkony z ročníků 2018 a 2019, kdy skončila na zdejším turnaji druhá. Jenže na patnácté jamce dnes obdržela dvě trestné rány za chybné odstranění nepohyblivé závady a skončila na průběžném skóre -3 (72+69), což po dnešním kole znamená průběžné třetí místo. Dopadla lépe, než v prvním kole Agáta Křenková, která si ve čtvrtek připsala za hru chybným míčem dokonce deset trestných ran…

Nejlepší českou profesionálkou v průběžném pořadí je na dělené 28. pozici Kateřina Vlašínová +4 (75+73)

Druhá Ruska Nina Pegová (-6) má na Kouskovou ztrátu sedmi ran, dalších pět hráček včetně dvou Češek je na skóre -3. 

LEADERBOARD

FOTO Annie Krčmářová

Datum: Pátek 4. června 2021
Všechny články autora

Související články

Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...
Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...

23.07.2021 | Jana Melichová se i po třetím kole ME žen v Itálii drží v nejlepší desítce. Cutem prošly také Sára Kousková a Patricie Macková. Na LETAS ve Španělsku si finálové kolo zahrají Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová i Kateřina Vlašínová. ...

Sezóna LETAS odstartuje na Konopišti s českou ...
Sezóna LETAS odstartuje na Konopišti s českou ...

02.06.2021 | Již popáté je Česká golfová federace promotérem turnaje ze série LET Access Series. Předchozí ročníky potvrdily sílu českých golfistek mezi zahraničními profesionálkami. Jak se ukáže 29 hráček na turnaji Amundi Czech Ladies Challenge, který startuje ve čtvrtek na Konopišti?...

Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...
Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...

16.09.2020 | Prvním soutěžním kolem začal v Prague City Golf na Zbraslavi ženský profesionální turnaj Amundi Czech Ladies Challenge. V čele je favorizovaná Pia Babnik ze Slovinska (-5), ale výborně si vede také řada českých hráček. Nejlépe Sára Kousková (-3), která je na děleném čtvrtém místě.

Amundi Czech Ladies Challenge na zbraslavském ...
Amundi Czech Ladies Challenge na zbraslavském ...

15.09.2020 | Ve středu 16. září v 8:30 vyrazí na hřiště Prague Golf City na jamkách 1 a 10 první flighty do ženského profesionálního turnaje Amundi Czech Ladies Challenge. Ve hře je 37.500 eur a také nádherná pozlacená trofej pro šampiónku.

Na Zbraslav dorazí tři hráčky z TOP 20 ve Švýcarsku, ...
Na Zbraslav dorazí tři hráčky z TOP 20 ve Švýcarsku, ...

13.09.2020 | Na třicet se rozrostla aktuálně skupina českých hráček pro turnaj Amundi Czech Ladies Challenge, který se bude hrát v nadcházejícím týdnu na Zbraslavi. Dorazí i tři hráčky z TOP 20 v sobotu ukončeného turnaje nejvyšší evropské série Ladies European Tour ve Švýcarsku.

Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je ...
Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je ...

23.08.2019 | Dorostenka Patricie Macková je v úvodu turnaje Tipsport Czech Ladies Open na vrcholu leaderbordu po skvělých 66 ranách. V cutu jsou po prvním kole také Jana Melichová (70), Kateřina Vlašínová (72) a Sára Kousková (73).

Cílem českých hráček je projít cutem, dvě by rády ...
Cílem českých hráček je projít cutem, dvě by rády ...

23.08.2019 | České golfistky jsou před startem Tipsport Czech Ladies Open ve svých odhadech v anketě pořadatelů ohledně svého umístění vesměs opatrné. A to i přestože řada z nich má na zdejším hřišti uhrán v nedávné minulosti výsledek i výrazně pod 70 ran. Startuje se v 7:30.

V pátek to na Karlštejně vypukne, kolik Češek ...
V pátek to na Karlštejně vypukne, kolik Češek ...

22.08.2019 | Společný turnaj Ladies European Tour a LET Access Series odstartuje v pátek ráno v Golf Resortu Karlštejn. Na první týčko se postaví 138 hráček, z toho sedmnáct domácích golfistek. Kolik z nich se dokáže protáhnout i do nedělního finále?...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde