Česká golfová federace

Aktuality

Golfový svátek na českých hřištích: 29 hráček na Konopišti, 15 mužů na Kunětické Hoře

Golfový svátek na českých hřištích: 29 hráček na Konopišti, 15 mužů na Kunětické Hoře

Petr Halaburda, Úterý 1. června 2021

Finišují přípravy na dva velké mezinárodní profesionální turnaje, které shodně odstartují ve čtvrtek na českém území. Na Amundi Czech Ladies Challenge bude startovat 29 tuzemských golfistek, na D+D REAL Czech Challenge se představí patnáct českých mužů.

Druhá polovina toho týdne bude z pohledu českých golfistů startujících na významných akcích doma i v zahraničí pořádně nabitá. Na nejvyšší European Tour v Německu se představí Ondřej Lieser, na turnaji Ladies European Tou ve Francii bude hrát Šideri Váňová, velmi početná je skupina se čtyřmi golfisty a sedmi golfistkami, přihlášená do prestižního juniorského turnaje German Girls‘ & Boys’Open v Německu.

A dokonce 44 hráčů a hráček budeme mít možnost sledovat na českém území na dvou akcích druhých nejvyšších evropských sérií.

Česká golfová federace již popáté přilákala na Amundi Czech Ladies Challenge talentované profesionálky z celé Evropy k měření sil, do kterého se zapojí také talentované mladé české amatérky.

Na Konopišti se v třídenních bojích představí čtyři tuzemské profesionálky (Eva Koželuhová, Kateřina Krásová, Kateřina Vlašínová, Lucie Hinnerová) a pětadvacet amatérek (Sára Kousková, Hana Ryšková, Jana Melichová, Patricie Macková, Tereza Koželuhová, Tereza Melecká, Kristýna Frýdlová, Gabriela Roberta Vítů, Agáta Vahalová, Klára Hurtová, Tatiana Boháčová, Klára Sionková, Tereza Chlostová, Dominika Burdová, Sofie Hlinomazová, Karolína Krásová, Elisabeth Křenovská, Karolína Stará, Lucie Váchová, Adéla Tarantová, Jana Csicsayová, Agáta Křenková, Tereza Schwarzová, Laura Klímová a Tereza Zavřelová).

Turnaj D+D REAL Czech Challenge na Kunětické Hoře se bude hrát od čtvrtka do neděle, představí se na něm deset českých profesionálů (Štěpán Daněk, Matyáš Zapletal, Aleš Kořínek, Šimon Zach, Jan Cafourek, Jiří Vik, Jakub Bareš, Stanislav MatušFilip Mrůzek a Gordan Brixi) a pět amatérů (Václav Tichý, Petr Hrubý, Vítek Novák, Filip Ráža a Kryštof Strýček).

Startovní listina LETAS (Konopiště)
Startovní listina European Tour (Kunětická Hora)

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Úterý 1. června 2021
Všechny články autora

Související články

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Češi na mezinárodní scéně – 35. týden
Češi na mezinárodní scéně – 35. týden

02.09.2022 | Na přelomu týdne mohou čeští hráči dosáhnout dalších skvělých individuálních, ale také týmových výsledků. Po úspěchu družstva žen na mistrovství světa odehrávajícím se v minulém týdnu se o vylepšení svého maxima snaží i družstvo mužů. Sára Kousková bojuje o své další vítězství v sérii LETAS.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...
Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...

02.04.2022 | Českým profesionálkám hrajícím na turnaji LET v Jihoafrické republice finálová kola nevyšla, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová skončily s výsledkem +19 na děleném 63. místě. Dobré zprávy naopak přišly ze silně obsazeného amatérského turnaje ve Španělsku, kde obsadilo ženské družstvo druhé místo.

Napoleaová opět v TOP 10 mezi evropskou elitou
Napoleaová opět v TOP 10 mezi evropskou elitou

26.03.2022 | Kristýna Napoleaová se znovu umístila v turnaji Ladies European Tour v elitní desítce a v průběžném hodnocení sezóny drží páté místo. Na Joburg Ladies Open získala 5875 eur.

Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...
Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...

24.03.2022 | Nejlépe do dalšího turnaje Ladies European Tour odstartovala v Jihoafrické republice z českého tria opět Kristýna Napoleaová (+1). Do akce DP World Tour v Kataru vstoupil Ondřej Lieser s výsledkem +2 a na hranici cutu ztrácí dvě rány.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde